Restoran Careva Ćuprija

Jelovnik

Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija Vas poziva da dođete i uživate u velikom izboru srpskih jela. Kod nas možete dobiti sve...od predjela i dnevno gotovih jela do jela pod sačom, hleba, krompira i pečenja pod sačom, pečenja sa ražnja, roštilja.

Careva Ćuprija jelovnik Careva Ćuprija jelovnik Careva Ćuprija jelovnik Careva Ćuprija jelovnik Careva Ćuprija jelovnik Careva Ćuprija jelovnik
Pogledajte našu galeriju

    Hladna predjela



  • ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
    (mešano hladno predjelo u sastavu: njeguška, goveđa pršuta, sremski kulen, kravlji sir, kajmak, pihtije, teleća salata, prebranac, zeljanica ili proja)
  • VEGETARIJANSKA ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
    (mešano hladno predjelo u sastavu: tunjevina, prebranac, brokoli, karfiol, šargarepa, marinirane pećurke i masline)
  • NJEGUŠKA PRŠUTA
    (dimljeni svinjski but isečen na tanke listove)
  • SREMSKI KULEN
    (tradicionalno sušena i začinjena sremska kobasica od mlevenog svinjskog mesa isečena na tanke listove)
  • GOVEĐA PRŠUTA
    (dimljeni goveđi ramstek isečen na tanke listove)
  • OVČIJA STELJA
    (delovi ovčijeg mesa sušeni na dimu, isečeni na tanke listove)
  • TATAR BIFTEK
    (sitno seckani juneći file pripremljen i začinjen po želji pred gostom, serviran sa tostom i puterom)
  • DIMLJENI LOSOS
    (tanki listovi dimljenog lososa servirani sa tostom i puterom)
  • SALATA OD HOBOTNICE
    (skuvani komadi hobotnice, začinjeni sa svežim paradajzom, crnim lukom, maslinovim uljem i aromatizovanim začinima, servirani sa limunom)
  • SALATA OD PLODOVA MORA
    (skuvani plodovi mora, začinjeni sa svežim paradajzom, crnim lukom, maslinovim uljem, aromatizovanim začinima, servirani sa limunom)
  • PIHTIJE - komad
    (kuvani komadi junećeg, telećeg, svinjskog mesa i iznutrica, odvojenih od kostiju, začinjeni, tanko razliveni, ohlađeni i isečeni)
  • PASULJ PREBRANAC
    (skuvan beli pasulj, začinjen sa crnim lukom, prazilukom, alevom paprikom, zapečen)
  • PAPRIKA U PAVLACI - komad
    (kisela paprika punjena pavlakom od kravljeg mleka)
  • ČVARCI
    (sitni komadi svinjskog sala istopljeni, usoljeni i oceđeni)
  • POSNA SARMA - komad
    (sarma od kiselog kupusa punjena dinstanim korenastim povrćem i pirinčom, zapečena)

    Obrok salate



  • BIFTEK SALATA
    (grilovani biftek sečen na žilijen, serviran na miksu zelenih salata sa povrćem, preliven cezar dresingom)
  • PILEĆA SALATA
    (pileće belo meso sečeno na žilijen, servirano na miksu zelenih salata sa povrćem, preliveno cezar dresingom)
  • ĆUREĆA SALATA
    (grilovana ćuretina sečena na žilijen, servirana na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom)
  • TUNJEVINA SALATA
    (tunjevina servirana na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom)
  • MOZAIK SALATA
    (miks povrća sa šunkom i kačkavaljem preliven, cezar dresingom)

    Supe i čorbe



  • GOVEĐA SUPA
    (supa skuvana od goveđeg mesa, kostiju, korenastog povrća i začinskog bilja, servirana sa domaćim rezancima)
  • TELEĆA RAGU ČORBA
    (čorba skuvana od telećeg mesa, korenastog povrća, začinskog bilja, legirana pavlakom)
  • POTAŽ OD VRGANJA
    (vrganji preprženi na puteru, skuvani, pasirani i legirani pavlakom)
  • JAGNJEĆA ČORBA
    (čorba skuvana od jagnjećeg mesa, korenastog povrća, začinskog bilja, zapržena sa alevom paprikom)
  • RIBLJA ČORBA
    (čorba skuvana od ribljeg mesa bez kostiju, korenastog povrća, začinskog bilja, zapržena sa alevom paprikom)
  • POTAŽ OD POVRĆA
    (preprženo povrće na ulju, skuvano i pasirano, legirano pavlakom)
  • PARADAJZ ČORBA
    (čorba skuvana od paradajza, korenastog povrća i začinskog bilja)
  • BEGOVA ČORBA
    (čorba skuvana od pilećeg mesa, korenastog povrća, bamije i začinskog bilja)

    Specijaliteti kuće za dve osobe



  • SPECIJALITET KUĆE " TRILOGIJA "
    (juneći file u dižon sosu, teleći kotlet u sosu od vrganja, pileći file u sosu od šumskog voća servirano sa kroketima od krompira i grilovanim povrćem)
  • SPECIJALITET KUĆE " RIBARSKI UŽITAK "
    (tuna, losos i lignje: grilovana morska riba začinjena morskom solju i belim biberom, prelivena limunom i maslinovim uljem servirana sa grilovanim povrćem i sosom od paradajza, kaprija, maslina i inćuna)
  • SPECIJALITET KUĆE " DUNAVSKA REGATA "
    (grilovani fileti smuđa, pastrmke i kotleti soma servirani sa blitvom i krompirom)

    Jela sa roštilja



  • RAŽANJ „CAREVA ĆUPRIJA"
    (ražanj u sastavu: kobasica, juneći file, svinjski file, laks - kare, gurmanska pljeskavica, sa slaninom i crnim lukom, grilovanim paradajzom, ljutom papričicom, servirano sa začinjenim krompirom)
  • MARINIRANI SVINJSKI VRAT "BARBECUE"
    (svinjski vrat bez kostiju u marinadi od kečapa,senfa,vorčester sosa, tabaska i meda, serviran sa začinjenim krompirom)
  • MEŠANO MESO
    (dimljena kobasica, pileći file, pljeskavica, bela vešalica, džigerica u slanini, dimnjena vešalica, servirano sa paradajzom, ljutom papričicom, slaninom i pomfritom)
  • TELEĆI KOTLET
    (grilovano teleće meso od leđa sa koskom, servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom)
  • BELA VEŠALICA NA KAJMAKU
    (grilovan svinjski laks kare na roštilju, preliven kajmakom, serviran sa pomfritom)
  • DIMLJENA VEŠALICA
    (dimljeni laks kare serviran sa pomfritom)
  • PUNJENA BELA VEŠALICA
    (grilovan svinjski laks kare punjen sa šunkom i kačkavaljem, serviran sa pomfritom)
  • DIMLJENA SVINJSKA REBRA
    (dimljena svinjska rebra servirana sa podvarkom ili krompirom ispod sača)
  • SVINJSKI RAŽNJIĆ
    (grilovan svinjski ražnjić, serviran sa pomfritom)
  • DOMAĆE KOBASICE
    (grilovane kobasice servirane sa pomfritom i senfom)
  • LESKOVAČKA MUĆKALICA
    (grilovani komadi svinjskog mesa, dinstani sa crnim lukom, paprikom i paradajzom, servirani sa pirinčom)
  • ĆEVAPI
    (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom)
  • PLJESKAVICA
    (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom)
  • ĆEVAPI NA KAJMAKU
    (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom)
  • PLJESKAVICA NA KAJMAKU
    (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom)
  • GURMANSKA PLJESKAVICA
    (grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom)
  • LESKOVAČKI UŠTIPCI
    (grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom)
  • PILEĆI FILE
    (grilovano pileće belo meso bez kostiju, servirano sa pomfritom)
  • PILEĆI RAŽNJIĆ U SLANINI
    (grilovani pileći ražnjići rolovani u slanini, servirani sa pomfritom)
  • JAGNJEĆI ČOP
    (grilovano jagnjeće meso od leđa sa koskom, servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom)
  • TELEĆE BRIZLE
    (grilovane teleće žlezde tanko sečene, servirane sa pomfritom)
  • TELEĆA DŽIGERICA
    (grilovana teleća džigerica servirana sa pomfritom)


    1/2 PORCIJE NAPLAĆUJE SE 60% OD CENE!

    Hvala na poseti!