Restoran nacionalne kuhinje Careva Ćuprija Vas poziva da dođete i uživate u velikom izboru srpskih jela.
Kod nas možete dobiti sve...od predjela i dnevno gotovih jela do jela pod sačom, hleba, krompira i pečenja pod sačom, pečenja sa ražnja, roštilja.
HLADNA PREDJELA
- TANJIR "CAREVA ĆUPRIJA"
(mešano hladno predjelo u sastavu: njeguška pršuta, užička goveđa pršuta, dimljeni kravlji sir i gorgonzola sir, urnebes, sušeni paradajz i maslinke) - ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
(mešano hladno predjelo u sastavu: njeguška, goveđa pršuta, sremski kulen,
kravlji sir, kajmak, pihtije, zeljanica ili proja) - VEGETARIJANSKA ZAKUSKA "CAREVA ĆUPRIJA"
(mešano hladno predjelo u sastavu: tunjevina, prebranac, brokoli, karfiol,
šargarepa, marinirane pečurke i masline) - NJEGUŠKA PRŠUTA
(dimljeni svinjski but isečen na tanke listove) - SREMSKI KULEN
(tradicionalno sušena i začinjena sremska kobasica od mlevenog
svinjskog mesa isečena na tanke listove) - GOVEĐA PRŠUTA
(dimljeni goveđi ramstek isečen na tanke listove) - OVČIJA STELJA
(delovi ovčijeg mesa sušeni na dimu, isečeni na tanke listove) - TATAR BIFTEK
(sitno seckani juneći file pripremljen i začinjen po želji pred gostom, serviran sa tostom i puterom) - SALATA OD HOBOTNICE
(skuvani komadi hobotnice, začinjeni sa svežim paradajzom, crnim lukom, maslinovim uljem i aromatizovanim začinima, servirani sa limunom) - PASULJ PREBRANAC
(skuvan beli pasulj, začinjen sa crnim lukom, prazilukom, alevom paprikom, zapečen) - PAPRIKA U PAVLACI - komad
(kisela paprika punjena pavlakom od kravljeg mleka) - ČVARCI
(sitni komadi svinjskog sala istopljeni, usoljeni i oceđeni) - PIHTIJA
OBROK SALATE
- SALATA "CAREVA ĆUPRIJA"
(miks salata sa pršutom i mocarelom u dresingu od aćeto balzamika i meda) - BIFTEK SALATA
(grilovani biftek sečen na žilijen, serviran na miksu zelenih salata sa povrćem, preliven cezar dresingom) - PILEĆA SALATA
(pileće belo meso sečeno na žilijen, servirano na miksu zelenih salata sa povrćem, preliveno cezar dresingom) - ĆUREĆA SALATA
(grilovano ćureće belo meso sečeno na žilijen, servirano na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom) - TUNJEVINA SALATA
(tunjevina servirana na miksu zelenih salata sa povrćem, prelivena cezar dresingom)
SUPE I ČORBE
- GOVEĐA SUPA
(supa skuvana od goveđeg mesa, kostiju, korenastog povrća i začinskog bilja, servirana sa domaćim rezancima) - TELEĆA RAGU ČORBA
(čorba skuvana od telećeg mesa, korenastog povrća, začinskog bilja, legirana pavlakom) - POTAŽ OD POVRĆA
(preprženo povrće na ulju, skuvano i pasirano, legirano pavlakom)
TOPLA PREDJELA
- GRILOVANI KOZIJI SIR NA RUKOLI SA ČERIJEM
(koziji sir serviran na rukoli sa čerijem, začinjen maslinovim uljem) - VRGANJI NA KAJMAKU
(restovani vrganji na crnom luku, preliveni kajmakom, servirani na pirinču) - DORUČAK CAREVA ĆUPRIJA
(pržena jaja na oko servirana sa grilovanom kobasicom, slaninom, sirom i kajmakom) - OMLET CAREVA ĆUPRIJA
(omlet sa šunkom i sirom serviran na parizijen tostu sa miksom zelenih salata i dresingom od senfa) - BRUSKETI OD DOMAĆEG HLEBA SA PRŠUTOM, SUŠENIM PARADAJZOM I MOCARELOM
(prepečen domaći hleb preliven uljem sa aromom od belog luka, filovan pršutom, sušenim paradajzom i mocarelom) - RIŽOTO SA CRNIM TARTUFIMA
(arborio pirinač, crni luk, puter, crni tartufi, bujon, neutralna pavlaka i parmezan) - KAČAMAK SA KAJMAKOM I ČVARCIMA
(kuvano kukuruzno brašno na vodi i masti sa kajmakom ili čvarcima) - DOMAĆE PRŽENICE SA SIROM ILI KAJMAKOM
(panirani domaći hleb pržen u dubokoj masnoći serviran sa sirom ili kajmakom) - SRPSKA GIBANICA
(tradicionalno pripremljena gibanica od gužvanih kora, mladog sira i mladog kajmaka) - PEČURKE NA ŽARU
(grilovane pečurke servirane na podlozi od pirinča) - POHOVANI KAČKAVALJ
(komadi kačkavalja panirani u brašnu, jajima i prezli, prženi u dubokom ulju, servirani sa tartar sosom) - DOMAĆI REZANCI NA KAJMAKU
(kuvani domaći rezanci u supi preliveni kajmakom) - POHOVANE PAPRIKE SA SIROM - komad
(pečene crvene paprike bez semenki punjene sa sirom, panirane u brašnu, jajima i prezli, pržene u dubokom ulju, servirane sa tartar sosom) - PITA SA SIROM, ZELJEM ILI MESOM
(tradicionalna domaća pita sa sirom, zeljem i jajima) - PEČENE PAPRIKE NA KAJMAKU
(pečene crvene paprike sotirane na puteru prelivene kajmakom) - OMLET - po želji
(umućena jaja sa sirom ili šunkom, pržena na plitkoj masnoći) - GRILOVANO POVRĆE
(sveže povrće grilovano, začinjeno uljem sa aromom od belog luka, origanom, prezlom, kraširanim biberom i morskom solju)
TESTENINE
- ŠPAGETE ” BOLONJEZ “
(špagete sa mlevenim mesom, sosom od paradajza i parmezanom) - ŠPAGETE ” KARBONARE “
(špagete sa dimljenom slaninom, pavlakom, žumancetom i parmezanom) - NJOKE 4 VRSTE SIRA
(njoke u sosu od pavlake, gorgonzole, mocarele, gaude i parmezana) - TALJATELE SA PRŠUTOM I CRNIM TARTUFIMA
(taljatele sa sotiranom pršutom i crnim tartufima u sosu od pavlake i parmezana) - NJOKE SA PILETINOM I BROKOLIJEM U PESTO SOSU
(njoke sa sotiranom piletinom i brokolijem u pesto sosu)
MORSKA RIBA
- BRANCIN - 1kg
(grilovan brancin serviran sa blitvom i krompirom) - ORADA - 1kg
(grilovana orada servirana sa blitvom i krompirom) - TUNA STEK - porcija
(grilovani stek tune začinjen morskom solju i belim biberom, preliven limunom i
maslinovim uljem, serviran sa varivom po želji gosta) - LOSOS NA ŽARU - porcija
(grilovani file lososa servirani sa blitvom i krompirom) - PRŽENE LIGNJE
(lignje panirane brašnom, pržene u dubokom ulju, servirane sa blitvom i krompirom) - LIGNJE NA ŽARU
(grilovane lignje, servirane sa blitvom i krompirom) - HOBOTNICA NA ŽARU - porcija
(grilovana hobotnica servirana sa blitvom i krompirom)
REČNA RIBA
- FILE SMUĐA U BELOM VINU I POVRĆU
(file smuđa poširan sa korenastim povrćem u belom vinu serviran sa barenim krompirom) - FILE SMUĐA NA ŽARU - porcija
(grilovani file smuđa serviran sa blitvom i krompirom) - FILE OD PASTRMKE SA BADEMOM - porcija
(grilovani file pastrmke serviran sa sotiranim bademom, blitvom i krompirom) - FILETI DIMLJENE PASTRMKE - porcija
(grilovani fileti pastrmke servirani sa blitvom i krompirom) - FILETI DIMLJENOG ŠARANA - porcija
(grilovani fileti šarana servirani sa prebrancem)
JELA PO PORUDŽBINI
- BIFTEK SA GUŠČIJOM DŽIGERICOM I CRNIM TARTUFIMA
( grilovani juneći biftek sa sotiranom guščijom džig e ricom preliven sa sosom od crnih tartufa ) - BIFTEK U SOSU OD ŠUMSKOG VOĆA
( grilovani juneći biftek preliven sosom od mešanog šumskog voća) - BIFTEK U DIŽON SOSU
( grilovani juneći biftek preliven dižon sosom) - GLAZIRANA GUŠČIJA DŽIGERICA SA POHOVANIM JABUKAMA I SOSOM PO ŽELJI GOSTA
(glazirana guščija džigerica servirana na pohovanim jabukama i prelivena sosom po želji gosta - kumberland sos, sos od šumskog voća, sos od suvih šljiva, sos od crnih tartufa i madera sos) - BIFTEK SA VRGANJIMA I CRNIM TARTUFIMA
(grilovani juneći biftek preliven vrganjima i crnim tartufima) - BIFTEK U SOSU OD ČETIRI VRSTE BIBERA
(grilovan juneći biftek preliven sosom od četiri vrste bibera) - BIFTEK NA ŽARU
(grilovani juneći biftek) - TALJATA OD BIFTEKA SA LISTIĆIMA PARMEZANA I AĆETO DRESINGOM
(grilovani juneći biftek serviran na svežoj salati od rukole i čeri paradajza sa listićima parmezana i aćeto dresingom) - MEDALJONI U DIŽON SOSU
(prženi Medaljoni od svinjskog filea preliveni Dižon sosom) - MEDALJONI SA SOSOM OD MIKS PEČURAKA
(prženi medaljoni od svinjskog filea preliveni sosom od miks pečuraka) - TELEĆI KOTLET SA ŠUMSKIM PEČURKAMA
(grilovan teleći kotlet preliven sosom od šumskih pečuraka) - MEDALJONI NA KAJMAKU
(prženi medaljoni od svinjskog filea preliveni kajmakom) - KARAĐORĐEVA ŠNICLA
(pohovani svinjski file punjen kajmakom) - TELEĆA NATUR ŠNICLA
(pržena teleća šnicla na plitkom ulju i natur sosu) - BEČKA ŠNICLA
(pohovana teleća šnicla na bečki način) - TELEĆA TRIESTINO ŠNICLA
( teleća šnicla sotirana na puteru sa belim lukom, paradajzom i belim vinom ) - SVA JELA PO PORUDŽBINI SERVIRAJU SE SA ZAČINJENIM KROMPIROM I GRILOVANIM POVRĆEM
SOSOVI
- SOS OD SUVIH ŠLJIVA
- SOS OD ŠUMSKOG VOĆA
- SOS OD VRGANJA
- SOS OD 4 VRSTE PEČURAKA
- SOS OD 4 VRSTE BIBERA
- DIŽON SOS
- SOS OD CRNIH TARTUFA
- GORGONZOLA SOS
- MADERA SOS
SPECIJALITETI KUĆE (za dve osobe)
- SPECIJALITET KUĆE " TRILOGIJA "
(juneći file u dižon sosu, teleći kotlet u sosu od vrganja, pileći file u sosu od šumskog voća servirano sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem) - SPECIJALITET KUĆE " RIBARSKI UŽITAK "
( grilovana tuna, losos i lignje: grilovana morska riba začinjena morskom solju i belim biberom, prelivena limunom i maslinovim uljem servirana sa grilovanim povrćem i sosom od paradajza, kaprija, maslina i inćuna) - SPECIJALITET KUĆE - GURMANSKA PLATA "CAREVA ĆUPRIJA"
(punjena bela vešalica u sosu od miks pečuraka, dimljeni laks kare sa urnebesom pljeskavica na kajmaku i pileća mućkalica servirano sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem)
JELA PO PORUDŽBINI OD PILEĆEG I ĆUREĆEG MESA
- PILEĆI FILE SA PRŠUTOM, MOCARELOM, SUŠENIM PARADAJZOM I NJOKAMA
(prženi pileći file u sosu od pršute, mocarele i sušenog paradajza sa njokama) - PUNJENI PILEĆI MEDALJONI U SLANINI SA SOSOM OD MIKS PEČURAKA
(punjeni pileći medaljoni sa šunkom i kačkavaljem, bardirani u slanini, preliveni sa sosom od miks pečuraka) - PILETINA SA BROKOLIJEM, TIKVICAMA I HRSKAVOM SLANINICOM U SOSU OD DIMLJENOG SIRA
(prženi pileći file sa sotiranim brokolijem, tikvicama i slaninicom preliven sosom od dimljenog sira) - PILEĆE ROLNICE U PESTO SOSU
(rolnice sa pršutom i gauda sirom prelivene pesto sosom) - PILEĆE GRUDI POHOVANE U BADEMU SA SVIT ČILI SOSOM
(pohovane pileće grudi sa bademom prelivene svit čili sosom) - PILEĆI FILE U SOSU OD ČETIRI VRSTE SIRA
(prženi pileći file, preliven sa sosom od gorgonzole, parmezana, gaude i mocarele serviran sa njokama) - CEZAR SALATA
(grilovani pileći file serviran sa miksom zelenih salata, preliven cezar dresingom) - GRATINIRANA ĆURETINA SA MLINCIMA I GORGONZOLOM
(grilovani ćureći file gratiniran sa mlincima i gorgonzola sirom) - ĆUREĆA TALJATA SA VRGANJIMA, CRNIM TARTUFIMA I PARMEZANOM
(ćureće belo meso sečeno na taljatu, preliveno vrganjima, crnim tartufima i listićima parmezana) - ĆURETINA U SOSU OD BRUSNICA
(ćureći rezanci sotirani na puteru sa kandiranom brusnicom) - PUNJENI ĆUREĆI MEDALJONI U SLANINI SA KAFE DE PARI PUTEROM
(punjeni ćureći medaljoni sa šunkom i kačkavaljem, bardirani u slanini i preliveni kafe de pari puterom) - SVA JELA OD PILEĆEG I ĆUREĆEG MESA SERVIRAJU SE SA NJOKAMA ILI PIRINČEM
PEČENJA
- JAGNJEĆE PEČENJE SA RAŽNJA - 1kg
- JAGNJEĆE PEČENJE PEČENO POD SAČOM - 1kg
- TELEĆE PEČENJE PEČENO POD SAČOM - porcija 300 gr.
- PRASEĆE PEČENJE SA RAŽNJA - 1kg
- TELEĆA KOLENICA PEĆENA POD SAČOM - 1kg
JELA SA ROŠTILJA
- RAŽANJ „CAREVA ĆUPRIJA"
(ražanj u sastavu: kobasica, juneći file, svinjski file, laks - kare, gurmanska pljeskavica, sa slaninom i crnim lukom, grilovanim paradajzom, ljutom papričicom, servirano sa začinjenim krompirom) - MARINIRANI SVINJSKI VRAT "TEKS MEKS"
(svinjski vrat bez kostiju u marinadi od barbikju i šrirača sosa, serviran sa začinjenim krompirom i grilovanim povrćem) - MEŠANO MESO
(dimljena kobasica, pileći file, pljeskavica, bela vešalica, džigerica u slanini, dimljena vešalica servirano sa paradajzom, ljutom papričicom i slaninom) - TELEĆI KOTLET
(grilovano teleće meso od leđa sa koskom, servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom) - BELA VEŠALICA
(grilovan svinjski laks kare na roštilju, serviran sa pomfritom) - ROLOVANA BELA VEŠALICA
(rolovana bela vešalica sa pršutom i gaudom u slanini prelivena kajmakom, servirana sa začinjenim krompirom i šampinjonima)DIMLJENA VEŠALICA OD - VRATA
(dimljeni svinjski vrat na žaru serviran sa pomfritom) - DIMLJENA BELA VEŠALICA
(dimljeni laks kare na žaru serviran sa pomfritom) - SVINJSKI RAŽNJIĆ OD VRATA
(grilovan svinjski ražnjić od vrata) - DOMAĆE KOBASICE
(grilovane kobasice servirane sa pomfritom i senfom) - LESKOVAČKA MUĆKALICA
(grilovani komadi svinjskog mesa, dinstani sa crnim lukom, paprikom i paradajzom, servirani sa pirinčom) - ĆEVAPI
(grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom) - PLJESKAVICA
(grilovano juneće mleveno meso, servirano sa pomfritom) - ĆEVAPI NA KAJMAKU
(grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom) - PLJESKAVICA NA KAJMAKU
(grilovano juneće mleveno meso, servirano sa kajmakom i pomfritom) - GURMANSKA PLJESKAVICA
(grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom) - LESKOVAČKI UŠTIPCI
(grilovano juneće mleveno meso pomešano sa sitno seckanim kačkavaljem, pršutom i tucanom paprikom, servirano sa pomfritom) - PILEĆE BELO MESO NA ŽARU
(grilovano pileće belo meso bez kostiju, servirano sa pomfritom) - PILEĆI RAŽNJIĆ U SLANINI
(grilovani pileći ražnjići rolovani u slanini, servirani sa pomfritom) - TELEĆE BRIZLE NA ŽARU
(grilovane teleće žlezde tanko sečene, servirane sa pomfritom) - TELEĆA DŽIGERICA NA ŽARU
(grilovana teleća džigerica servirana sa pomfritom) - ĆUREĆE BELO MESO NA ŽARU
(grilovano ćureće belo meso bez kostiju servirano sa brokolijem i začinjenim krompirom)
DEČIJI MENI
- ĆEVAPČIĆI ILI PLJESKAVICA (servirani sa pomfritom)
- KOBASICA (servirana sa pomfritom kečapom I majonezom)
- PILEĆI ŠTAPIĆI U SUSAMU (servirani sa pomfritom, kečapom i majonezom)
- ŠPAGETI BOLONJEZE
- BEČKA ŠNICLA (servirana sa pire krompirom ili pomfritom)
VARIVA
- PEKARSKI KROMPIR
- MEŠANO VARIVO NA PUTERU
- ZAČINJENI KROMPIR
- MLINCI (kuvani mlinci sotirani na puteru i začinjeni solju)
- POMFRIT
- PODVARAK
- DALMATINSKO VARIVO
- MLADI KROMIR
SALATE
- BAŠTA SALATA
(paradajz, krastavac, zelena salata, crni luk, sveža paprika, mlade rotkvice u celo) - VITAMINSKA SALATA
(zelena salata, šargarepa, kupus, celer, paradajz) - ŠARGAREPA SALATA
(sveže rendana šargarepa začinjena limunom i medom) - KUKURUZ SALATA SA PAVLAKOM
(kuvani kukuruz sa kiselom pavlakom) - SRPSKA SALATA
(paradajz, krastavac, crni luk, ljuta papričica) - ŠOPSKA SALATA
(paradajz, krastavac, crni luk, ljuta papričica, feta sir) - GRČKA SALATA
(paradajz, krastavac, crni luk, maslinke, feta sir, origano) - KAPREZE SALATA
(paradajz, mocarela, masline) - MEŠANA SALATA
(paradajz, krastavac, zelena salata, kupus) - PARADAJZ SALATA
- ČERI PARADAJZ SALATA
- PARADAJZ SALATA SA SIROM
- KRASTAVAC SALATA
- ZELENA SALATA
- ZELENA MIKS SALATA
- SALATA OD RUKOLE
- SVEŽ KUPUS
- PEČENA PAPRIKA
- TARATOR SALATA
- URNEBES SALATA
- AJVAR SALATA
- PINĐUR SALATA
- PAPRIKA PUNJENA RIBANCEM
- TURŠIJA SALATA
- KISELI KUPUS SALATA
- CVEKLA SALATA
- ROTKVICE
- MLADI LUK
- PAPRIČICA LJUTA (kom.)
- MASLINKE (porcija)
- KROMPIR SALATA
- ZELENA MIKS SALATA SA ČERIJEM I PINJOLIMA
SIREVI
- PAŠKI SIR
- GORGONZOLA SIR
- LIVANJSKI SIR
- SJENIČKI STARI SIR
- KOZIJI MLADI SIR
- MLADI KRAVLJI SIR
- KAJMAK
DESERTI
- GRATINIRANE PALAČINKE SA MALINAMA, ORASIMA I ČOKOLADOM - za 2 osobe (palačinke filovane džemom od malina, maskarpone sirom i orasima, zagratinirane jajima i slatkom pavlakom i prelivene čokoladom - vreme pripreme 25 min.)
- GRATINIRANE PALAČINKE "CAREVA ĆUPRIJA" - za 2 osobe
(palačinke filovane orasima, suvim grožđem, zagratinirane jajima i slatkom pavlakom i prelivene čokoladom - vreme pripeme 25 min.) - PALAČINKE U VINSKOM ŠATOU - za 2 osobe
- PALAČINKE PO ŽELJI
- TORTA MOSKVA ŠNIT
- TORTE RAZNE
- KOLAČI RAZNI
- ČOKOLADNI MUS
- SRPSKA PITA SA ORASIMA
- PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA
- TUFAHIJA
- TULUMBA
- URMAŠICA
- ORASNICA
- VOĆNI KUP
- VOĆNA SALATA
- JAGODE SA ŠLAGOM
- BANANA SPLIT
- SLADOLED - kugla
VOĆE
- SEZONSKO VOĆE - porcija
HLEB
- CEO HLEB pečen ispod sača
- HLEB - za 1 osobu
KUVER
- CRNI I BELI HLEB, DOMAĆI NAMAZ, PLATNENA SALVETA, VLAŽNA MARAMICA
APETISANI
- BADEM
HVALA NA POSETI
1/2 PORCIJE NAPLAĆUJE SE 70% OD CENE!