• Početna
  • O nama
  • Jelovnik
  • Vinska karta
  • Galerija
  • Kontakt
  • Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija Vas poziva da dođete i uživate u velikom izboru srpskih jela.
    Kod nas možete dobiti sve...od predjela i dnevno gotovih jela do jela pod sačom, hleba, krompira i pečenja pod sačom, pečenja sa ražnja, roštilja.

    HLADNA PREDJELA

    • TANJIR "CAREVA ĆUPRIJA"
      (mešano hladno predjelo u sastavu: njeguška pršuta, užička goveđa pršuta, dimljeni kravlji sir i gorgonzola sir, urnebes, sušeni paradajz i maslinke)
    • ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
      (mešano hladno predjelo u sastavu: njeguška, goveđa pršuta, sremski kulen,
      kravlji sir, kajmak, pihtije, zeljanica ili proja)
    • VEGETARIJANSKA ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
      (mešano hladno predjelo u sastavu: tunjevina, prebranac, brokoli, karfiol,
      šargarepa, marinirane pečurke i masline)
    • NJEGUŠKA PRŠUTA
      (dimljeni svinjski but isečen na tanke listove)
    • SREMSKI KULEN
      (tradicionalno sušena i začinjena sremska kobasica od mlevenog
      svinjskog mesa isečena na tanke listove)
    • GOVEĐA PRŠUTA
      (dimljeni goveđi ramstek isečen na tanke listove)
    • OVČIJA STELJA
      (delovi ovčijeg mesa sušeni na dimu, isečeni na tanke listove)
    • TATAR BIFTEK
      (sitno seckani juneći file pripremljen i začinjen po želji pred gostom, serviran sa tostom i puterom)
    • SALATA OD HOBOTNICE
      (skuvani komadi hobotnice, začinjeni sa svežim paradajzom, crnim lukom, maslinovim uljem i aromatizovanim začinima, servirani sa limunom)
    • PASULJ PREBRANAC
      (skuvan beli pasulj, začinjen sa crnim lukom, prazilukom, alevom paprikom, zapečen)
    • PAPRIKA U PAVLACI - komad
      (kisela paprika punjena pavlakom od kravljeg mleka)
    • ČVARCI
      (sitni komadi svinjskog sala istopljeni, usoljeni i oceđeni)
    • PIHTIJA

    OBROK SALATE

    • SALATA "CAREVA ĆUPRIJA"
      (miks salata sa pršutom i mocarelom u dresingu od aćeto balzamika i meda)
    • BIFTEK SALATA
      (grilovani biftek sečen na žilijen, serviran na miksu zelenih salata sa povrćem, preliven cezar dresingom)
    • PILEĆA SALATA
      (pileće belo meso sečeno na žilijen, servirano na miksu zelenih salata sa povrćem, preliveno cezar dresingom)
    • ĆUREĆA SALATA
      (grilovano ćureće belo meso sečeno na žilijen, servirano na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom)
    • TUNJEVINA SALATA
      (tunjevina servirana na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom)

    SUPE I ČORBE

    • GOVEĐA SUPA
      (supa skuvana od goveđeg mesa, kostiju, korenastog povrća i začinskog bilja, servirana sa domaćim rezancima)
    • TELEĆA RAGU ČORBA
      (čorba skuvana od telećeg mesa, korenastog povrća, začinskog bilja, legirana pavlakom)
    • POTAŽ OD POVRĆA
      (preprženo povrće na ulju, skuvano i pasirano, legirano pavlakom)

    TOPLA PREDJELA

    • GRILOVANI KOZIJI SIR NA RUKOLI SA ČERIJEM
      (koziji sir serviran na rukoli sa čerijem, začinjen maslinovim uljem)
    • VRGANJI NA KAJMAKU
      (restovani vrganji na crnom luku, preliveni kajmakom, servirani na pirinču)
    • DORUČAK CAREVA ĆUPRIJA
      (pržena jaja na oko servirana sa grilovanom kobasicom, slaninom, sirom i kajmakom)
    • OMLET CAREVA ĆUPRIJA
      (omlet sa šunkom i sirom serviran na parizijen tostu sa miksom zelenih salata i dresingom od senfa)
    • BRUSKETI OD DOMAĆEG HLEBA SA PRŠUTOM, SUŠENIM PARADAJZOM I MOCARELOM
      (prepečen domaći hleb preliven uljem sa aromom od belog luka, filovan pršutom, sušenim paradajzom i mocarelom)
    • RIŽOTO SA CRNIM TARTUFIMA
      (arborio pirinač, crni luk, puter, crni tartufi, bujon, neutralna pavlaka i parmezan)
    • KAČAMAK SA KAJMAKOM I ČVARCIMA
      (kuvano kukuruzno brašno na vodi i masti sa kajmakom ili čvarcima)
    • DOMAĆE PRŽENICE SA SIROM ILI KAJMAKOM
      (panirani domaći hleb pržen u dubokoj masnoći serviran sa sirom ili kajmakom)
    • SRPSKA GIBANICA
      (tradicionalno pripremljena gibanica od gužvanih kora, mladog sira i mladog kajmaka)
    • PEČURKE NA ŽARU
      (grilovane pečurke servirane na podlozi od pirinča)
    • POHOVANI KAČKAVALJ
      (komadi kačkavalja panirani u brašnu, jajima i prezli, prženi u dubokom ulju, servirani sa tartar sosom)
    • DOMAĆI REZANCI NA KAJMAKU
      (kuvani domaći rezanci u supi preliveni kajmakom)
    • POHOVANE PAPRIKE SA SIROM - komad
      (pečene crvene paprike bez semenki punjene sa sirom, panirane u brašnu, jajima i prezli, pržene u dubokom ulju, servirane sa tartar sosom)
    • PITA SA SIROM, ZELJEM ILI MESOM
      (tradicionalna domaća pita sa sirom, zeljem i jajima)
    • PEČENE PAPRIKE NA KAJMAKU
      (pečene crvene paprike sotirane na puteru prelivene kajmakom)
    • OMLET - po želji
      (umućena jaja sa sirom ili šunkom, pržena na plitkoj masnoći)
    • GRILOVANO POVRĆE
      (sveže povrće grilovano, začinjeno uljem sa aromom od belog luka, origanom, prezlom, kraširanim biberom i morskom solju)

    TESTENINE

    • ŠPAGETE ” BOLONJEZ “
      (špagete sa mlevenim mesom, sosom od paradajza i parmezanom)
    • ŠPAGETE ” KARBONARE “
      (špagete sa dimljenom slaninom, pavlakom, žumancetom i parmezanom)
    • NJOKE 4 VRSTE SIRA
      (njoke u sosu od pavlake, gorgonzole, mocarele, gaude i parmezana)
    • TALJATELE SA PRŠUTOM I CRNIM TARTUFIMA
      (taljatele sa sotiranom pršutom i crnim tartufima u sosu od pavlake i parmezana)
    • NJOKE SA PILETINOM I BROKOLIJEM U PESTO SOSU
      (njoke sa sotiranom piletinom i brokolijem u pesto sosu)

    MORSKA RIBA

    • BRANCIN - 1kg
      (grilovan brancin serviran sa blitvom i krompirom)
    • ORADA - 1kg
      (grilovana orada servirana sa blitvom i krompirom)
    • TUNA STEK - porcija
      (grilovani stek tune začinjen morskom solju i belim biberom, preliven limunom i
      maslinovim uljem, serviran sa varivom po želji gosta)
    • LOSOS NA ŽARU - porcija
      (grilovani file lososa servirani sa blitvom i krompirom)
    • PRŽENE LIGNJE
      (lignje panirane brašnom, pržene u dubokom ulju, servirane sa blitvom i krompirom)
    • LIGNJE NA ŽARU
      (grilovane lignje, servirane sa blitvom i krompirom)
    • HOBOTNICA NA ŽARU - porcija
      (grilovana hobotnica servirana sa blitvom i krompirom)

    REČNA RIBA

    • FILE SMUĐA U BELOM VINU I POVRĆU
      (file smuđa poširan sa korenastim povrćem u belom vinu serviran sa barenim krompirom)
    • FILE SMUĐA NA ŽARU - porcija
      (grilovani file smuđa serviran sa blitvom i krompirom)
    • FILE OD PASTRMKE SA BADEMOM - porcija
      (grilovani file pastrmke serviran sa sotiranim bademom, blitvom i krompirom)
    • FILETI DIMLJENE PASTRMKE - porcija
      (grilovani fileti pastrmke servirani sa blitvom i krompirom)
    • FILETI DIMLJENOG ŠARANA - porcija
      (grilovani fileti šarana servirani sa prebrancem)

    JELA PO PORUDŽBINI

    • BIFTEK SA GUŠČIJOM DŽIGERICOM I CRNIM TARTUFIMA
      ( grilovani juneći biftek sa sotiranom guščijom džig e ricom preliven sa sosom od crnih tartufa )
    • BIFTEK U SOSU OD ŠUMSKOG VOĆA
      ( grilovani juneći biftek preliven sosom od mešanog šumskog voća)
    • BIFTEK U DIŽON SOSU
      ( grilovani juneći biftek preliven dižon sosom)
    • GLAZIRANA GUŠČIJA DŽIGERICA SA POHOVANIM JABUKAMA I SOSOM PO ŽELJI GOSTA
      (glazirana guščija džigerica servirana na pohovanim jabukama i prelivena sosom po želji gosta - kumberland sos, sos od šumskog voća, sos od suvih šljiva, sos od crnih tartufa i madera sos)
    • BIFTEK SA VRGANJIMA I CRNIM TARTUFIMA
      (grilovani juneći biftek preliven vrganjima i crnim tartufima)
    • BIFTEK U SOSU OD ČETIRI VRSTE BIBERA
      (grilovan juneći biftek preliven sosom od četiri vrste bibera)
    • BIFTEK NA ŽARU
      (grilovani juneći biftek)
    • TALJATA OD BIFTEKA SA LISTIĆIMA PARMEZANA I AĆETO DRESINGOM
      (grilovani juneći biftek serviran na svežoj salati od rukole i čeri paradajza sa listićima parmezana i aćeto dresingom)
    • MEDALJONI U DIŽON SOSU
      (prženi Medaljoni od svinjskog filea preliveni Dižon sosom)
    • MEDALJONI SA SOSOM OD MIKS PEČURAKA
      (prženi medaljoni od svinjskog filea preliveni sosom od miks pečuraka)
    • TELEĆI KOTLET SA ŠUMSKIM PEČURKAMA
      (grilovan teleći kotlet preliven sosom od šumskih pečuraka)
    • MEDALJONI NA KAJMAKU
      (prženi medaljoni od svinjskog filea preliveni kajmakom)
    • KARAĐORĐEVA ŠNICLA
      (pohovani svinjski file punjen kajmakom)
    • TELEĆA NATUR ŠNICLA
      (pržena teleća šnicla na plitkom ulju i natur sosu)
    • BEČKA ŠNICLA
      (pohovana teleća šnicla na bečki način)
    • TELEĆA TRIESTINO ŠNICLA
      ( teleća šnicla sotirana na puteru sa belim lukom, paradajzom i belim vinom )
    • SVA JELA PO PORUDŽBINI SERVIRAJU SE SA ZAČINJENIM KROMPIROM I GRILOVANIM POVRĆEM

    SOSOVI

    • SOS OD SUVIH ŠLJIVA
    • SOS OD ŠUMSKOG VOĆA
    • SOS OD VRGANJA
    • SOS OD 4 VRSTE PEČURAKA
    • SOS OD 4 VRSTE BIBERA
    • DIŽON SOS
    • SOS OD CRNIH TARTUFA
    • GORGONZOLA SOS
    • MADERA SOS

    SPECIJALITETI KUĆE (za dve osobe)

    • SPECIJALITET KUĆE " TRILOGIJA "
      (juneći file u dižon sosu, teleći kotlet u sosu od vrganja, pileći file u sosu od šumskog voća servirano sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem)
    • SPECIJALITET KUĆE " RIBARSKI UŽITAK "
      ( grilovana tuna, losos i lignje: grilovana morska riba začinjena morskom solju i belim biberom, prelivena limunom i maslinovim uljem servirana sa grilovanim povrćem i sosom od paradajza, kaprija, maslina i inćuna)
    • SPECIJALITET KUĆE - GURMANSKA PLATA "CAREVA ĆUPRIJA"
      (punjena bela vešalica u sosu od miks pečuraka, dimljeni laks kare sa urnebesom pljeskavica na kajmaku i pileća mućkalica servirano sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem)

    JELA PO PORUDŽBINI OD PILEĆEG I ĆUREĆEG MESA

    • PILEĆI FILE SA PRŠUTOM, MOCARELOM, SUŠENIM PARADAJZOM I NJOKAMA
      (prženi pileći file u sosu od pršute, mocarele i sušenog paradajza sa njokama)
    • PUNJENI PILEĆI MEDALJONI U SLANINI SA SOSOM OD MIKS PEČURAKA
      (punjeni pileći medaljoni sa šunkom i kačkavaljem, bardirani u slanini, preliveni sa sosom od miks pečuraka)
    • PILETINA SA BROKOLIJEM, TIKVICAMA I HRSKAVOM SLANINICOM U SOSU OD DIMLJENOG SIRA
      (prženi pileći file sa sotiranim brokolijem, tikvicama i slaninicom preliven sosom od dimljenog sira)
    • PILEĆE ROLNICE U PESTO SOSU
      (rolnice sa pršutom i gauda sirom prelivene pesto sosom)
    • PILEĆE GRUDI POHOVANE U BADEMU SA SVIT ČILI SOSOM
      (pohovane pileće grudi sa bademom prelivene svit čili sosom)
    • PILEĆI FILE U SOSU OD ČETIRI VRSTE SIRA
      (prženi pileći file, preliven sa sosom od gorgonzole, parmezana, gaude i mocarele serviran sa njokama)
    • CEZAR SALATA
      (grilovani pileći file serviran sa miksom zelenih salata, preliven cezar dresingom)
    • GRATINIRANA ĆURETINA SA MLINCIMA I GORGONZOLOM
      (grilovani ćureći file gratiniran sa mlincima i gorgonzola sirom)
    • ĆUREĆA TALJATA SA VRGANJIMA, CRNIM TARTUFIMA I PARMEZANOM
      (ćureće belo meso sečeno na taljatu, preliveno vrganjima, crnim tartufima i listićima parmezana)
    • ĆURETINA U SOSU OD BRUSNICA
      (ćureći rezanci sotirani na puteru sa kandiranom brusnicom)
    • PUNJENI ĆUREĆI MEDALJONI U SLANINI SA KAFE DE PARI PUTEROM
      (punjeni ćureći medaljoni sa šunkom i kačkavaljem, bardirani u slanini i preliveni kafe de pari puterom)
    • SVA JELA OD PILEĆEG I ĆUREĆEG MESA SERVIRAJU SE SA NJOKAMA ILI PIRINČEM

    PEČENJA

    • JAGNJEĆE PEČENJE SA RAŽNJA - 1kg
    • JAGNJEĆE PEČENJE PEČENO POD SAČOM - 1kg
    • TELEĆE PEČENJE PEČENO POD SAČOM - porcija 300 gr.
    • PRASEĆE PEČENJE SA RAŽNJA - 1kg
    • TELEĆA KOLENICA PEĆENA POD SAČOM - 1kg

    JELA SA ROŠTILJA

    • RAŽANJ „CAREVA ĆUPRIJA"
      (ražanj u sastavu: kobasica, juneći file, svinjski file, laks - kare, gurmanska pljeskavica, sa slaninom i crnim lukom, grilovanim paradajzom, ljutom papričicom, servirano sa začinjenim krompirom)
    • MARINIRANI SVINJSKI VRAT "TEKS MEKS"
      (svinjski vrat bez kostiju u marinadi od barbikju i šrirača sosa, serviran sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem)
    • MEŠANO MESO
      (dimljena kobasica, pileći file, pljeskavica, bela vešalica, džigerica u slanini, dimljena vešalica servirano sa paradajzom, ljutom papričicom i slaninom)
    • TELEĆI KOTLET
      (grilovano teleće meso od leđa sa koskom, servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom)
    • BELA VEŠALICA
      (grilovan svinjski laks kare na roštilju, serviran sa pomfritom)
    • ROLOVANA BELA VEŠALICA
      (rolovana bela vešalica sa pršutom i gaudom u slanini prelivena kajmakom, servirana sa začinjenim krompirom i šampinjonima)DIMLJENA VEŠALICA OD
    • VRATA
      (dimljeni svinjski vrat na žaru serviran sa pomfritom)
    • DIMLJENA BELA VEŠALICA
      (dimljeni laks kare na žaru serviran sa pomfritom)
    • SVINJSKI RAŽNJIĆ OD VRATA
      (grilovan svinjski ražnjić od vrata)
    • DOMAĆE KOBASICE
      (grilovane kobasice servirane sa pomfritom i senfom)
    • LESKOVAČKA MUĆKALICA
      (grilovani komadi svinjskog mesa, dinstani sa crnim lukom, paprikom i paradajzom, servirani sa pirinčom)
    • ĆEVAPI
      (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom)
    • PLJESKAVICA
      (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom)
    • ĆEVAPI NA KAJMAKU
      (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom)
    • PLJESKAVICA NA KAJMAKU
      (grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom)
    • GURMANSKA PLJESKAVICA
      (grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom)
    • LESKOVAČKI UŠTIPCI
      (grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom)
    • PILEĆE BELO MESO NA ŽARU
      (grilovano pileće belo meso bez kostiju, servirano sa pomfritom)
    • PILEĆI RAŽNJIĆ U SLANINI
      (grilovani pileći ražnjići rolovani u slanini, servirani sa pomfritom)
    • TELEĆE BRIZLE NA ŽARU
      (grilovane teleće žlezde tanko sečene, servirane sa pomfritom)
    • TELEĆA DŽIGERICA NA ŽARU
      (grilovana teleća džigerica servirana sa pomfritom)
    • ĆUREĆE BELO MESO NA ŽARU
      (grilovano ćureće belo meso bez kostiju servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom)

    DEČIJI MENI

    • ĆEVAPČIĆI ILI PLJESKAVICA (servirani sa pomfritom)
    • KOBASICA (servirana sa pomfritom kečapom I majonezom)
    • PILEĆI ŠTAPIĆI U SUSAMU (servirani sa pomfritom, kečapom i majonezom)
    • ŠPAGETI BOLONJEZE
    • BEČKA ŠNICLA (servirana sa pire krompirom ili pomfritom)

    VARIVA

    • PEKARSKI KROMPIR
    • MEŠANO VARIVO NA PUTERU
    • ZAČINJENI KROMPIR
    • MLINCI (kuvani mlinci sotirani na puteru i začinjeni solju)
    • POMFRIT
    • PODVARAK
    • DALMATINSKO VARIVO
    • MLADI KROMIR

    SALATE

    • BAŠTA SALATA
      (paradajz, krastavac, zelena salata, crni luk, sveža paprika, mlade rotkvice u celo)
    • VITAMINSKA SALATA
      (zelena salata, šargarepa, kupus, celer, paradajz)
    • ŠARGAREPA SALATA
      (sveže rendana šargarepa začinjena limunom i medom)
    • KUKURUZ SALATA SA PAVLAKOM
      (kuvani kukuruz sa kiselom pavlakom)
    • SRPSKA SALATA
      (paradajz, krastavac, crni luk, ljuta papričica)
    • ŠOPSKA SALATA
      (paradajz, krastavac, crni luk, ljuta papričica, feta sir)
    • GRČKA SALATA
      (paradajz, krastavac, crni luk, maslinke, feta sir, origano)
    • KAPREZE SALATA
      (paradajz, mocarela, masline)
    • MEŠANA SALATA
      (paradajz, krastavac, zelena salata, kupus)
    • PARADAJZ SALATA
    • ČERI PARADAJZ SALATA
    • PARADAJZ SALATA SA SIROM
    • KRASTAVAC SALATA
    • ZELENA SALATA
    • ZELENA MIKS SALATA
    • SALATA OD RUKOLE
    • SVEŽ KUPUS
    • PEČENA PAPRIKA
    • TARATOR SALATA
    • URNEBES SALATA
    • AJVAR SALATA
    • PINĐUR SALATA
    • PAPRIKA PUNJENA RIBANCEM
    • TURŠIJA SALATA
    • KISELI KUPUS SALATA
    • CVEKLA SALATA
    • ROTKVICE
    • MLADI LUK
    • PAPRIČICA LJUTA (kom.)
    • MASLINKE (porcija)
    • KROMPIR SALATA
    • ZELENA MIKS SALATA SA ČERIJEM I PINJOLIMA

    SIREVI

    • PAŠKI SIR
    • GORGONZOLA SIR
    • LIVANJSKI SIR
    • SJENIČKI STARI SIR
    • KOZIJI MLADI SIR
    • MLADI KRAVLJI SIR
    • KAJMAK

    DESERTI

    • GRATINIRANE PALAČINKE SA MALINAMA, ORASIMA I ČOKOLADOM - za 2 osobe (palačinke filovane džemom od malina, maskarpone sirom i orasima, zagratinirane jajima i slatkom pavlakom i prelivene čokoladom - vreme pripreme 25 min.)
    • GRATINIRANE PALAČINKE "CAREVA ĆUPRIJA" - za 2 osobe
      (palačinke filovane orasima, suvim grožđem, zagratinirane jajima i slatkom pavlakom i prelivene čokoladom - vreme pripeme 25 min.)
    • PALAČINKE U VINSKOM ŠATOU - za 2 osobe
    • PALAČINKE PO ŽELJI
    • TORTA MOSKVA ŠNIT
    • TORTE RAZNE
    • KOLAČI RAZNI
    • ČOKOLADNI MUS
    • SRPSKA PITA SA ORASIMA
    • PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA
    • TUFAHIJA
    • TULUMBA
    • URMAŠICA
    • ORASNICA
    • VOĆNI KUP
    • VOĆNA SALATA
    • JAGODE SA ŠLAGOM
    • BANANA SPLIT
    • SLADOLED - kugla

    VOĆE

    • SEZONSKO VOĆE - porcija

    HLEB

    • CEO HLEB pečen ispod sača
    • HLEB - za 1 osobu

    KUVER

    • CRNI I BELI HLEB, DOMAĆI NAMAZ, PLATNENA SALVETA, VLAŽNA MARAMICA

    APETISANI

    • BADEM

    HVALA NA POSETI
    1/2 PORCIJE NAPLAĆUJE SE 70% OD CENE!