Careva cuprija
Restoran Careva Ćuprija

O nama

Restoran Careva Ćuprija odiše dugom srpskom istorijom i tradicijom, i važi za jedan od spomenika grada Beograda. Još davne 1847. godine naš istaknuti državnik Ilija Garašanin pominje Mehanu kod Careve Ćuprije kao jednu od državnih dobara grada Beograda. Upravo na istom mestu 150 godina kasnije nastavljamo dugu tradiciju pravih meraklijskih restorana, baš kao što se nekada radilo, sa naglaskom na autentični ambijent i vrsnu tradicionalnu srpsku hranu. To sa zadovoljstvom činimo već punih 18 godina i tradiciju sa ponosom nastavljamo.
Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija nudi ogroman izbor srpskih domaćih jela pripremljenih na starinski način. To su jela pravljena ispod sača, poput domaćeg hleba, krompira i pečenja, koja svakom jelu daju posebnu sočnost. Roštilj i pečenje sa ražnja su nezaobilazna jela svakog pravog srpskog restorana pa i našeg, a tu su i ostala klasična gotova jela uz hladna predjela. Spisak je podugačak, pa Vas zato pozivam da nas posetite i odaberete Vaše novo omiljeno jelo! Za Vašu dečicu smo pripremili poseban dečiji meni.
Bogata karta pića podrazumeva veliki izbor domaćim i stranih, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ali posebno smo ponosni na našu vinsku kartu koja sadrži 160 domaćih i stranih vina sortiranih po regionima, što predstavlja pravu riznicu za sve ljubitelje vina.
Sa ponosom ističemo da su naši redovni gosti mnoga istaknuta srpska imena iz oblasti nauke, obrazovanja, glume, režije, sporta, estrade, politike i ostalih javnih sfera života, što podseća na dobru staru atmosferu nekadašnjih srpskih kafana, kada su restorani bila stecišta prave srpske elite.
Za sjajnu atmosferu su takođe zaduženi i naši vrsni muzičari, koji muzičkim repertoarom vode goste u neke daleke, možda i zaboravljene kutke srpske tradicionalne muzike.
Careva Ćuprija radi svakim danom od 9 do 24 časa.
Dobrodošli!