Restoran Careva Ćuprija

Bela vina



Princip

Molovin, 0,75

Srbija



  • Vino duboke ćilibarno-žute boje. Egzotičan, cvetni miris sa primesama ličija, ananasa, đumbira, oraha, lešnika i začinskim notama u pozadini. Ukus je bogat i zaokružen sa dobro izbalansiranim kiselinama. Najbolje se slaže uz meke sireve snažnije arome, koziji sir, pohovano ćureće meso, jegulju, testeninu sa kremastim sosovima, specijalitetima azijske kuhinje. Sorta: Traminac 100% • Serviranje: 10 C - 12 C • Alkohol: 13,7 %

Muskat

Rubin, 0,75

Srbija



  • Kvalitetno belo poluslatko vino sa zaštićenim geografskim poreklom. Ovo vino je proizvedeno od domaćeg grožđa, u uslovima kontrolisane fermentacije na 18 C. Muskat Otonel u sebi nosi snagu i svežinu posebnog područja, što mu daje izuzetno prijatnu aromu - intenzivnog cvetnog i voćnog karaktera. Sorta grožđa: 100% Muskat • Serviranje :18 C • Alkohol: 12%

Chardonnay

Terra Lazarica, Rubin 0,75

Srbija



  • Izuzetno vrhunsko belo suvo vino proizvedeno od grožđa sa posebno odabranih sunčanih poteza Ražanjskog vinogorja. Žuto zelenkaste boje sa blago zlatkastim odsjajem, kompleksne voćne arome u kojoj se stapaju mirisi jabuke, breskve i tropskog voća u idealnom spoju sa punoćom i skladom ukusa ovog vina. Sazrevanjem se razvija bogat i delikatan ukus meda, vanile i sušenih lešnika. Služi se uz pikantna predjela i plodove mora, riblje specijalitete i pečena mesa. Rashlađen na 10 - 12 C dopunjuje ukuse hrane uz koju se pije stvarajući ugođaj koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol :12.5 %

Sauvignon blanc

Terra Lazarica 0,75

Srbija



  • Jedinstveno vrhunsko belo suvo vino proizvedeno od grožđa sa poteza Crkvina iz Temnićkog vinogorja gde ova sorta daje vrhunski kvalitet specifične prepoznatljivosti. Prozirne zeleno – žute boje, gde su nežna sortna arome sa mirisnim tonovima cveta zove, dinje i grejpfruta i rafiniran ukus ukomponovani u prefinjen bouquet svojstven sorti. Ovo vino pleni i oduševljava svojom harmonijom i doprinosi stvaranju prijatne, intimne atmosfere. Služi se uz zrele sireve, dinstana mesa u pikantnim sosovima i specijalitete od plemenite slatkovodne i morske ribe. Servira se rashlađen na 10 - 12 C. Sorta: Sauvignon blanc • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.0%

Tri Morave

Temet, 0,75

Srbija



  • Vino kristalne bistrine, lagane žute nijanse i odlične prozračnosti. Na nosu jasno, čisto sa jasnim muskatnim notama tamnjanike koji dominira na mirisu. Sveže note cveta lipe, kruške, soka od zove i herbalna nota Smederevke. Na ukusu jednako sveže, mineralno, aromatično sa blagim uticajem tamjanike i većim herbalnim uticajem Smederevke. Nota slasti sa iskri. Slaganje sa domaćom kuhinjom i tradicionalnim srpskim specijalitetima. Sorta: Smederevka 45%, Tamjanika 45%, Morava 10% • Serviranje: 8 C-10 C • Alkohol :12 %

Pinot Grigio

Temet, 0,75

Srbija



  • Vino jasne zelene boje sa lepim i nežnim naznakama bakarne nijanse. U čaši bistro. Na nosu intezivno, sveže, sa mirism poljskog cveća. Na nepcima mineralno, izrazito pikantno i aromatično sa izraženim citrusnom kiselinom. U ustima se oseća aroma cveća vinogradarske breskve, vanilinog šećera. Slaže se uz sve vrste ribe, razna rižota i morske plodove. Sorta: Pinot Grigio 100% • Serviranje: 10 C • Alkohol :12,3 %

Rhine riesling

Krička 0,75

Srbija



  • Stono suvo vino, svetlo žute boje sa zelenkastim odsjajem arome koja podseca na jabuku i citrusno voće punog ukusa sa osvežavajućim kiselinama. Sorta: Rhine Riesling • Serviranje: 12 C • Alkohol: 12.5%

Sauvignon

Krička 0,75

Srbija



  • Stono suvo belo vino,žuto-zelenkaste boje, intezivnog mirisa spečifican muskatin koji sa voćnim kiselinama daje pitkost i mirišljavost. Sorta: Sauvignon Blanc • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.5%

Chardonnay

Kovačević 0,75

Srbija



  • Vino je slamnasto žute boje sa odsjajem kristalne bistrine. Izrazita aromatičnost mirisa i kompleksna punoća ukusa sa blagim tonom gorčine u pozadini podseća na ukus suve smokve I badema. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz morsku i rečnu plemenitu ribu sa prelivima, smuđ orli, pijani šaran, losos na žaru i dagnje, razna svetla mesa, ćuretinu, piletinu, teletinu, specijalitete od svinjskog mesa sa raznim prelivima. Od sireva, tvrdi i polutvrdi kačkavalj, koziji. Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 14 %

Sovinjon

Kovačević 0,75

Srbija



  • Vino je otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine. Sortni miris je veoma razvijen i usklađen. Svojim kompleksnim bukeom dočarava miris tek procvetale zove. Ukus je osvežavajući i harmoničan sa lepo ukomponovanim kiselinama i punoćom vina. Poseban gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz omlet sa sirom, pohovanu papriku punjenu sa sirom, teletinu sa pavlakom, plemenitu ribu u holandez sosu, smuđa u pavlaci, pijanog šarana, školjke, dagnje i td. Najbolje se slaže uz koziji sir. Sorta: Sauvignon Blanc 100% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 14 %

Rajnski Rizling

Kovačević 0,75

Srbija



  • Vino je zeleno žute boje sa zlatnim prelivima kristalne bistrine. Sortni miris je veoma lepo razvijen i svojim prefinjenim kompleksnim bukeom dočarava miris zrelog grožđa. Punoća ukusa sa pikantnim kiselinama čini ovo vino veoma pitkim i svežim. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz plemenitu morsku i rečnu prženu ribu ili kavijar, piletinu, ćureći podvarak ili junetinu sa prelivom od šampinjona, sireve - pohovani, polutvrdi, tvrdi i koziji. Sorta: Rajnski rizling 100% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 13 %

Bermet

Kovačević 0,75

Srbija



  • Mirišljavo je, pitko i osvaja na prvi gutljaj. Ovom vinu otvarana su vrata najuglednijih evropskih dvorova, nalazilo se u vinskim kartama bečkih hotela u vreme Marije Terezije, a priča kaže da je služeno i na „Titaniku“. Tradicija proizvodnje i originalna receptura rezultirale su vinom posebnog kvaliteta i ukusa. Bermet se pravi isključivo od grožđa iz vinograda sa padina Fruške gore oplemenjeno sa 24 do 26 vrsta aromatičnih, lekovitih trava. Jedna od njih je biljka Pelen koja otvara apetit pa se preporučuje uz čuvene lokalne i specijalitete. Sorte: Bela vina • Serviranje: 16 – 18 C • Alkohol: 17 %

8 Tamburaša

Vinarija Zvonko Bogdan 0,75

Srbija



  • Vino 8 Tamburaša predstavlja jedinstvenu kupažu raskošnog bukea sa izraženim aromama breskve i dunje, obogaćenih nežnim mineralnim i citrusnim tonovima i diskretnim nijansama belog livadskog cveća. Vino odiše svežinom i osvaja svojom elegancijom. Idealno vino za sve prilike. Berba 2013. Sorta: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Blanc • Serviranje: 8 C • Alkohol: 12.5%

Sauvignon Blanc

Vinarija Zvonko Bogdan 0,75

Srbija



  • Naš Sauvignon blanc odlikuje široka paleta raskošnih aroma u kojoj dominiraju note ananasa, grejpfruta i mara kuje. Idealan sklad dostiže uz mediteransku kuhinju, piletinu sa šparglama i mlade sireve koji istovremeno naglašavaju doživljaj istančanih voćnih aroma vina. Sorta: Sauvignon Blanc • Serviranje: 8 C • Alkohol: 12.5%

Belo

Doja, 0,75

Srbija



  • Vino je bistre, svetle limun - žute boje sa zelenkastim odsjajem. U intenzivnom mirisu prelamaju se fine arome breskve, jabuke, kruške, dinje i citrusa, koje su lepo zaokružene diskretnim notama poljskog cveća. Na ukusu postojano i harmonično, prijatnih živih kiselina. Pitko, elegantno i osvežavajuće, umereno puno i sa umerenim sadržajem alkohola, ovo vino izražava najbolje karakteristike sorti Chardonnay i Pinot grigio. Odličan je pratilac predjela i laganih jela, poput pasta sa belim kremastim sosovima, specijaliteta sa morskim plodovima i ribom, rižota, jela od piletine... Sorta: Chardonnay 50%, Pinot Grigio 50% • Serviranje: 10 C - 12 C • Alkohol :12,5 %

Chardonnay

Vinarija Lastar, 0,75

Srbija



  • Slastan miris zrelog voća: dinje, mango i kruške, dopunjen notama badema, putera i vanile. Umeren puno, sa puno voćne sočnosti na jeziku, i dugom, savršeno balansiranom završnicom. Odličan uz mekani i masni beli sir poput kamambera, zatim dobra kombinacija uz cezar salatu, ribu oradu, pastrmku, smuđa, životinjskog mesa poput ćuretine, piletine i mlade prasetine. Sorta: 100% Chardonnay • Serviranje:10 - 12 °C • Alkohol:13,0 Vol %

Harizma

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Kristalno čista zlatno žuta boja.Prefinjeni aromatski kompleks sačinjen od osvežavajućih tonova ananasa, manga, limete i svežeg začinskog bilja, sa diskretnom notom marcipana.Slaže se uz sve vrste rečne i morske ribe, belo meso i beli prelivi. Idealno je uz Cezar salatu, piletinu i teletinu sa limunom, smuđ u badem sosu, „pijani“ šaranom i somo, kečigom na žaru, dimljenim lososom, vitelo tonato (teletina u sosu od tune), paste sa školjkama i rakovima, gambori na žaru, hladna prasetina, svinjski file, tropska voćna salata; sirevi: bri, kamamber, gauda, ementaler. Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13 %

Trijumf

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Vino snažne strukture, kremaste teksture i prefinjenog voćno mineralnog karaktera. Raskošan buke, prepun je osvežavajućeg citrusnog voća sa delikatnim notama zove, suve trave, začinskog bilja i kremena. Bogat, skladan i veoma sočan ukus, prožet vibratnim tonovima jabuka i mandarina, ostaje dugo u pamćenju, perfektno se slaže sa plodovima mora, morskom i rečnom ribom, živinskim mesom (piletina i pačetina sa limunom, pečena ćuretina), divljači, teletinom, prasetinom i jagnjetinom. Sorta: Sovinjon blan 85%, pino blan i rizling 15% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 13.5 %

Traminac

Pusula, 0,75

Srbija



  • Ovo vino je limun žute boje, sa nežnim tonovima boje slame. Mlado vrlo kompleksno i elegantno, sa vrlo jasnom definicijom mirisa zove i belog cveća, dok se na drugom mirisu mogu osetiti mlade jabuke i tonovi vinogradske breskve. Slaže se sa ribom pečenom na roštilju, lagane salate i piletinom sa povrćem. Sorta: Traminac 100% • Sreviranje: 10 -12 C • Alkohol: 13.0%

Trijumf Barrique

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Boja zagasito - zlatna, sa narandžastim odsjajem. Duboke arome suvih kajsija, krušaka I smokava, sa tonovima svežih belih dudinja,ukus je veoma bogat, kremasto-voćni. Sočne kiseline su prožete kroz raskošne voćne tonove, koji se stapaju u izuzetno dugu završnicu. Potpuna ravnoteža kiselina, hrastovine i sortnih karakteristika grožđa. Izvrsno uz plodove mora, rečnu i morsku ribu, živinsko meso, pernatu divljač. dealno: uz sve specijalitete od lososa (od paštete do dimljene ribe), jastoge i gambore na žaru, pečenu ćuretinu, dimljenu pačetinu, dinstano guščje meso, paste sa zrelim sirevima, biftek Stroganov, pečene jarebice, jela sa holandez sosom, zrele sireve sa mekanijom teksturom. Sorta: Chardonnay 85%, pinot blanc i riesling 15% • Serviranje: od 12 – 14 C • Alkohol: 13.5 %

Tamjanika

Spasić 0,75

Srbija



  • Suvo belo stono vino. Odlikuje se lepom žutom bojom slame sa zelenkastim odsjajima. Snažno na nosu sa bogatom notom egzotičnog voća i blago izraženim herbalnim tonovima, ovo je vino veoma sveže, zaokruženo i sa dugom završnicom. Lep balans omogućava da se upari sa gotovo svakim jelom koje možete zamisliti. Sorte: tamjanika (tamnjanika) • Serviranje: 9 - 12 C • Alkohola: 13,6%

Tamjanika

Minić 0,75

Srbija



  • Vino sa raskošnim sortnim bukeom, izuzetno prijatnom aromom, nezamenljivo je posle biranih jela. Spravljeno mešanjem, po starom porodičnom receptu, od čuvene župske sorte tamnjanika, sa drugim visoko kvalitetnim sortama grožđem bogate Župe... Dobro se slaže sa najrazličitijom hranom, a najbolje ide uz salate, ribu i bela mesa. Sorta: Tamjanika • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.0%

Talas Beli

Vinarija Deurić 0,75

Srbija



  • Vino je žute boje, srednjeg intenziteta. Na nosu ostavlja utisak svežine u kojoj preovlađuju arome breskve I jabuke. Impresija svežine potvrđuje se i ustima, gde biva upotpunjena blagim notama citrusnog voća. Sve zajedno ostavlja jedan fini sočan trag i vodi ka dugoj delikatnoj završnici. Veoma pitko vino, lepih kiselina i balansa i posebno aromatično zahvaljujući delu traminca. Odlično uz salate, lagana jela sa piletinom, uz paste. Sorta: Chardonnay 90%, Traminac 10% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0 %

Chardonnay

Radovanović 0,75

Srbija



  • Aroma je istančana, delikatna. Miks mirisa jabuke, limuna, breskve sa primesama tropskog voća. Vrlo pitko vino, puno, zaokružen ukus sa finim kiselinama, uz izvesnu dozu voćne slasti. Sorta: 100% Chardonnay • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13,0 Vol %

Rajnski rizling

Radovanović 0,75

Srbija



  • Nastao kao rezultat brižljivog odabira groždja, nege vina i umešnosti Miodraga Radovanovića za spojem tradicije i iskustva sa savremenim trendovima u oblasti vinarstva. Široka paleta intenzivnih citrusnih aroma dominira ovim vinom. Daje pun, zaokružen ukus. Fino izbalansirana kiselost daje mu pitkost, svežinu i mogućnost da dobro sazreva. Sorta:1 00% Rajnski Rizling • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol:1 2,0 Vol %

Morava

Jelić, 0,75

Srbija



  • Vino je svetlo žute boje sa nežnim sivim odsjajem. Na nosu razvijene intenzivne primarne herbalne arome podržane odličnom svežinom sa blagim naznakama suvog livadskog cveća u pozadini. Miris se otvara u slojevima prema voćnim aromama i bele vinogradarske breskve. Na ukusu sveže i lagano sa vibrantnim kiselinama. Dominiraju herbalne arome sa naznakom minerala u pozadini. Srednje punog tela sa prijatnom i sočnom završnicom ukusa sezonske salate sa kremastim prelivima, pohovana i grilovana bela mesa, bela riba ili poslužiti kao aperitivno vino. Sorta: Morava 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alcohol: 13% vol

Smederevka

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Suvo belo vino sa svetlo žutom bojom, osvežavajućim ukusom i prefinjenim mirisom sa notama dinje i tropskog voća. Odlikuje ga puno telo i dobro izbalansirane kiseline. Sorta: Smederevka 100 % • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0 %

Belan - Greanche Blanc

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Suvo belo vino sa zlatno-žutom bojom, proizvedeno od sorte grožđa grenaž blan. Odlikuje se prijatnim i elegantnim mirisom breskve i belim cvećem, sa srednjim telom. Sorta: Grenache Blanc 100 % • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0%

Chardonnay Special Selection

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Suvo belo vino sa duboko slamnasto-žutom bojom i prefinjenim mirisom sa tonovima dinje i tropskog voća. Odlikuje ga puno telo i dobro izbalansirane kiseline. Sorta: Šardone 100% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0 %

Alexandrija-white cuvée

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se zlatno-žutom bojom sa zelenkastom refleksijom, svežim i intenzivnim aromama banane, kruške i breskve, sa blagim notama cvetova jabuke narandže i limuna. U ustima meko i sveže, sa dobro balansiranim kiselinama i dugom završnicom. Sorta: Šardone 100 % • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0 %

Temjanika Special Selection

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Kvalitetno suvo belo vino izraženih zelenkasto-žutih nijansi. Obiluje idealno balansiranim muskatno-cvetnim aromama, sa distinkcijom ljubičice, ruže i mandarine. Ima dobro balansirano i diskretno telo sa dugim finišem. Uparivanje sa hranom: Idealan par uz jela od patlidžana i tikvica, sveže salate sa začinskim biljem, začinjeno šivinsko meso i ne previše slatke voćne salate. Sorta: Temjanika 100 % • Serviranje: 8 – 10 C • Alkohol: 13.0 %

Grenache Blanc Special Selection

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Vino je nežne, svetložute boje, prošarano nijansama zelene. Glatke cvetne arome, ukusa dinje i breskve, sa punim ukusom koji dugo ostaje u ustima. Idealan uz jela od patlidžana i tikvica, sveže salate sa začinskim biljem, začinjeno živinsko meso i ne previše slatke voćne salate. Služiti ga uz belo meso, teletinu, morske plodove, supu od celera i škampe. Sorta: Grenache beli 100 % • Serviranje: 12 – 14 C • Alkohol: 14.5 %

Aleksandrija

Tikveš, 0,75

Makedonija



  • Polusuvo belo vino proizvedeno od sorte grožđa rizling. Odlikuje se prozirno zeleno-žutom bojom, karakterističnim mirisom i voćnim karakterom kojim dominiraju citrusi, sa umerenim, punim i slatkastim ukusom. Sorta: Rizling • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.5 %

Chardonnay

Domaine Lepovo 0,75

Makedonija



  • Vino ima svetlu, slamastožutu boju sa svetlozelenim odsjajem, odlične je bistrine. Veoma je bogato na nosu, kompleksnog je i intenzivnog voćnog mirisa u kojem se ističu arome tropskog voća, a koje su u lepom skladu sa hrastovinom. Ukus je pun i bogat, na nepcima se ističe punoća tela, uljasta struktura i odlična izbalansiranost voćnih aroma, svežine i slasti. Završnica je veoma duga, kompleksna i voćna sa prijatnim nagoveštajem hrastovog drveta. Služiti ga sa kvalitetnom morskom ribom, škampima, jastogom, belim kvalitetnim mesima. Sorta: Chardonnay 100 % • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 14.0 %

Chardonnay

Chateau Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Jedan od najukusnijih šardonea ikada napravljenih, za one koji preziru klasične arome tropskog voća. Žuto - zelenkaste boje, izuzetno je kompleksno i zrelo vino prepuno aroma koje dolaze od divnog francuskog hrasta. Moka u kombinaciji sa diskretnim naznakama vanile i breskve, čine ga kolačem u čaši. Na nepcu je puno, prava bomba slasti, sveže i totalno harmonično sa neobično dugom završnicom. Možete ga otvoriti odmah, ali i duže vreme čuvati na odgovarajučem mestu, a upariti ga valja sa belim mesom, raznim vrstama pasti i naravno, izvan svega - odabranim sirevima. Sorta: Chardonnay 1 0% • Serviranje: C - 1 C • Alkohol :14,1 %

Krstač

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Nacionalno vino, vrhunsko, suvo, belo, uravnoteženo na ukusu i mirisu. Svetlo zlatno žute boje sa zelenkastim odsjajem. Lako, pitko vino, karakterističnog sortnog mirisa. Krstač je autohtona crnogorska sorta koja se od davnih vremena uzgaja u vinogradima podgoričkog vinogorja. Karakteriše ga veličina zrna i oblik grozda koji podseća na krst, po čemu je i dobio ime. Na Ćemovskog polju se uzgaja na mikrolokalitetu „Nikolj Crkva“, a svi pokušaji da se prenese u druga svetska područja su bili bezuspešni. Sorta: Krstač • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.5

Chardonnay

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko, belo, suvo vino dobre uravnoteženosti kako na mirisu tako i na ukusu. Svetlo, slamnato žute boje, karakterističnog, diskretnog ali jasnog sortnog mirisa. Aromatičnog i mekog ukusa. Sorta: Chardonnay • Serviranje: 8 – 10 C • Alkohol: 12.2 %

Luča

Plantaže 13 jul, 0,75

Crna Gora



  • Zlatno žute boje sa zelenkastim odrazom. Vino elegantne strukture, protkano intezivnim mineralnim aromama. Jedinstvenog stila, zavodljivog ukusa u čijoj završnici dominiraju tonovi breskve, ananasa i citrusa. Preporučujemo uz sireve, lagana predjela, pečurke, jela s testeninom, rižote, bijelu ribu, pečeno svijetlo meso. Sorta: Chardonnay 30%, Pinot Blanc 35%, Sauvignon 35% • Serviranje: 10 C - 12 C • Alkohol: 14 %

Chardonnay Savina

Vinarija Obradović 0,75

Crna Gora



  • Kvalitetno belo suho vino. Žuto zelenkaste boje, bistro umerene pokretljivosti u čaši i na mirisu sortno. Asocira na voće (u poyadini breskva, diskretno). Na ukusu umereno, puno zaokruženo i nervno (sa sočnom kiselinom) i sa dobrom postojanošću arome. Berba 2013 godine. Sorta: Chardonnay • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 13.4%

Žilavka

Anđelić 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Suvo belo vino lepršavo žuto-zelene boje, kristalne bistrine. U pitanju je veoma elegantno vino, izrazito voćnog karaktera, jako aromatično. Pažljivo izabrani lokaliteti, način uzgoja i posebna i jedinstvena tehnologija njegove proizvodnje, kao i dugogodišnje bavljenje ovom sortom, svrstavaju vino u sam vrh hercegovačkih Žilavki. Sorta: Žilavka • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.8 %

Chardonnay

TRIBUNIA Vukoje 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Vino je zlatno žute boje, mirisa tropskog voća, pogotovo ananasa, kada dovoljno sazri mirisa kruške, smokava i dunje, izrazito voćne punoće, punog, mekog i zaobljenog okusa, prijatnog i dugog završetka, harmoničnog i sortnog obilježja. Preporučuje se uz sva predjela od ribe, bele prelive, piletinu i ćuretinu, plodove mora, rižoto, školje, rakove, ribu, salate sa testeninom, povrće na žaru i sveže sireve. Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 13.0%

Žilavka

Vukoje 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Prepoznatljive je žuto-zelenkaste boje. Vino je intenzivnog i kompleksnog mirisa vinogradarske breskve, herce govačkog bilja, punog okusa i izrazito mineralnog karaktera sa voćno - začinskom završnicom. Odlično se slaže sa morskim plodovima, morskom i riječnom ribom, piletinom i ćuretinom, pečenom prasetinom i jagnje tinom, dimljenim šaranom i hercegovačkom pršutom. Što se tiče sireva najbolje prija uz sir iz ulja, sir iz mješine, kozji sir i edamer. Sorta: Žilavka 95%, Bena 5% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.0 %

Graševina

Krauthaker Mitrovac 0,75

Hrvatska



  • Vino dobijeno od sorte grožđa iz vlastitih zasada, starosti 25 do 40 godina. Reduciranjem prinosa dobijen je kvalitet grožđa koji je vinu dao bogatiji i puniji bouque, s naznakama kasne berbe, zrelog voća punog tela. Sjajan je pratilac jela sa roštilja, pilećeg i ćurećeg belog mesa. Sorta: Graševina • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.5%

Maraština

Vinarija Jokić 0,75

Hrvatska



  • Vrhunsko organsko, belo, suvo vino autentične dalmatinske sorte, dobre uravnoteženosti kako na mirisu tako i na ukusu. Svetlo, slamnato žute boje, karakterističnog, diskretnog ali jasnog sortnog mirisa. Aromatičnog i mekog ukusa. Idealno uz supu, čorbe, pršut, prešu i dalmatinski Paški sir. Berba 2012 godine Sorta: Maraština • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.7

Pošip

Vinarija Jokić 0,75

Hrvatska



  • Vrhunsko organsko, belo, suvo vino autentične dalmatinske sorte, dobre uravnoteženosti kako na mirisu tako i na ukusu. Svetlo, slamnato žute boje, karakterističnog, diskretnog ali jasnog sortnog mirisa. Aromatičnog i mekog ukusa. Idealno uz ribu. Sorta: Pošip • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 14.3

Pošip

Čara 0,75

Hrvatska



  • Zlatno žute boje sa zelenkastim nijansama, izraženim sortnim mirisom, herbalno na nosu sa specifičnim mirisom vrelog i suncem opženog makijskog rastinja. Ono što posebno privlači pažnju su arome kandirane narandžine kore i zemlje, a vino je srednje punog tela, glatko i uglađeno, vrlo specifičnog ukusa u završnici. Veoma je bogato ekstraktom, a idealno odmerene kiseline stapaju sve komponente u zrelo i snažno vino. Slaže se najbolje uz školjke, rakove, lignje, hobotnicu i pikantnije sireve. Sorte: pošip • Serviranje: 12 C • Alkohola: 14,1%

Malvazija

Kozlović 0,75

Hrvatska



  • Vino je slamasto žute boje sa zelenkastim odsjajem, izrazito bistro. Na nosu su izražene lako prepoznatljive voćne i cvetne arome, sa intenzivnim mirisom cveta bagrema. Srednjeg je tela, u ustima je vrlo mekano, pitko i suvo, a odlikuju ga i lepa svežina, mineralnost i dobar balans, nota poljskog cveća i voćnosti. U samoj završnici izražen je bademast ukus, sa slatkom gorčinom i kiselošću, što ga čini veoma prijatnim i pitkim. Služiti ga sa specijalitetima od morske ribe i laganim belim mesima. Sorta: Malvazija • Serviranje: od 10 – 12 C • Alkohol: 13,1 %

Coronika

Malvazija Istarska 0,75

Hrvatska



  • Lepe žute boje sa zelenim odsjajima, ova malvazija pokazuje izrazitu voćnost i mnogo mineralnih nota na nosu i nepcu uz svoj gustiozni kremasti karakter. Sjajno se uparuje sa plemenitom ribom, jelima od lakog pretežno belog mesa, prijaju joj fini sirevi, ali o je odlična kombinacija uz deserte. Sorta: Malvazija 100% • Serviranje: 10 -12 C • Alkohol: 13.5

Graševina

Kutjevo 0,75

Hrvatska



  • Vino žuto-zelene kristalno bistre boje. Miris je ugodan, cvetni i voćni, uz skladan i pun ukus. Izuzetna pitkost i svežina čini ga najpopularnijim vinom u Hrvatskoj. Idealno se slaže uz predjela, testenine, jela od belog mesa i bele ribe. Sorta: Graševina • Serviranje: 8 – 10 C • Alkohol: 11.8 %

Cervaro della Sala

Marchesi Antinori 0,75

Italija



  • Snažno belo vino punog tela, fermentisano i odležalo u hrastovim bačvama, kompleksno, kremasto. Odlično se slaže sa jelima od belog mesa i začinjenom hranom. Sorta: Chardonnay 90% i Grachetto 10% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13%

Gavi di Gavi

Stefano Farina 0,75

Italija



  • Elegantnog je mirisa, sa aromom svežeg voća i poljskog cveća, idealno se slaže piletinom, karpaćo od hobotnice, brancinom, oradom na žaru, pilećim rižotom. Sorta: Corteze • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.0%

Chardonnay

Jermann 0,75

Italija



  • Intenzivno slamnate boje sa zelenim odsjajima. Ovo vino na nosu iskazuje intenzivne i bogate arome voća gde se posebno ističu banane dok je vino mlado, a potom sa starenjem aroma se pretvara u divnu jabuku uz dodatak manga. Odlično se slaže sa ribom u sosu, školjkama i povrtnim kremovima. Idealno za savremenu kuhinju. Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.0 %

Vintage Tunina

Jermann 0,75

Italija



  • Boje slame sa zlatnim obručem, Tunina donosi intenzivne i pune arome meda i divljeg cveća. Punog je tela, izuzetna završnica sa naznakom limunove kore. Odlično se slaže sa jelima od ribe, pogotovo one u sosu, ili belim mesom, lososom. Dobre berbe mogu da odleže i čitavu deceniju. Sorte: sauvignon blanc, chardonnay, ribola gialla, malvasia istriana, picolit • Serviranje: 10 -12 C • Alkohol: 13.5 %

Chablis 1er Cru Fourchaume

Louis Max 0,75

Francuska



  • Zemljište klasičnog šablija daje vino sa tipičnim mineralnim karakteristikama dobrog šablija. Potencijal starenja od 4-8 godina. Sorta: Chardonnay • Serviranje: 11 - 14 C • Alkohol: 12.5

Chablis Grand Cru vaudesir

Louis Max 0,75

Francuska



  • Žute boje, vrlo prijatne arome koja potiče od meda, belog cveća sa mineralnim primesama. Ostavlja bogat ukus blage kiselosti I dugotrajnosti. Sorta :Chardonnay • Serviranje: 8 – 10 C • Alkohol: 13.0 %

Sauvignon

Luis Felipe Edwards 0,75

Cile



  • Sveže i voćno vino sa izraženim kiselinama i aromama lipe, limuna, grejpa. Odlično se slaže sa belim mesom, sa začinjenim jelima i jelima na bazi paradajza. Sorta: Sauvignon Blanc • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 14.0

Chardonnay

Luis Felipe Edwards 0,75

Cile



  • Kompleksno i elegantno vino sa aromama voća jabuke, meda i badema odlično se slaže sa pečenom piletinom, belim mesima, dimljenom ribom. Sorta: Chardonnay • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 14.0

Catena Alta Chardonay

Catena Zapata 0,75

Argentina



  • Blend iz dva vinograda: Adrianna (1,450 m) i Domingo (1.120 m). Vino sazreva 14 meseci u malim buradima od francuskog hrasta (225 l). Vino intezivno zlatno žute boje. Na mirisu nudi zrele voćne arome kruške i breskve, koje se prepliću sa delikatnim citrusnim i cvetnim notama Jasmina. Na ukusu bogat i koncentrovan sa aromama zrele kruške, jabuke, suve kajsije I dunje. Bogate i kremaste strukture. Idealan spoj sa hranom: Belo meso, rečna riba i kremasti sirevi. Berba 2012. Sorta: Chardonnay • Serviranje: 11 - 14 C • Alkohol: 14,0%

Crna vina



Talas Crveni

Vinarija Deurić 0,75

Srbija



  • Nešto jači upliv alkohola na startu, ubrzo gubi efekat čim vino malo odstoji u čaši kad se pretvori u izuzetno pitko i mirisno vino koje bez problema prati sve aspekte gastronomije. Sorta: Pinot Noir 90%, Merlot 10% • Serviranje: 10 – 12 C • Alkohol: 12.0 %

Epigenija Prokupac

Toplički Vinogradi, 0,75

Srbija



  • Dragi prijatelju dvadeset meseci su me držali u bariku i sad nekako shvatam da je to učinjeno za moje dobro. Osećam se na crne trešnje, višnje, borovnice... Telo mi je bar srednje i za to mogu da zahvalim gore pomenutom bariku. Evidentno je da sam u punoj snazi, da pucam od samopouzdanja i da emitujem harmoniju i sklad. Ozbiljan sam, ali zaista, i znam da na mene računaju ozbiljno... Vino se odlično slaže uz sva crvena mesa i jela sa roštilja. Sorta: Prokupac • Serviranje: 16 – 1 • Alkohol: 13.0 %

Terra Lazarica

Cabernet souvignin 0,75

Srbija



  • Snažno vrhunsko suvo crveno vino proizvedeno od grožđa negovanog sa posebnom vinogradarskom pažnjom na nekoliko različitih poteza u dobričevskom vinogradu paraćinskog vinogorja. Pažljiva kupaža vina dobijenih od grožđa u punoj zrelosti sa različitih mikrolokaliteta dala je ovom snažnom i punom vinu posebno bogat karakter koji treba doživeti. Intenzivne tamno crvene boje, sa izražajnim mirisom gde preovladavaju arome šumske ljubičice, kupine, crne ribizle i belog bibera pomešane sa nežnim primesama vanile, čokolade i kafe. Kompleksnog, zrelog i harmoničnog ukusa sa jače izraženim taninima pogodnim za starenje uz izrazito dug i bogat završetak, gde je dimenzija više dobijena sljubljivanjem s barrique bačvama Rubinovih vinarskih podruma.Servira se na 18 C. Preporučuje se uz zrele sireve u maslinovom ulju, jako začinjene prelive za testenine, dimljenu i sirovu plemenitu ribu, najbolje sušene specijalitete i jela od crvenog mesa i divljač. Sorta: Cabernet sauvignon • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 12.5%

Merlot

Krička 0,75

Srbija



  • Stono suvo vino, intezivne rubin crvene boje sa bogatim bukeom u kojem dominiraju arome zrelog voća. Sorta: Merlot • Serviranje: 18 C • Alkohol: 13.5%

Cabernet

Krička 0,75

Srbija



  • Ovaj Caberne je stono suvo crveno vino, tamno crvene rubin boje sa visokim sadržajem tanina i pojačanim kiselinama koje zri u hrastovom buretu. Sa starenjem daje miris ljubičice. Sorta:Cabernet Sauvignon • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 12.5%

Kupinovo vino

0,75

Srbija



  • U pitanju je orginalni proizvod nastao posebnim tehnološkim postupkom, fermentacijom matičnog soka šumske kupine, zaslađen borovim i livadskim medom. Skladan ukus je propoznatljiv izvorni miris prijaće svim vašim čulima. Nizak sadržaj alkohola i brojne mogućnosti konzumacije čine ovo piće nezaboravnim u trenucima druženja i opuštanja. Serviranje: 16 C • Alkohol: 4.0%

Mammoth

Jelić 0,75

Srbija



  • Vino je intenzivne rubin crvene boje, kristalne bistrine. Na mirisu puno i kompleksno, eksplozija mešanih višanja i fine crne čokolade stopljne u cherry bonbonjeru zavešće vas na prvi nos. Ubrzo se naslućuju nežne začinske arome, sa delikatnom aromom fine kedrovine. Ukus je pun, bogat sa dugom sočnom završnicom. Vrlo živih kiselina sa odličnim balansom i dobrim potencijalom za odležavanje. Vanserijski doživljaj pino noara iz Srbije. Sorta: 100% pinot noir • Serviranje: 16 – 17 C • Alkohol: 13 %

Aurelius

Kovačević 0,75

Srbija



  • Aurelius barrique se dobija odležavanjem vina u hrastovim buradima zapremine 225 litara, nagorelih duga unutar bureta.Vino je tamno crvene boje i guste teksture.Bogatstvo, sklad mirisa i ukusa i voćni karakter postignuti su mešanjem dve vrhunske sorte grožđa, Cabernet Sauvignon i Merlot. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz tamna mesa, junetinu, govedinu, ovčetinu, raznu divljač - jelena, srnu, divlju svinju, zeca, patku itd. Posebno dobro se slaže uz kratko pečen biftek i zrele plave sireve. Sorta: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 30% • Serviranje: 18 – 20 C • Alkohol: 13.5 %

Crveni bermet

Kovačević 0,75

Srbija



  • Vino se proizvodi od sorte grozđa Merlot. Gotovom vinskom destilatu se dodaje 20 začina od kojih najzustupljeniji: karanfilić, cimet, muskatni orah, korijander, slačica. Bermet se pije kao dižestiv ili samostalno bez hrane jer je suviše intezivnog ukusa i mirisa. Sorta: Merlot • Serviranje: 16C - 18 C • Alkohol : 17 %

Život teče

Vinarija Zvonko Bogdan 0,75

Srbija



  • Vino odlikuje intenzivna, rubin crvena boja i prefinjena struktura sa zaokruženim, mekim taninima i prijatnom, aroma tičnom završnicom. U čaši se postepeno razvijaju arome zrele kupine i višnje obogaćene nežnim mineralnim i začinskim tonovima. Berba 2012. Sorta: Merlot Cabernet Franc, Frankovka • Serviranje: 16C • Alkohol: 14%

Regent

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Tamno crvena boja sa purpurnim odsjajem. Izražajne arome kupina i borovnica, sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Prednjonepčani ukus je izrazito voćni, osvežavajući. Tanini su glatki, a završnica ukusa je veoma energična i podseća na zrele višnje. Odlično uz sve vrste mesa, a naročito roštilj i pečenja. Idealno uz: pršutu, jake paste i pite sa mesom, rižoto sa parmezanom, hladnu prasetinu, jagnjetinu, gulaše od divljači, ljute kobasice, srednje pečene bifteke i zrele snažne sireve. Sortni sastav: Cabernet sauvignon 50%, merlot 50% • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 13.5 %

Trijumf Noar

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Vino ima intenzivnu boju zrele crne trešnje, sa purpurnim odsjajem i nijansama lukovine na obodu. Arome su duboke i višeslojne, sačinjene od nota crvenog voća, intrigantnih začinskih tonova i preliva vanile i kokosa, koji potiču iz hrastovine. Dimljeno i suvo meso; sve vrste crvenog mesa (naročito sa šumskim pečurkama); tartar biftek; teleće i jagnjeće pečenje; divljač; pečena ćuretina i pačetina; pernata divljač (prepelica, jarebica, fazan); živinsko meso sa roštilja; pileća džigerica sa slaninom; polutvrdi i tvrdi sirevi guste i kremaste teksture (edamer, ementaler, apenceler, kačkavalj itd.) Sortni sastav: Pino noir 100% • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 13.9%

Cabernet Sauvignon Reserve

Radovanović 0,75

Srbija



  • Cabernet Sauvignon Reserve je rezultat odličnog poznavanja enologije i posvećenosti vinara kreiranju novih vrsta vina. Ovo vrhunsko vino idealno spaja karakteristike loze sa njenim voćnim strukturama i najbolje buradi od hrastovog drveta koje je odabrao Miodrag Radovanović. U njima ovo vino, uz dosta pažnje, nege i ljubavi, sazreva i formira se u sjajan buke. Vrhunsko crveno vino sa geografskim poreklom. Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol:1 3,5 Vol %

Cabernet Sauvignon Barrique

Radovanović 0,75

Srbija



  • Nakon sazrevanja u različitim baricima, američke i srpske hrastovine, miris Cabernet-a može se opisati kao kompleksan, gde je izražena aroma zelene papričice obogaćena aromama crvenog, bobičastog voća sa primesama vanile, pržene kafe i listova duvana, mekših tanina. Puno, dobro izbalansirano vino, oslikava lepotu i varijetet šumadijskog podneblja. Sorta: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc • Serviranje: 16-18 C • Alkohol:1 3,2 Vol %

Cabernet Sauvignon

Radovanović 0,75

Srbija



  • Sorta Cabernet Sauvignon koju neguje Podrum Radovanović je u isti mah divlja i nežna, robusna i elegantna. Dok raste, loza upija specifičnost šumadijske zemlje i sunca. Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Alkohol:1 3,2 Vol % • Serviranje: 17 - 18 C

Tri Morave

Temet, 0,75

Srbija



  • Tamo rubin crvene boje. Sveže note crvenog voća se osećaju na nosu, na ukusu živahan sa zrelim taninima koji se stapaju sa odabranom konstrukcijom. Najbolje se slaže sa domaćom kuhinjom, pre svega svinjskim mesom od mangulice. Sorta: Prokupac 100% • Serviranje: 8 – 10 C • Alkohol: 12,8 %

Ergo Crveni

Temet, 0,75

Srbija



  • Vino je intenzivne, rubin crvene boje, cistog sortnog mirisa sa elementima hrastovine, punog ukusa, dobre ravnoteze i postojanosti arome. Vino je dobar par sa crvenim mesom i crnom čokoladom. Sorta: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot•Serviranje: 17 – 19 C•Alkohol: 14 %

Doja

Prokupac, 0,75, Srbija

Srbija



  • Vino proizvedeno od istoimene autohtone srpske sorte Prokupac – sinonima vinogradarstva Topličkog rejona. DOJA se odlikuje intezivnom rubin crvenom bojom, mirisom crvenog bobičastog voća kroz koje su protkani barikni tonovi. Vino je odležalo u bariku 6 meseci, karakteriše ga umerena punoća, dobra struktura, izbalansirane kiseline, mekana i duga završnica. Preporučuje se uz sve specijalitete srpske kuhinje. Sorta: Prokupac • Serviranje: 18 C • Alkohol: 13 %

Alexandrija-red cuvée

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom i kompleksnim aromama crvenog i crnog voća. Dominiraju trešnje šljive, maline i crne ribiyle, kao i mirisi suvog duvana, dima, bibera i cimeta. Na nepcima puno i komleksno sa punim telom i jakim začinskim finišom. Sorta: kupaža merloa, vranca i kaberne sovinjona • Serviranje: 14 – 16 C • Alkohol: 13.0 %

Vranec Special selection

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Vino ima duboku, intenzivnu purpurnu boju sa crvenkastim odsjajem. Na mirisu je bogato aromama crnog bobičastog voća, sa blagom dominacijom zrele šljive, kao i aromama zemljanog karaktera koje su pod laganim uticajem hrastovine. Na nepcima se odražava punoća tela, sa dominacijom voćnih karaktera, kao i jaka taninska struktura i dobar balans kiselina i alkohola. Završnica je obilna, postojana i veoma duga, ali ovo je još uvek mlado vino sa dobrim potencijalom za odležavanje. Služiti ga sa biftekom, ramstekom, jelima od mesa divljači, jagnjetinom i punomasnim sirevima. Sorta: Vranec • Serviranje: 16 – 18 C • Alkohol: 14.0 %

Kratošija

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Suvo crveno vino sa intenzivnom tamno crvenom bojom. Odlikuje se elegantnim i nežnim mirisom crvenog voća, umereno punim telom sa jakim i zrelim taninima i prijatnim finišom. Preporučuje se sa svim prejelima, šniclama u sosu, jačim pastama i belim mesima. Sorta: Kratošija • Serviranje: 18 – 20 C • Alkohol: 12.5 %

Tga za Jug

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se sa intenzivnom crvenom bojom, karakterističnom aromama suvog grožđa i maline, zrelih tanina sa sladunjavim ukusom. Preporučuje se sa svim vrstima grilovanih jela, raznim vrstama divljači kao i punomasnim sirevima. Sorta: Vranac • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 12.5%

Cabernet Sauvignon Spec. selection

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Kvalitetno crveno vino karakteristično po crvenoj boji i diskretnom voćnom ukusu sa tragovima začina i aromom kisele trešnje,maline i grožđica. Puno vino, dobro izbalansiranih tanina sa karakterističnim elegantnim finišem. Sorta: Kaberne Sovinjon • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 13.5 %

Merlot Single Vineyard Reserva

Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Ovo vino ima duboko rubin crvenu boju s ljubičastim nijansama. Proces starenja vina u novim barik, bačvama francuskog hrasta u složeni miris koji otkriva voćnozačinske tonove, s dominantnim aromama suve šljive, vanilije i kave. Vino ima pun, razvijen i elegantan ukus koji je bogat s mekim integriranim taninima. Preovladavaju arome sladića i čokolade. Ovo vino se savršeno uklapa sa specijalietima od mesa, a posebno uz dodatak raznih začinjenih umaka, kao i razne vrste sireva. Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 15-18 • Alkohol: 17 %

Terroir Vranec Grand Reserva

Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Poseduje karakterističnu sortnu gustinu i lepu agilnost i viskoznost u čaši. Vino je tamne rubin crvene boje. Nos je intenzivan, voćan i začinski u isto vreme, podseća na borovnicu, crnu ribizlu. sušenu mentu i poljsko cveće, sa malo vanila i karanfilića. Služiti uz crvena mesa, divljač, pikantne soseve, jače sireve, i jaču hranu. Sorta: Vranac 100% • Serviranje: 15-18 • Alkohol: 16 %

Vranac

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko crveno vino, intenzivne crveno rubin boje sa nijansama ljubičastog. Ukus je pun, karakterističan i lagano taninski. Temperamentno vino južnjačkog tipa, sa visokim sadržajem ekstrakta i alkohola. Sorta: Vranac • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 13.0%

Vranac Pro corde

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Crnogorsko vrhunsko vino tamne crvene boje, puno ekstraktivno. Ukus jače taninski, ali harmoničan, tipično vinski, lako travnat sa primesama šumskog voća. Posebnim tehnološkim postupkom je povećana koncentracija proantocijanidola koji su prirodni sastojci grožđa, a koji imaju moć da vezujući slobodne radikale, blagotvorno deluju na ljudski organizam. Vranac Pro Corde ima ne samo prehrambenu nego i farmakološku vrednost ukoliko je svakodnevno u umjerenim količinama sastavni deo obroka. Sorta: Vranac • Serviranje: 17 - 18 C • Alkohol: 13.3 %

Vranac Barrique

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko suvo vino, tamno crvene boje sa purpurnim nijansama. Prisutne su arome zrele maline i slatke brusnice. Izražena je aroma na nagorelu hrastovinu, a u finišu nijanse karamele i dima. Od hrastovine iz najpoznatijih šuma Francuske napravljeni su barik sudovi u kojima je ovo vino odležavalo gotovo godinu dana, a nakon toga u flašama u strogo kontrolisanim uslovima. Sorta: Vranac • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 13.0 %

Vranac Reserve

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Crnogorsko vrhunsko, suvo, crno vino, tamnocrvene boje sa ljubičastim nijansama. Ekstraktivno, na ukusu puno, blago taninsko, na mirisu nijanse šumskog voća.Iz posebno dobrih godina, odvaja se manja količina vina, koja se čuva na tamnom mestu na stalnoj temperaturi od 15°C, gde ovo vino odležava i stari u sudovima. Puni se u boce i u njima odležava još najmanje godinu dana, pa se tek onda plasira na tržište. Preporučuje se da se flaša otvori bar pola sata pre upotrebe uz lagano prelivanje u dekantere. Tada do punog izražaja dolaze najbolje osobine ovog vina. Može se koristiti tokom celog obroka, ali ga preporučujemo na kraju, uz dobre sireve i sve vrste kolača. Sorta: Vranac • Serviranje: 18C - 20 C • Alkohol: 13.0%

Cabernet

Plantaže 13 jul 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko crveno vino proizvedeno od čuvene sorte sa izraženim karakteristikama grožđa sa podgoričkog vinogorja. Snažno vino, lepe rubin crvene boje sa dovoljno kiselina. Ima karakterističan pikantni miris na šumsku ljubičicu, harmoničan ukus, sa dosta ekstrakta. Sorta: Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 – 18 C • Alkohol: 13.0%

Merlot Savina

Vinarija Obradović 0,75

Crna Gora



  • Vrhunsko crveno vino sa kontrolisanim geografskim poreklom. Zatvorene crvene boje, umerene pokretljivosti u čaši. Na mirisu izražen voćni karakter sitnog crvenog voća (asocira na malinu). Na ukusu umereno puno sa lepi, skladom tanina i kiseline i dobrom postojanošćo arome. Berba 2010. Sorta: Marlot • Serviranje: 16 – 18 C • Alkohol: 12.9

Vranac

Vukoje 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Vino je prepoznatljivo po svom voćnom karakteru, mirisa koji podseća na zrele višnje, bogatstvu šumskog voća, mekanim i harmoničnim taninima, punoći i mladalačkoj svežini ukusa i karakterističnoj rubin boji sa laganim ljubičastim nijansama. Preporučuje se uz sva jela od crvenog mesa, jagneće i teleće pečenje ispod sača, roštilj, grilovane gljive, crvene začinjene sosove, uz svu divljač, pršut, kao i uz tvrde zrele sireve, gorgonzolu i parmezan. Sortni sastav: Vranac 100% • Serviranje : 16 – 18 C • Alkohol: 13.0 %

Blatina Mostarska

Čitluk 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Vrhunsko crveno vino koje dolazi iz Hercogovine i Mostarskog vinogorja. Elegantno vino balansiranih tanina ,ima odlični buke, miris i ukus zrelih višanja, jabuka i začina. Odlično se slaže sa jelima sa roštilja jagnjećim i telećim pečenjem i tvrdim sirevima. Sorta: Blatina 100 % • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 12.0%

Tribun

Anđelić 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Tribun je suvo crveno vino nastalo kao proizvod naše želje da Vranac, koji je na ovim prostorima najzastupljenija sorta crnog grožđa, obogatimo aromama drugih sorti uzgajanih u Trebinjskom vinogorju. Vranac je ovom vinu dao snagu, punoću i jaku temperamentnost. Cabernet Sauvignon, često nazivan kraljem vina, dao mu je izuzetno koncentrisan buke, jake i izražene tanine, arome ribizle, šljive, višnje kao i tanku notu bijelog bibera. Vino je nakon vinifikacije odležalo 90 dana u hrastovim buradima. Sorta: Vranac, Cabernet sauvignon • Serviranje: 18 - 19 C • Alkohol: 13.0%

Mićevac

Anđelić 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Ovo plemenito vino nastalo je mešanjem više sorti crnog grožđa iz Trebinjskog vinogorja. Njegov temelj je Vranac, a finese su dali Cabernet Sauvignon i Merlot. Vino je nakon venifikacije kratak period odlezalo u posudama od inoxa, a sazrevanje je nastavilo u posebnim hrastovim bačvama (barrique) sod 225 litara. Sorta: Vranac, Cabernet Sauvignon, Merlot • Serviranje: 18 C • Alkohol: 14.0%

Vranac

Tvrdoš 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Vrhunsko vino hercegovačkog podneblja, ovo vino pleni izrazitom bojom purpura, upečatljivim ekstraktom, voćnom aromom i ukusom koji podseća na zrele višnje i smokve. Punoća i izuzetno osvežavajuće kiseline daju mu snažnu energiju i neograničene mogućnosti za slaganje sa hranom. Idealno se slaže sa dimljenim i sušenim mesom, zrelim punomasnim sirevima, sirevima iz ulja, svim vrstama dimljene ribe, svim vrstama pečenja, a naročito sa jagnjetinom ispod sača. Izvanredno se slaže sa mesom sa roštilja. Posebno ga preporučujemo sa specijalitetima od džigerice. Probajte ga obavezno sa džigericom u slanini ili u kombinaciji sa slaninom i suvim šljivama. Sorta: Vranac • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 13.0%

Dingač

Dingač 0,75

Hrvatska



  • Dingač je vrhunsko crveno suvo vino kontrolisanog porekla sa ograničenih područja pelješkog polu otoka. 1961. godine zaštićeno je Ženevskom konve ncijom i postalo je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom. Dobija se od autohtone sorte plavac mali s lokaliteta Dingač, na strmim južnim obroncima pelješkog poluotoka. Duboke je rubin crvene boje, raskošnog bukea, naglašene sortne arome i harmonične punoće ukusa. Slaže se uz pršutu i sva tamna mesa. Sorta: Plavac mali • Sreviranje: 17 - 19 C • Alkohol: 15.6%

Dingač Skaramuča Reserva

Pelješac, 0,75

Hrvatska



  • Ovaj Dingač rezultat je izborne berbe najboljih grozdova Plavca malog sa položaja Dingač na Peljšcu i odležavanja u hrastovim buradima. Aromatski profil voćnosti je u lepom balansu sa začinskim notama. Na nosu dominira tamno bobičasto voće i vanilija. Dingač rezerva idealan je uz pečeno i začinjeno crveno meso , tradicionalna dalmatinska jela i zrele sireve. Sorta: Plavac Mali • Serviranje: 18 • Alkohol: 14,5 %

Postup Skaramuča

Pelješac, 0,75, Hrvatska

Hrvatska



  • Postup je vrhunsko crveno vino koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali isključivo sa položaja Postup, na južnim padinama polustrva Pelješac. Poslužuje se na sobnoj temperaturi uz jela od crvenog mesa,divljač,pečenje i zrele sireve. Sorta: Plavac Mali • Serviranje: 18 • Alkohol: 14,5 %

Postup

Dingač 0,75

Hrvatska



  • Vrhunsko Hrvatsko vino iz Pelješačkog vinogorja. Vino je dobijeno metodom karakteristično za ovo područje kojim se dobijaju jaka i harmonična vina. Vino se odlično slaže sa jakim kozijim sirevima i crvenim mesima. Sorta: Plavac mali • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 14.7%

Cuvee

Vinarija Jokić 0,75

Hrvatska



  • Cuvve je vrhunsko organsko, crveno, suvo vino kontrolisanog porekla sa ograničenih područja Leštane Tinjske (blizina Zadra i Benkovca). Duboke je rubin crvene boje, raskošnog bukea, fino naglašene sortne arome i harmonične punoće ukusa. Slaže se uz pršutu i sva tamna mesa. Sorta: 50% cabernet, 25%merlot i 25% syrah • Serviranje: 18 – 20 C • Alkohol: 13.5

Bagueri

Cabernet Saugvinon 0,75

Slovenija



  • Vino je kompleksno vrhunsko vino, tamno rubinasto crvene boje sa ljubičastim odsjajem. Miris je sortan, podseća na crnu ribizlu, marmeladu od šljiva, kakao, čokoladu i nanu. U ustima je vino glatko, ukusa somota. Punoću voćnog ukusa lepo dopunjavaju sladunjavi tanin,koji zajedno sa aromom vanile stvara izuzetno harmonično I komple ksno vino. Cabernet Saugvinon Bagueri lepo prija sa pastom, sušenim mesom, srednje jakim sirom, biftekom sa sosom od bibera i belim lukom, chateubriand-om, šniclama, medaljonima sa tartufima i divljačima svih vrsta. Sorta: Cabernet Saugvinon • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 13.5%

Barolo

Stefano Farina 0,75

Italija



  • Crveno vino sa odsjajima granita. Na nosu mnogo ljubičica, ruža, trešanja. Izuzetno mekih i satenskih tanina, srednje punog tela, donosi nepcu slast čokolade, zrele crne bobice, malo paljenog drveta i kože. Odlično se slaže uz crvena mesa. Potpuno zreli tanini produžice pravo uživanje. Dekantirati barem jedan sat pre konzumacije. Sorta: Nebbilo 100 % • Serviranje: 18 C • Alkohol: 14.5 %

Barbaresco

Stefano Farina 0,75

Italija



  • Vino Barbaresco je poznato kao mlađi brat velikog Barola zbog nižeg sadržaja alkohola i po svom nežnijem i baršunastom ukusu. Barbaresco je svoje ime dobio po malom selu u blizini grada Alba, na reci Tanaro, gde je ovo vino napravljeno. Ovo vino odležava nekoliko godina u bačvama od slavonskog hrasta, boja mu je garnet crvena s ljubičastim nijansama i narandžastim refleksijama, intenzivnog voćnog bukea sa aromom ljubičice koji ovom vinu daju jedinstven doživljaj. Vino Barbaresco ima ograničenu proizvodnju. Sorta: Nebbiolo 100% • Serviranje: 18 - 20 C • Alkohol: 14.0%

Chianti Classico

Stefano Farina 0,75

Italija



  • Bogat i sočan sa aromama višnje i kupine, kafe i sa začinskim notama. Izbalansiran i duge završnice. Sorta: 100% Sangiovese Serviranje: 18 - 20 C Alkohol: 13.5%

Brunello di Montalcino

Casanova di Neri 0,75

Italija



  • Bomba užitka sa puno slojeva koji idu jedan preko drugog. Čokoladni fadz ,trešnja, borovnica, torta od ruma, lila duvana i koza. Veliki intenzitet i personaliti. Sorta: 100% sangiovese • Serviranje: 18 C • Alkohol: 14.5%

Montepulciano

Marina Cvetić 0,75

Italija



  • Vino izraženog bukea, rubin crvene boje sa plamenim odsjajima. Punog tela i kompleksno, sa zagrevanjem otpušta ukuse voća i cveća, mirisnih začina. Najčešće su to bobice, kupine, suvo cveće, ljubičice, vanila, a jasne su i naznake tamne čokolade. Sorta: Montepulciano d'Abruzzo 100% • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 14.5%

Satonef du Pap

Chateau Gigognan 0,75

Francuska



  • Vino odležava u kombinaciji hrastovih buradi i cementnih tankova gde ostaje najmanje dve zime. Vino se blago filtrira pre flaširanja. Vigne du Regent je bogato,tamno,koncentrisano vino, održava divan balans. U ustima je vino puno sa mekim, zrelim taninima. Vrlo dobro ide uz jela od mesa. Posebno jagnjetinom,grilovanim mesom i divljači. Sorta: Grenache 65%, Syrah 35% • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 14.5%

Dulong Reserve

Marqaux 0,75

Francuska



  • Vrhunsko suvo crveno vino koje potiče iz regije Bordeaux,odnosno podreona Margaux. Dobijeno je kupažom četiri sorte Merlot,Cabarnet Sauvignon, Malbec,Petit verdot. I kao takvo odležalo je u francuskom hrastu. Ima aromu crvenog šumskog voća sa blagom primesom nota višnje. Dobar je pratilac mesa od divljaći, crvenog jakog mesa, starih sireva i pečenja. Sorta: Cabernet-Sauvignon 70%, Merlot 20%, Malbec 5%, Petit Verdot 5% • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 12.5 %

Carmenere

Luis Felipe Edwards 0,75

Čile



  • Elegantno sa aromama jagode ,višnje,crno i zelenog bibera, vanile i duvana. Odlično se slaže sa jagnjetinom sa ražnja, jela sa roštilja i testeninama. Sorta: Carmenere • Serviranje: 17 - 19 C • Alkohol: 14.0%

Malbec

Luis Felipe Edwards 0,75

Čile



  • Intezivno ljubičasto crvene boje sa aromama trešnje, šljive i mirisom vanile. Odlično se slaže sa jagnjetinom, crvenim mesima i tvrdim sirevima. Sorta: Malbec • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol: 14.0%

Catena Alta Cabernet

Catena Zapata 0,75

Argentina



  • Vino sazreva 18-24 meseci u malim buradima od francuskog hrasta (225 l). Vino tamno rubin boje sa ljubičastim tonovima. Na mirisu nudi intezivne arome zrele kupine, crne trešnje i ribizle sa notama bibera i karanfilića. Na ukusu podseća na crnu ribizlu, malinu i vanilu sa notama kedra i duvana. Ovaj Cabernet Sauvignon je punog tela, veoma kompleksno i elegantno vino, svilenkastih tanina i duge završnice. Idealan spoj sa hranom. Crvena mesa protkana masnoćom i divljač. Berba 2011. Sorta: 88% Cabernet Sauvignon, 12% Cabernet Franc • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol:14.0%

Catena Malbec

Catena Zapata 0,75

Argentina



  • Vino sazreva 18-24 meseci u malim buradima od francuskog hrasta (225 l). Vino intezivno ljubičaste boje. Na mirisu intezivne arome zrelih crvenih i crnih bobica voća na koje se nadovezuju cvetne note ljubičice i lavande sa tragovima vanile i moke. Na ukusu bogate koncentrovane arome borovnice i kupine sa malom dozom slatkog začina kože.Prijatnih kiselina,svilenkastih tanina i izrazite mineralnosti. Idealan spoj sa hranom: Crvena mesa, jagnjetina sa suvim šljivama i jagnjeći kotlet.. Berba 2012. Sorta: Malbec • Serviranje: 16 - 18 C • Alkohol:13.5%

Rose vina



Rose

Rubin 0,75

Srbija



  • Polusuvo vino proizvedeno od samotoka crvenih sorti grožđa po jedinstvenom postupku proizvodnje vina ovog tipa u podrumima Rubina. Prozračne crvene boje, svežeg nežnog mirisa i pitkog laganog ukusa sa kiselinama koje ga čine svežim i lepršavim. Idealno vino za dugotrajno uživanje uz lagana predjela, mlada mesa i voćne deserte. Sorta: Prokupac • Serviranje: 12 - 14 C • Alkohol: 10.0%

Roseto

Kovačević 0,75

Srbija



  • Ovo vino je dobijeno od crnog grožđa tehnološkim postupkom koji se primenjuje u proizvodnji belih vina.Vino je svetlo ružičaste boje sa odsjajem kristalne bistrine. Blagog je ukusa jagode i lepršavog mirisa divlje ruže, prijatnog i dugačkog ukusa.Služi kao aperitiv, a odlično se slaže uz ratna predjela: šunku, pršut, kobasicu. Odličan je pratilac raznih testenina, ali i jela sa roštilja. Sorta: Cabernet Sauvignon 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13 %

Varijanta

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Kristalno svetla boja rubina,upečatljiv miris šumskih jagoda, sa tonovima divlje ruže, ratluka i slatkih začina. Osvežavajuće, voćno, veoma pitko vino, sa dugom aromatičnom završnicom. Po strukturi i snazi, vino je na samom prelazu između ružičastog crvenog vina. Izvrsno uz srpska predjela (pršuta, sirevi), roštilj, kao i uz voćne deserte, idealno uz: suvo meso; kobasice i krmenadle; praseće pečenje; voćne salate. Sorta: Muskat Hamburg 100% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.8 %

Rose

Radovanović 0,75

Srbija



  • Izražena roze boja vina ukazuje na bogatstvo aromama. Dominantan je ukus zrelog crvenog voća a kako se ide dalje sa impresijom, ponavljaju se note začinskih trava. Delikatno vino, prijatne kiselosti, umerene punoće. Idealno kao prelaz sa belih na crvena vina. Sorta: Cabernet Sauvignon70% , Merlot 30% • Serviranje: 8 - 12 C • Alkohol: 12,0%

Mina

Stemina 0,75

Srbija



  • Tradiocionalno župsko vino Mina roze je nežnog ukusa (podseća na jagodu), prozračne crvene boje poput tek rascvetalih latica ruže i leprsavog mirisa proleća. Svojim laganim ukusom i mekanim kiselinama idealno se slaze sa mladom jagnjetinom, voćem i voćnim dezertima. Sorta: Prokupac, Pinot Noir • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.0%

Tribus villa rose

Toplički vinogradi, 0,75

Srbija



  • Vino proizvedeno od grožđa autohtone sorte vinove loze brižljivo negovane u sopstvenim vinogradima pokraj reke Toplice na 350 m nadmorske visine. Kristalno svetla boja rubina sa narandžastim odsjajem. Slatka aroma kandiranog voća sa vrlo blagim mirisom kajsije i breskve. Ukus pun, sočan kao kolač sa završnicom koja dugo traje. Preporučuje se uz salate, nacionalna predjela i jela ribe, piletinu, ćuretinu, roštilj, kolenice, kobasice, pršutu i sireve. Sorta: Autothona sorta Epigenia • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.5%

Rozeta

Vinarija Milijan Jelić 0,75

Srbija



  • Nežne otvoreno roze boje, svežeg mirisa jagodičastog voća i zrelih trešanja. Laganog tela, umerene svežine i voćne završnice. Odlično ide uz razne vrste predjela, testenine i jela sa roštilja. Sorta: Pinot Noir 100 % • Serviranje: 8 - 10 C • Alkohol: 12.0%

Rose

Temet, 0,75

Srbija



  • Na liniji vrhunskih novih rose vina Srbije, vina koja su se najbrže uklopila u novi svetski trend. Neobično kristalno bistre Barbie boje. Ovo je tipično osvežavajuće vino, izuzetno pitko ali istovremeno džemasto i kremasto, baš ono vino zbog koga rose toliko vole u Provansi. Treba ga probati uz klasično srpsko predjelo, sa ljutkastim, crvenim salamama, pršutom, sirom i štrudli svih vrsta. Sorta: Cabernet Sauvignon 100 % • Serviranje: 8 - 10 C • Alkohol: 13,8%

Rose

Doja, 0,75

Srbija



  • U složenom mirisu voćnog karaktera dominiraju arome šumskog voća - maline, jagode, crvene ribizle i borovnice. Umereno punog, skladnog ukusa i prijatne svežine. Diskretno prožeto mekim taninima, karakterističnim za groždje sorte prokupac iz topličkog rejona, koji naglašavaju strukturu ovog vina. Izražena i prijatna voćnost u završnici ističe postojanost ukusa. Preporučuje se kao aperitiv uz svetla mesa sa kremastim prelivima, riblje specijalitete i lagane deserte. Sorta: Prokupac 100 % • Serviranje: 9 - 11 C • Alkohol: 11,5%

Rose

Molovin, 0,75

Srbija



  • Ovo vino provokativne pink boje odlikuje se karakterističnim sortnim mirisom pinoa u kojem dominiraju malina, višnja i jagoda. Ukus je harmoničnan, umereno pun sa pikatnim, finim kiselinama koje ovom vino daju svežinu i čine ga provokativnim. Harmoniju ukusa ovo vino najbolje ispoljava ukoliko se konzumira rashlađeno uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće meso, svinjsko meso , roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje. Sorta: Pinot Noir 100 % • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13,5%

Roze

Tikveš 0,75

Makedonija



  • Odlikuje se kristalnom roze bojom, mirisima sitnog crvenog voća sa neznom cvetnom notom i laganim, osvežavajućim ukusom. Preporučuje se uz slana predjela, piletinu, ribu i voćne salate. Sorta: Kratošija • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 10.5%

Rosato

Castelo di ama 0,75

Italija



  • Rubin crvene boje, sa naglašenim notama trešnje i divljih jagoda. Na ukusu vas dočekuje prijatna svežina, a zatim intezivna voćnost. Idealno se slaže sa testeninama, plodovima mora, mesom sa roštilja. Sorta :Sangiovese 90% , Merlot 10% • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 13.0%

Centine Rose

Banfi 0,75

Italija



  • Ovo vino je intenzivne pink boje, sveže sa notom buradi. Ukus je pun sa primesama šumskih bobica. Odličan kao aperitiv, a ide uz piletinu kao i svež sir. Sorta: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese • Serviranje: 12 - 14 C • Alkohol: 12.5%

Lira

Anđelić 0,75

Bosna i Hercegovina



  • Lira Anđelic je ružičasto vino koje se odlikuje izuzetnom izraženom i postojanom voćnom aromom, gde preovladava miris crne ribizle. Izuzetna, prodorna boja daje poseban vizuelni efekat ovom vinu. Na ukusu je meko, puno, voćno I sočno. Odlično se slaže sa plodovima mora. Sorta: Merlot • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.5 %

Rose

Plantaže 13.jul 0,75

Crna Gora



  • Crnogorski Rose je lepršavo, elegantno suvo vino, ružičaste boje sa odsjajem kristalne bistrine. Dobijen od crnog grožđa tehnološkim postupkom koji se primenjuje u proizvodnji belih vina. Intenzivnog je mirisa cveta grožđa i divlje ruže, raskošne arome i prijatnog ukusa. Savršen sklad ovog vina inspiriše i daruje osećaj užitka. Na ukusu prijatno i harmonično, dobro raslađeno, doneće na vaše stolove dašak leta. Preporučuje se kao aperitiv a odličan je pratilac prolećnih i letnjih laganih salata, predjela od pašteta, ribe, suvih mesa ali i jela sa roštilja. Sorta: Vranac • Serviranje: 10 - 12 C • Alkohol: 12.5 %

Rose

Savina, 0,75

Crna Gora



  • Savina Rose je dobijen dominantno od sorte Grenache poreklom iz sunčanih predela južne Francuske i Španije. Tipično svetla losos boja sa izraženim aromama egzotičnog voća sa balansiranim kiselinama čini ovo vino svežim i elegantnim. Dobro oglađen je pravo aperitivno vino u žarkim mesecima leta i odlično prati morske plodove, rižot, sireve i deserte. Sorta: Grenache 100 % • Serviranje: 8 - 10 C • Alkohol: 13,5%

Rose elegance

Kamnik, 0,75

Makedonija



  • Ovaj roze vino nastaje mešanjem nekoliko sorta vinove loze primjenom tzv. metode "Saignee". Ova metoda omogućava nekoliko sati direktan kontakt soka od grožđa sa grožđem, što je rezultiralo u izvanredanu boju svijetle ruže. Aroma je izuzetana, sa šumskim bobicama;.. dominantne note maline i jagode su dopunjene s diskretnom notom trešnje. Okus je pun, voćni, sa impresivnom svježinom i ravnotežom. Uživajte u ovom rosé vinu kao aperitivu, ili sa svježim voćnim salatama. Sorta: Sangiovese 20%, Motepulciano 20%, Arinarnoa 12% i Cabernet Sauvignon 48% • Serviranje: 8 - 10 C • Alkohol: 12,5%

Stona vina



Krička

belo vino 1 l.

Srbija



Smederevka

Tikveš-belo vino 1 l.

Makedonija



Krička

crveno vino 1 l.

Srbija



Kratošija

Tikveš-crveno vino 1 l.

Makedonija



Rose

Rubin - rose vino 1 l.

Srbija



Penušava vina



Dom Perignon

Vintage 0,75

Francuska



  • Suvo, vrhunsko, penušavo vino. Visoka koncentracija ekstrakta, svojevrsna krematoznost i energičnost koja uzbuđuje tri su osnovne karakteristike ovog vina koje već na nosu asocira na badem, limun i suvo voće. Pojedine berbe sadržavale su u bukeu sandalovinu, vanilu i praline... Lagan dašak dima zaokružiće aristokratske naznake divnih mehurića u zlatastim naborima somotaste tečnosti. Topao i voćan, ali sa trunčicom omamljujuće gorčine, Dom Perignon izaiva estetsku zavisnost, posebno kad je pridružen vrhunskim gastronomskim specijalitetima kao što su kamenice, jastog, crveni kavijar. međutim, svojom širinom spektra ukusa neće odbiti ni lepu belu ribu, list gotovo ili piletinu u finom belom sosu, a može i reš. Sorta: chardonnay, pinot noir, pinot meunier * Servisiranje: 6-10°C * Alkohol: 12.5%

Moet & Chandon

Brut Imperial 0,2

Francuska



  • Vino je zlatno žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu se izdvajaju arome zelene jabuke i tropskog voća, arome cveća, žitarica, svežih oraha... Na ukusu se mogu osetiti arome kruške, breskve i jabuke. Idealno se slaže sa školjkama, ostrigama, sušijem, belim ribama, belim mesom. Sorta: Pinot Noir 30-40%, Pinot Meunier 30-40%, Chardonnay 20-30%, specijalno odabrana vina 20-30% * Servisiranje: 6-8°C * Alkohol: 12.0%

Moet & Chandon

Brut Imperial 0,75

Francuska



  • Vino je zlatno žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu se izdvajaju arome zelene jabuke i tropskog voća, arome cveća, žitarica, svežih oraha... Na ukusu se mogu osetiti arome kruške, breskve i jabuke. Idealno je slaže sa školjkama, ostrigama, sušijem, belim ribama, belim mesom. Sorta: Pinot Noir 30-40%, Pinot Meunier 30-40%, Chardonnay 20-30%, specijalno odabrana vina 20-30% * Servisiranje: 6-8°C * Alkohol: 12.0%

Penušavo vino

Kovačević 0,75

Srbija



  • Penušavo vino proizvedeno po tradicionalnoj metodi sa izraženim voćnim aromama i svežim finišom. Vino je svetlo žute boje, stabilne pene sa finim i sitnim mehurićima. To su izvori prirodnog CO2 i izviru iz jedne tačke na dnu čaše. U obliku lanca putuju prema površini, povezuju se i stvaraju lepu ogrlicu. Gladak i stabilan miris izražava svo bogatstvo klasične proizvodnje penušca. Voćne arome su odraz višegodišnjeg sazrevanja. Sorta: Chardonnay 85%, Rajnski Rizling 15% * Servisiranje: 8-10°C * Alkohol: 12.5%

Trijumf, penušavo vino

Aleksandrović 0,75

Srbija



  • Mirisne note jabuka i narandžine kore, predstavljaju uvertiru za doživljaj jednog veoma energičnog i osvežavajućeg penušavog vina. Perlaž je formiran od britko voćnih mehurića, koji se u završnici umekšavaju i stapaju u prefinjeni ukus voća strasti. Sorta: Chardonnay 100% * Serviranje: 9-10°C * Alkohol: 12.0%

Proseco

Stefano Farina 0,75

Italija



  • Veoma sveže, golicavih mehurića, slatkaste cvetno-voćne arome. Najbolje se slaže uz cezar salatu, valdorf salatu, salatuod hobotnice, pitu od jabuka, višnje, kao aperitiv ili kao pratilac brancina na žaru. Sorta: Prosecco 100% * Serviranje: 6-8°C * Alkohol: 11.5%

Vina na čašu



Vino belo

0,125

Harizma

0,125

Trijumf

0,125

Vino crveno

0,125

Regent

0,125

Proseko

0,100

Rose

0,125

Varijanta

0,125

Špricer

0,200