Restoran Careva Ćuprija

Crna vina



Merlot

Krička, 0,75

Srbija



  • Stono suvo vino, intezivne rubin crvene boje sa bogatim bukeom u kojem dominiraju arome zrelog voća. Sorta: Merlot • Serviranje: 18oC • Alkohol: 13.5%

KANON

Jeremić, 0,75

Srbija



  • Bogato, ekstraktno, taninsko, pravo muško - arhivsko vino. Degustacijska zabeleška: tamno crveno sa dubokim narandžastim odbljescima ovo vino na prvi pogled pleni gustinom. Snažni tanini, dosta alkohola uz finu strukturu, naznake hrasta sa evidentnom završnicom. Uz crvena mesa, žute sireve, ali i masniju rečnu ribu nudi vatromet bogatih i plemenitih aroma. Sorta: Cabernet sauvignon 60%, Merlot 40% • Serviranje: 18-20oC • Alkohol: 14,1%

1892 MERLOT

Kalem, 0,75

Srbija



  • Vino je tamno bordo boje. Voćno-cvetne arome, sa mirisima višnje, borovnice, uz diskretne začinske tonove. Ukus je pun, skladan. Tanini sočni, kiseline fino usklađene. Ukus je voćni sa naznakom hrastovine u završnici. Preporučujemo ga uz crvena mesa, kobasice, jela sa rošƟlja i divljač. Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 18oC • Alkohol: 13%

SVETI GRAL Prokupac

Botunjac, 0,75

Srbija



  • Vino je zatvorene rubin boje, bistro i pokretljivo u čaši. Na mirisu suva šljiva, borovnica, a na ukusu - PROKUPAC. Duge i prijatne završnice. Favorit! Godišnja proizvodnja 3.000 boca. Sorta: Prokupac • Serviranje: 14-15oC • Alkohol: 13,5%

Pino Noar Botunjac

Podrum Botunjac, 0,75

Srbija



  • Kvalitetno suvo crveno vino. Proizvedeno beskompromisnim postupkom Koste Botunjca, bez upotrebe pumpi i nefiltrirano, iz sopstvenog zasada. Vino je tamnocrvene boje sa rubinkastim odsjajem, veoma bistro i pokretljivo u čaši. Arome su primamljivog voćnog karaktera u kome dominira nota maline koja se lepo uklapa sa diskretnom notom hrastovine. Na nepcima se oseća postojanost voća sa dobro izbalansiranim taninima koji su meki i zreli, pa vino odiše svežinom i ima prijatan završetak blago začinskog karaktera. Služiti ga sa laganim mesima, roštiljem, polumasnim sirevima i salatama na bazi mesa. Sorta: Pinot Noir 100 • Serviranje: 14 – 15OC • Alkohol: 13.0 %

Merlot

Vinarija Deurić, 0,75

Srbija



  • Miris mešanog šumskog voća, uz dominantne note maline, crne trešnje i borovnice. Na voćni karakter nadevozuju se arome grafita, sveže kafe i slatkih začina. Na jeziku umereno puno, raskošne voćne svežine i zaobljenih, finih tanina. Duga završnica donosi arome suvih šljiva, crvenog voća i marcipana. Hrana: jagnjetina ispod sača, jagnjeći kotleti na roštilju, saltimbocca, grana padano, pašticada, rolovana svinjetina, pačije grudi. Sorta: Merlot • Serviranje: 18OC • Alkohol: 12.0 %

Аглаја - Cabernet Sauvignon

Vinarija Vimmid, 0,75

Srbija



  • Vino je tamno crvene boje, diskretnog mirisa koji podseća na kupinu. Na okusu preovlađuje utisak punoće sa teksturom na jeziku, a u završnici uƟsak voćnosti i mekoće. Ovo vino je zrelo i u isto vreme sveže; karakteristika Negotinskog vinogorja (topli, vreli dani i hladne noći). Odležavanje u hrastovim burićima od 225 i 300 litara), 12 meseci uz odležavanje na talog. Služiti ga sa crvenim mesima, teletinom, začinjenim kuvanim jelima … Sorta: Prokupac • Serviranje: 14 – 15OC • Alkohol: 13.0 %

Vranac Jović

Vinarija Jović, 0,75

Srbija



  • Kvalitetno suvo crveno vino. Vino sa kompleksnom aromom gde preovladjuje arome crvenog voća, prvenstveno višnje, divlje trešnje i zrelih šljiva. Kiseline izbalansirane, sveže voćne, puno na ukusu sa čistom voćnom završnicom. Odlično se slaže uz tamna mesa, jagnjeće pećenje, junetinu, biftek, gulaš i razne plave sireve. Sorta: Vranac • Serviranje: 18OC • Alkohol: 14.0 %

GRAND TRIANON

Erdevik, 0,75

Srbija



  • Snažne arome zrelog crvenog i crnog voća savršeno su komplementarne sa aromama crne čokolade i lavande koju pruža Sira. Odležavanje u hrastu dodalo je još jedan aromatski sloj kompleksnosƟ vina i uticalo na njegovu harmoničnost. Slaže se sa biftekom u sosu od crne čokolade. Sorta: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah • Serviranje: 18oC • Alkohol: 13%

SHIRAZ

Milosavljević, 0,75

Srbija



  • Vino je tamno ljubičaste boje, aroma ovog vina se poznaje po tragovima crnog bibera, dudinja, crne ribizle, šumskog voća i lovora. U ustima je mekan harmoničan sa finim voćnim kiselinama i srednjom završnicom. Vino je elegatno i ide uz jela srednje teksture internacionalne kuhinje. Najbolje je uz pečenu ćuretinu, gusku, patku,meso i povrće sa rošƟlja, kuvana jela sa mesom, meso od divljači. Sorta: Syraz 100% • Serviranje: 18-20oC • Alkohol: 13%

Aurelius

Kovačević, 0,75

Srbija



  • Aurelius barrique se dobija odležavanjem vina u hrastovim buradima zapremine 225 litara, nagorelih duga unutar bureta. Vino je tamno crvene boje i guste teksture. Bogatstvo, sklad mirisa i ukusa i voćni karakter postignuti su mešanjem dve vrhunske sorte grožđa, Cabernet Sauvignon i Merlot. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz tamna mesa, junetinu, govedinu, ovčetinu, raznu divljač - jelena, srnu, divlju svinju, zeca, patku itd. Posebno dobro se slaže uz kratko pečen biŌek i zrele plave sireve. Sorta: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 30% • Serviranje: 18 – 20oC • Alkohol: 13.5 %

Život teče

Vinarija Zvonko Bogdan, 0,75

Srbija



  • Vino odlikuje intenzivna, rubin crvena boja i prefinjena struktura sa zaokruženim, mekim taninima i prijatnom, aroma tičnom završnicom. U čaši se postepeno razvijaju arome zrele kupine i višnje obogaćene nežnim mineralnim i začinskim tonovima. Berba 2012. Sorta: Merlot, Cabernet Franc, Frankovka • Serviranje: 16oC • Alkohol: 14%

MONAH CUVEE

Oplenac, 0,75

Srbija



  • Zatvoreno crvene boje. Mirisa složenog, sa intenzivnim voćnim aromama i diskretnim elementima barika. Ukus je pun, topiv, izvanredne ravnoteže sa zrelim taninima. Aroma vina je veoma postojana sa dugom završnicom ukusa. Servirati uz tamna mesa, pačje i guščje meso, ramstek biŌek i razna jela od mesa divljači. Sorta: Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranac • Serviranje: 16-18oC • Alkohol: 13%

Regent

Aleksandrović, 0,75

Srbija



  • Tamno crvena boja sa purpurnim odsjajem. Izražajne arome kupina i borovnica, sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Prednjonepčani ukus je izrazito voćni, osvežavajući. Tanini su glatki, a završnica ukusa je veoma energična i podseća na zrele višnje. Odlično uz sve vrste mesa, a naročito roštilj i pečenja. Idealno uz: pršutu, jake paste i pite sa mesom, rižoto sa parmezanom, hladnu praseƟnu, jagnjeƟnu, gulaše od divljači, ljute kobasice, srednje pečene bifteke i zrele snažne sireve. Sortni sastav: Cabernet sauvignon 50%, merlot 50% • Serviranje: 16 - 18oC • Alkohol: 13.5 %

Tri Morave

Temet, 0,75

Srbija



  • Tamo rubin crvene boje. Sveže note crvenog voća se osećaju na nosu, na ukusu živahan sa zrelim taninima koji se stapaju sa odabranom konstrukcijom. Najbolje se slaže sa domaćom kuhinjom, pre svega svinjskim mesom od mangulice. Sorta: Prokupac 100% • Serviranje: 8 – 10OC • Alkohol: 12,8 %

Merlot

Madžić, 0,7

Srbija



  • Vino postajanog tela, pitko i savršeno aromatično, otvara se mirisima zrelog bobičastog voća. Mekanog je ukusa, sa sočnim taninima. Dugo negovanje i zrenje dalo mu je neprevaziđen kvalitet, ali i tonove hrasta koji se osete u svakoj kapljici ove crvene ekstravagancije. Izvrsno se uklapa uz pačtinu i ćuretinu na žaru, kao i sve vrste grilovanog crvenog mesa; najsavršenija je dopuna crnoj čokoladi. Sorta: Merlot, Prokupac • Serviranje: 18-20oC • Alkohol: 13%

Cabernet Sauvignon Reserve

Radovanović, 0,75

Srbija



  • Cabernet Sauvignon Reserve je rezultat odličnog poznavanja enologije i posvećenosti vinara kreiranju novih vrsta vina. Ovo vrhunsko vino idealno spaja karakteristike loze sa njenim voćnim strukturama i najbolje buradi od hrastovog drveta koje je odabrao Miodrag Radovanović. U njima ovo vino, uz dosta pažnje, nege i ljubavi, sazreva i formira se u sjajan buke. Vrhunsko crveno vino sa geografskim poreklom. Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol:1  3,5 Vol %

Cabernet Sauvignon Barrique

Radovanović, 0,75

Srbija



  • Nakon sazrevanja u različitim baricima, američke i srpske hrastovine, miris Cabernet-a može se opisaƟ kao kompleksan, gde je izražena aroma zelene papričice obogaćena aromama crvenog, bobičastog voća sa primesama vanile, pržene kafe i listova duvana, mekših tanina. Puno, dobro izbalansirano vino, oslikava lepotu i varijetet šumadijskog podneblja. Sorta: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc • Serviranje: 16-18°C • Alkohol:1  3,2 Vol %

Cabernet Sauvignon

Radovanović, 0,75

Srbija



  • Sorta Cabernet Sauvignon koju neguje Podrum Radovanović je u isti mah divlja i nežna, robusna i elegantna. Dok raste, loza upija specifičnost šumadijske zemlje i sunca. Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Alkohol:1  3,2 Vol % • Serviranje: 17 - 18°C

Doja

Prokupac, 0,75

Srbija



  • Vino proizvedeno od istoimene autohtone srpske sorte Prokupac – sinonima vinogradarstva Topličkog rejona. DOJA se odlikuje intezivnom rubin crvenom bojom, mirisom crvenog bobičastog voća kroz koje su protkani barikni tonovi. Vino je odležalo u bariku 6 meseci, karakteriše ga umerena punoća, dobra struktura, izbalansirane kiseline, mekana i duga završnica. Preporučuje se uz sve specijalitete srpske kuhinje. Sorta: Prokupac • Serviranje: 18OC • Alkohol: 13 %

Piano Cabernet Sauvignon

Piano, 0,75

Srbija



  • Vino prefinjenog voćnog bukea, sortnog mirisa sa prijatnim tonovima barika. Odličan uz crvena mesa, divljač, čokoladni desert. Period odležavanja 15 meseci. Sorta: Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 – 18OC • Alkohol: 13.5 %

Cabernet & Merlot 2014

Cilić, 0,75

Srbija



  • Vino je intenzivne rubin crvene boje, sjajno i umereno pokretljivo u čaši. Kompleksne arome u kojoj se smenjuju mirisi crnog voća, hrastovog drveta, ali i dalje dominira začinski karakter paprike i crvenog bibera. Na ukusu umereno puno, dopadljivo i lako za piti. DekanƟranjem se značajno otvara i postaje intenzivnije i aromatičnije. UpariƟ ovo vino sa jelima poput teletine ili jagnjetine. Sorta: Cabernet Sauvignon 55%, Merlot 45% • Serviranje: 16 – 18OC • Alkohol: 13.0 %

Onyx Crveno

Cilić, 0,75

Srbija



  • VONYX crveni je kupaža koju čini Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Petit Verdot. Vino je fermentisalo u drvenom vinifikatoru, mesec dana maceracije, a zaƟm rana kupaža i 20 meseci u hrastovim burićima. Nije tretirano i nije filtrirano vino. Veoma reaktivno, još uvek mlado, ali dramaƟčno brzo napreduje u boci. Osnovne odlike su sklad i elegancija. Aromatično i kompleksno, ekstraktivno, ali somotaste strukture, već veoma meko i dopadljivo. Dominantan je začinski karakter, ali dekantiranje donosi pregršt aroma. Servirati uz teletinu, jagnjetinu ili divljač. Sorta: Cab. Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, PeƟt Verdot • Serviranje: 16 – 18OC • Alkohol: 14 %

CRNA TAMJANIKA

Mikić, 0,75

Srbija



  • Vino je crvene boje. Miris na ratluk od ruže, bosiljak i tamjan. Ukus je nesvakidašnji koji se nemože uporediƟ sa nijednim drugim vinom i nemože se lako zaboraviti. Sorta: Tamjanika 100% • Serviranje: 18oC • Alkohol: 15%

CUVÉE

Mikić, 0,75

Srbija



  • Vino je zagasito rubin boje. Miris slojevit, snažan i veoma voćan. Ukus kompleksan, mekanih tanina, prijatnih kiselina i izuzetno voćan. Sorta: Cabernet 75%, Merlot 25% • Serviranje: 8-12oC • Alkohol: 13,5%

Dissan

Bovin, 0,75

Srbija



  • Proizvodi se od autohtone sorte grožđa Vranac. Vino je karakteristično za ovu sortu, miris podseća na voćne note ore svega note bobičastog voća. Na ukusu su tanini naglašeni ali je vino lepo zaokruženo sa blagom džemastom strukturom. Preporučuje se sa težom hranom,pečenim svinjskim mesom, masnim ribama, divljačima, janjeƟnom i pikantnim sirom. Sorta: Vranac • Serviranje: 12-14oC • Alkohol: 15%

Barovo

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Sveže noći i topli i suvi dani u vinogradima Barova, visoko u planinama Južne Makedonije, dali su nam mogućnost da proizvedemo raskošnu, moćnu i savršeno balansiranu kupažu koja osvaja mirisima kupina, divljih jagoda i borovnica, zrelim i raskošnim taninima i izuzetno dugom završnicom. Vino služiti uz jagnjeƟnu, dimljena rebra, meso divlje svinje ili biftek sa prelivom od šumskog voća. Sorta: Vranac, Kratošija • Serviranje: 16-18oC • Alkohol: 13%

Alexandrija-red cuvée

Tikveš, 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom i kompleksnim aromama crvenog i crnog voća. Dominiraju trešnje šljive, maline i crne ribizle, kao i mirisi suvog duvana, dima, bibera i cimeta. Na nepcima puno i komleksno sa punim telom i jakim začinskim finišom. Sorta: kupaža merloa, vranca i kaberne sovinjona • Serviranje: 14 – 16OC • Alkohol: 13.0 %

Tga za Jug

Tikveš, 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se sa intenzivnom crvenom bojom, karakterističnom aromama suvog grožđa i maline, zrelih tanina sa sladunjavim ukusom. Preporučuje se sa svim vrsƟma grilovanih jela, raznim vrstama divljači kao i punomasnim sirevima. Sorta: Vranac • Serviranje: 16 - 18oC • Alkohol: 12.5%

Merlot Single Vineyard Reserva

Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Ovo vino ima duboko rubin crvenu boju s ljubičastim nijansama. Proces starenja vina u novim barik, bačvama francuskog hrasta u složeni miris koji otkriva voćnozačinske tonove, s dominantnim aromama suve šljive, vanilije i kave. Vino ima pun, razvijen i elegantan ukus koji je bogat s mekim integriranim taninima. Preovladavaju arome sladića i čokolade. Ovo vino se savršeno uklapa sa specijalietima od mesa, a posebno uz dodatak raznih začinjenih umaka, kao i razne vrste sireva. Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 15-18 OC • Alkohol: 17 %

Terroir Vranec Grand Reserva

Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Poseduje karakterističnu sortnu gusƟnu i lepu agilnost i viskoznost u čaši. Vino je tamne rubin crvene boje. Nos je intenzivan, voćan i začinski u isto vreme, podseća na borovnicu, crnu ribizlu, sušenu mentu i poljsko cveće, sa malo vanila i karanfilića. SlužiƟ uz crvena mesa, divljač, pikantne soseve, jače sireve, i jaču hranu. Sorta: Vranac 100% • Serviranje: 15-18 OC • Alkohol: 16 %

Cabernet

Plantaže 13 jul, 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko crveno vino proizvedeno od čuvene sorte sa izraženim karakteristikama grožđa sa podgoričkog vinogorja. Snažno vino, lepe rubin crvene boje sa dovoljno kiselina. Ima karakterističan pikantni miris na šumsku ljubičicu, harmoničan ukus, sa dosta ekstrakta. Sorta: Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 – 18oC • Alkohol: 13.0%

Vranac Pro corde

Plataže 13 jul, 0,75

Crna Gora



  • Crnogorsko vrhunsko vino tamne crvene boje, puno ekstraktivno. Ukus jače taninski, ali harmoničan, tipično vinski, lako travnat sa primesama šumskog voća. Posebnim tehnološkim postupkom je povećana koncentracija proantocijanidola koji su prirodni sastojci grožđa, a koji imaju moć da vezujući slobodne radikale, blagotvorno deluju na ljudski organizam. Vranac Pro Corde ima ne samo prehrambenu nego i farmakološku vrednost ukoliko je svakodnevno u umjerenim količinama sastavni deo obroka. Sorta: Vranac • Serviranje: 17 - 18oC • Alkohol: 13.3 %

Vladika

Plantaže 13 jul, 0,75

Crna Gora



  • Vino nastalo povodom 50 godina postojanja Plantaža i u okviru proslave velikog jubileja – 200 godišnjice rođenja Crnogorskog vladara i vladike Petra II Petrovića Njegoša. Autentična kupaža, u kojoj dominira vranac, uz pomalo kaberne sovinjona i merloa, predstavlja jedno kompleksno, snažno i moderno vino, koje je odležalo u najboljim hrastovim sudovima. Raskošne arome, baršunasti tanini i impresivna završnica ukusa zaokružuju doživljaj jednog izuzetno harmoničnog i dugovečnog vina. Uz sve varijante biŌeka, uz roštilj, dinstano i prženo crveno meso, jagnjetinu, teletinu, meso pripremano u crvenom sosu, jače začinjene paste. Sorta: Vranac 80%, Cabernet Sauvignon 10 %, Merlot 10 % • Serviranje: 16-18 OC • Alkohol: 14,5 %

Vranac

Tvrdoš, 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Vrhunsko vino hercegovačkog podneblja, ovo vino pleni izrazitom bojom purpura, upečatljivim ekstraktom, voćnom aromom i ukusom koji podseća na zrele višnje i smokve. Punoća i izuzetno osvežavajuće kiseline daju mu snažnu energiju i neograničene mogućnosti za slaganje sa hranom. Idealno se slaže sa dimljenim i sušenim mesom, zrelim punomasnim sirevima, sirevima iz ulja, svim vrstama dimljene ribe, svim vrstama pečenja, a naročito sa jagnjetinom ispod sača. Izvanredno se slaže sa mesom sa roštilja. Posebno ga preporučujemo sa specijalitetima od džigerice. Probajte ga obavezno sa džigericom u slanini ili u kombinaciji sa slaninom i suvim šljivama. Sorta: Vranac • Serviranje: 18 - 20oC • Alkohol: 13.0%

Postup

Dingač, 0,75

Hrvatska



  • Vrhunsko Hrvatsko vino iz Pelješačkog vinogorja. Vino je dobijeno metodom karakteristično za ovo područje kojim se dobijaju jaka i harmonična vina. Vino se odlično slaže sa jakim kozijim sirevima i crvenim mesima. Sorta: Plavac mali • Serviranje: 18 - 20oC • Alkohol: 14.7%

Dingač

Dingač 0,75

Hrvatska



  • Dingač je vrhunsko crveno suvo vino kontrolisanog porekla sa ograničenih područja pelješkog polu otoka. 1961. godine zaštićeno je Ženevskom konve ncijom i postalo je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom. Dobija se od autohtone sorte plavac mali s lokaliteta Dingač, na strmim južnim obroncima pelješkog poluotoka. Duboke je rubin crvene boje, raskošnog bukea, naglašene sortne arome i harmonične punoće ukusa. Slaže se uz pršutu i sva tamna mesa. Sorta: Plavac mali • Sreviranje: 17 - 19 C • Alkohol: 15.6%

Dingač Skaramuča Reserva

Pelješac, 0,75

Hrvatska



  • Ovaj Dingač rezultat je izborne berbe najboljih grozdova Plavca malog sa položaja Dingač na Peljšcu i odležavanja u hrastovim buradima. Aromatski profil voćnosti je u lepom balansu sa začinskim notama. Na nosu dominira tamno bobičasto voće i vanilija. Dingač rezerva idealan je uz pečeno i začinjeno crveno meso , tradicionalna dalmatinska jela i zrele sireve. Sorta: Plavac Mali • Serviranje: 18 • Alkohol: 14,5 %

Postup Skaramuča

Pelješac, 0,75, Hrvatska

Hrvatska



  • Postup je vrhunsko crveno vino koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali isključivo sa položaja Postup, na južnim padinama polustrva Pelješac. Poslužuje se na sobnoj temperaturi uz jela od crvenog mesa,divljač,pečenje i zrele sireve. Sorta: Plavac Mali • Serviranje: 18 • Alkohol: 14,5 %

Cuvee

Vinarija Jokić 0,75

Hrvatska



  • Cuvve je vrhunsko organsko, crveno, suvo vino kontrolisanog porekla sa ograničenih područja Leštane Tinjske (blizina Zadra i Benkovca). Duboke je rubin crvene boje, raskošnog bukea, fino naglašene sortne arome i harmonične punoće ukusa. Slaže se uz pršutu i sva tamna mesa. Sorta: 50% cabernet, 25%merlot i 25% syrah • Serviranje: 18 – 20 C • Alkohol: 13.5

Montepulciano

Marina CveƟć, 0,75

Italija



  • Vino izraženog bukea, rubin crvene boje sa plamenim odsjajima. Punog tela i kompleksno, sa zagrevanjem otpušta ukuse voća i cveća, mirisnih začina. Najčešće su to bobice, kupine, suvo cveće, ljubičice, vanila, a jasne su i naznake tamne čokolade. Sorta: Montepulciano d'Abruzzo 100% • Serviranje: 16 - 18oC • Alkohol: 14.5%

La Roncaia Merlot

La Roncaia Merlot

Italija



  • Vino je rubin crvene boje. Na nosu se osećaju arome crvenih bobica. Veoma je elegantno sa lepo izbalansiranim kiselinama. Služiti ga uz belo i crveno meso. Sorta: Merlot 100 • Serviranje: 17 – 18OC • Alkohol: 14.5 %

Brunello di Montalcino

Casanova di Neri, 0,75

Italija



  • Bomba užitka sa puno slojeva koji idu jedan preko drugog. Čokoladni fadz, trešnja, borovnica, torta od ruma, lila duvana i koza. Veliki intenzitet i personaliƟ. Sorta: 100% sangiovese • Serviranje: 18oC • Alkohol: 14.5%

EDIZIONE

Fantini, 0,75

Italija



  • Edizione je tamne rubin boje, sa odličnim aromatskim kompleksom gde dominiraju intezivne voćne arome kupine i trešnje, obogaćene notama aromaƟčnih biljaka, cimeta, karanfila, kakaoa i mineralnog dodira. Tanini su mekani, uporni i vrlo izdržljivi. Najbolje prija uz pikantna i začinjena jela, crvena mesa, divljač, jake soseve, i jake sireve. Sorta: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Malvasia Rossa • Serviranje: 18-20oC • Alkohol: 14%

TIGNANELLO

AnƟnori, 0,75

Italija



  • Tignanello se pojavljuje vrlo svetla ruby-crvena boja. Na nosu, složenost inicijalnih senzacija je impresivna, sa značajnim prisustvom crvenih i crnih bobica i slatkih začina. Vino koje pretvara moć Sangiovese u apsolutno rafiniranje. Stvarno zadovoljstvo od prvog do poslednjeg pada. Sorta: Sangiovese, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16-18oC • Alkohol: 13,5%

Amarone della Valpolicella DOC Riserva “1888”

Vinarija Villa Canestrari, 0,75

Italija



  • Tamno rubin crvene boje sa granat odsjajem. Buke je pikantan i tipičan. Ukus je pun, topao i baršunast, sa blagim nagoveštajem tost aftertejstom na završnici. Upariti ovo vino sa grilovanim mesom, pečenjem i jelima od divljači, vrlo zrele i oštre sireve. Sorta: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina. • Serviranje: 20OC • Alkohol: 16 %

Amarone della Valpolicella DOC Riserva " Dieci Anni "

Vinarija Villa Canestrari, 0,75

Italija



  • Tamno rubin crvene boje. Buke je pikantan, tipičan i intenzivan dok, na ukus pun, topao i baršunast. Jednom rečiju vino koje pruža maksimalni užitak dok ga pijete. Odličan u kombinaciji sa raznim specijalitetima od divljači, biftek jela pripremljenih na razne načine, zrele sireve... Sorta: Corvina i Corvinone 70%, Rondinella 15%, Oseleta, Croatina. • Serviranje: 20OC • Alkohol: 16 %

Malbec Chakana

Malbec Chakana

Argentina



  • Ovaj Malbec ostavlja na ukusu duboke tonove i arome šljive i crnog voća, začina, cvetnih nota I čokolade. Period odležavanja je 12 meseci (50% u Francuskom hrastu i 50% Američkom hrastu) a onda 6 meseci u boci. Idealno vino za razna mesa sa roštilja, pečenog mesa, teleƟne ispod sača i jakih tvrdih sireva. Sorta: Malbec • Serviranje: 18OC • Alkohol: 13.5 %

QUINTA DE GARIDA RESERVA

F. Antunes, 0,75

Portugal



  • Bogat naramak tostiranog hrasta i voća, perzistentno, osvežavajuće i elegantno, idealno uz široku paletu gastronomskih uživanja. Preporčuje se uz tradicionalna jela. Najbolje ide uz gulaš i paprikaš. Sorta: Encruzado • Serviranje: 10-12oC • Alkohol: 13,5% • Alkohol: 12.5 %


Vina na čašu



Vino belo

0,125

Harizma

0,125

Trijumf

0,125

Vino crveno

0,125

Regent

0,125

Proseko

0,100

Rose

0,125

Varijanta

0,125

Špricer

0,200