U izveštaju pukovnika Ilije Garašanina iz januara 1847. godine o "državnim dobrima varoš Beograda i okruga Beogradskog”, još od 1846. godine postojala je mehana, kod Careve Ćuprije sa 4 sobe. Restoran "Careva Ćuprija" je jedan od spomenika grada Beograda.
Bela vina
Sinergija, Aleksić , 0,75, Srbija
Suvo vino odležalo 6 meseci u bariku. Preporuka: služiti uz predjela blago
dimljenih sireva sireva, pršute, pečene prasetine, belih mesa, svinjskog filea,
dezertima na bazi vanile i voća.
Sorta: Chardonnay: 100% • Serviranje: 12°C-14°C • Alkohol:13 %
Džervin Sauvignon Selekcija, Džervin, 0,75, Srbija
Suvo vino. Odlično za predjelo sa suvim mesom, sirom, maslinama,
prženim lignjama, ribom, teletinom, mesom sa roštilja.
Sorta: Sauvignon 100% • Serviranje: 10°C-12°C • Alkohol:13 %
Tri Morave, Temet, 0,75, Srbija
Suvo vino kristalne bistrine, lagane žute nijanse i odlične prozračnosti. Sveže note
cveta lipe, kruške, soka od zove i herbalna nota Smederevke. Slaže se sa domaćom
kuhinjom i tradicionalnim srpskim specijalitetima.
Sorta: Smederevka 45%, Tamjanika 45%, Morava 10% • Serviranje: 8°C-10°C
• Alkohol: 12%
Sonata, Jeremić, 0,75, Srbija
Suvo vino nastalo u strogim formama prirodnih pravila negovanja vinograda
kao i procesa proizvodnje, sa mirisom bosiljka, zove i jabuke. Slaže se uz
piletinu ribu, testenine i voćne kolače.
Sorta: Sauvignon Blanc 100% • Serviranje: 8 - 10°C • Alkohol: 12.2%
Velika Morava, Chateau Prince , 0,75, Srbija
Vino svetlo žute boje, izvanredne aromatičnosti. Mirisi tropskog voća breskve i
cveća karakteristični su za Veliku Moravu. Mlado vino odležalo u inox-u, jakih ali
ne i agresivnih kiselina upariće se odlično sa laganim obrok salatama sa dresingom
na bazi sirćeta ili citrusa, jelima sa piletinom i ćuretinom i belim sosovima na bazi sira.
Sorta: Morava 100% • Serviranje: 10-14°C • Alkohol: 13%
Onyx Belo, Cilić, 0,75, Srbija
Specifitno suvo vino bere se u tri navrata u cilju povećanja kompleksnosti arome,
kupažno i bez ikakvog tretmana. Na mirisu voćno-marakuja, sa aromom
hrastovine, na ukusu puno, slasti i zahtevno vino. Slaže se sa sirevima,sa kremastim
pastama, testom, ćurećim, pilećim i jagnjećim pečenjem.
Sorta: Sauvignon Blanc 100% • Serviranje: 10°C-12°C • Alkohol: 14 %
Chardonnay, Kovačević, 0,75, Srbija
Suvo vino slamasto žute boje, kristalne bistrine, punog ukusa sa blagim
tonovima gorčine, podseća na ukus suve smokve i badema. Pije se uz morsku
i rečnu plemenitu ribu sa prelivima, razna mesa sa prelivima i raznim sirevima.
Sorta: Chardonnay 100% Serviranje: 10— 12°C • Alkohol: 14 %
Sauvignon, Kovačević, 0,75, Srbija
Suvo vino, otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine, razvijenog
usklađenog mirisa, osvežavajućeg harmoničnog ukusa. Gastromomski užitak
postiže se pijući se uz omlet sa sirom, pohovanom paprikom,mesom i ribom
sa prelivom, kozijim sirom.
Sorta: Sauvignon Blanc 100% • Serviranje: 10 —12°C • Alkohol: 14 %
Do neba i nazad, Đurđevića Legat , 0,75, Srbija
Belo suvo vino proizvedeno kao jedinstvena kupaža sorti Pinot Grigio i Muscat
Ottonel. Nežno žute boje, sa aromom ruže, zove i muskata. Lepo se slaže uz
razne vrste beloga sira, paste i rižota uz bela mesa, grilovano povrće i specijalitete
sa pečurkama.
Sorta: Pinot Grigio 100% • Serviranje: 14°C • Alkohol: 13%
Pinot Grigio, Đurđevića Legat, 0,75, Srbija
Poetičnog i upečatljivog imena, svoju aromu duguje sinergiji laganih ukusa ruže
i zove, savršeno uparenih sa ukusima zelenog voća. Donosi egzotićnu završnicu
tropskog voća i pomorandže. Odlikuje ga jedinstveni spoj dve sorte grožđa i predstavlja
pravu retkost, ne samo u Srbiji i regionu, već i u celom svetu. Lepo se slaže uz razne vrste
beloga sira, paste i rižota uz bela mesa, grilovano povrće i specijalitete sa pečurkama.
Sorta: Pinot Grigio 100% Serviranje: 10 - 14°C • Alkohol: 13%
Chardonnay, Vinarija Lastar, 0,75, Srbija
Suvo vino sa slasnim mirisom zrelog voća dinje, manga, kruške, dopunjen sa
notama badema, putera, vanile. Odlično ide uz mekani, masni beli sir kao
kamamber, cezar salatu, oradu, pastrmku, smuđ, ćuretinu, piletinu, mladu prasetinu.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje:10 - 12 °C • Alkohol:13,0 Vol %
Harizma, Aleksandrović, 0,75, Srbija
Suvo vino zlatno žute boje, sa osvežavajućim tonovima ananasa, manga, limete
i svežeg začinskog bilja sa diskretnom notom marcipana. Slaže se uz sve vrste
rečnih i morskih riba, piletinu, teletinu, prasetinu, sireve, paste, tropska voća.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 13 %
Trijumf, Aleksandrović, 0,75, Srbija
Suvo vino snažne, kremaste teksture, raskošnog bukea sa notama
zove, suve trave, začinskog bilja sa sočnim ukusom jabuka i mandarina.
Slaže se sa rečnom i morskom ribom, mesom divljači, teletinom,
jagnjetinom, prasetinom.
Sorta: Sauvignon Blanc 85%, Pinot Blanc i Rizling 15% • Serviranje: 10 —12°C • Alkohol: 13.5 %
Belo, Doja, 0,75, Srbija
Suvo vino limun bistro žute boje sa zelenkastim odsjajem, sa aromom breskve,
jabuke, kruške, dinje, citrusa zaokružene sa mirisom poljskog cveća.
Pratilac je predjela i laganih jela, pasta, specijaliteta od ribe, piletine, rižota.
Sorta: Chardonnay 50%, Pinot Grigio 50% • Serviranje: 10°C - 12°C • Alkohol :12,5 %
Gewurztraminer, Vinarija Deurić, 0,75, Srbija
Suvo vino od romantične sorte grožđa, bogatog cvetno voćnog mirisa sa notama
zove, mandarine, manga, sočno sa aromama đumbira i pomorandžine kore.
Idealno se slaže sa svežim salatama i pitama od mashog testa.
Sorta: Gewurztraminer • Serviranje: 8 – 10°C • Alkohol: 13.0 %
Tamjanika, Spasić, 0,75, Srbija
Suvo vino proizvedeno od autohtone sorte grožđa – tamjanike.Odlikuje se slamasto žutom
bojom sa zelenkasim odsjajem. Kristalna bistrina ovog vina i blage zelenkaste nijanse
kao da naslućuju mineralnost koja krasi ovo vino, blagi tonovi limete u pozadini – vino
vrhunske elegancije. Slaže se od predjela do salate, preko glavnih jela, do dezerta.
Sorte: tamjanika • Serviranje: 9°-12°C • Alkohola: 13,6%
Omnibus Lector, Erdevik, 0,75, Srbija
Suvo vino intenzivne arome tropskog voća, vanile, biskvita, sa crtom mineralnosti.
Najbolje se slaže sa ribljim specijalitetima, salatama sa belim mesomi
kremastim desertima.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 8 - 10°C • Alkohol: 13.5%
Chardonnay, Radovanović, 0,75, Srbija
Suvo vino istančane arome. Miks mirisa jabuke, limuna, breskve sa
primesama tropskog voća. Zaokružen ukus sa finim kiselinama, uz izvesnu
dozu voćne slasti. Slaže se uz jela od beloga mesa, razne vrste testenine i
salate.
Sorta: 100% Chardonnay • Serviranje: 10 - 12 °C • Alkohol: 13 %
Aglaja Sauvignon & Semillon, Vimmid 0,75, Srbija
Suvo vino raskošnog bukea sa snaznom strukturom iintenzivnom svežinom
citrusnih ukusa sa mineralnom završnicom daju ovom vinu poseban karakter.
Najbolje se slaže uz smuđa na žaru i sir.
Sorta: Sauvignon 50%, Semillon 50% • Serviranje: 8 - 12°C • Alkohol: 12%
Lastar Tamjanika, Lastar, 0,75, Srbija
Belo vino slamnato žute boje, sa blagim zelenim odsjajem.
Dominiraju cvetno voćne arome Irisa, zove, ogrozda, limuna, žute jabuke i nektarine.
Ukus nežne teksture daje odličan balans voćnosti. Odlično se slaže uz jagnjetinu sa
ražnja, telećim kapraćom, pastom bolonjeze. Sorta: Tamjanika: 100% • Serviranje: 8°C-12°C • Alkohol: 12 %
Morava, Jelić, 0,75, Srbija
Suvo vino žute boje sa sivim odsjajem. Intenzivne herbalne arome sa naznakama
livadskog cveća, voćnih aroma vinogradarske breskve. Preporučuje se uz
sezonske salate sa prelivom, pohovana bela mesa, belu ribu i kao aperitivno vino.
Sorta: Morava 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alcohol: 13%
Sofia Tamjanika, Braća Rajković, 0,75, Srbija
Suvo belo vino od istoimene sorte grožđa. Ova suva Tamjanika je sve što
se očekuje od jedne elegantne vinske sorte. Zavođenje i lepršavost,
nenametljivost, lagana završnica. lzrazito prijatnih kiselina koje se odlično
slažu uz bela mesa, ribu, morske plodove, deserte i sveže voće.
Sorta: Tamjanika 100% • Serviranje: 10°C-12°C • Alkohol: 14,5 %
Margvs Margi, Aleksandrovac, 0,75, Srbija
Intezivno žute boje. Iznenađujuća svežina sa notama zrelih jabuka i tosta.
Jake ali prijatne i elegantne kiseline. Ovo vino poseduje pun spektum ukusa
zrelih jabuka sa čistim citrusnim notama i prisutnom notom mineralnosti.
Savršeni par sa jagnećim i prasećim pečenjem.
Sorta: Rajnski Rizling: 100% • Serviranje: 7°C-11°C • Alkohol: 12 %
Chardonnay Spec. Selection, Tikveš 0,75, Makedonija
Suvo vino zelenkaste boje sa limun žutim tonovima, lepe refleksije, vrlo pokretljivo.
Postojanog ukusa, sa osvežavajućom i elegantnom završnicom. Slaže se sa
domaćim predjelima, glaziranim jelima sa belim mesom, ribi na žaru,
voćnim salatama.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 9°C - 11°C • Alkohol :13,5 %
BELA VODA, Tikveš, 0,75, Makedonija
Kupaža chardonnay i belana koju karakteriše eksplozivan, bogat miris
zrelog voća upotpunjen aromama iz francuskih barik buradi, sa notama
prepečenog tosta, putera, vanile i lešnika. Suvo vino izrazito punog tela,
sočno, sa dugom završnicom i prijatnom bademastom gorčinom. Servirati uz
ćuretinu, prasetinu i dimljenu ribu.
Sorta: Belan 30 % , Chardonnay 70% • Serviranje: 9-11°C • Alkohol: 14%
Tamjanika spec. selection, Tikveš 0,75, Makedonija
Suvo vino od najkvalitetnijeg grožđa sorte Tamjanika, limun žute boje, raskošne
muskatno cvetne arome. Idealna kombinacija uz jela od povrća,salate, svinjsko
meso. Posebna preporuka uz lagane voćne deserte.
Sorta: Tamjanika 100% • Serviranje: 12°C - 14°C • Alkohol :13 %
Aleksandrija, Tikveš, 0,75, Makedonija
Suvo vino koje se odlikuje prozirno zeleno - žutom bojom, karakterističnim mirisom i
voćnim karakterom kojim dominiraju citrusi. Možete je upariti sa laganim
salatama, testeninom, slanim sirom, dimljenim mesom.
Sorta: Rizling • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 12.5 %
Smederevka, Tikveš, 0,75, Makedonija
Suvo belo vino sa osvežavajućim ukusom i prefinjenim mirisom sa notama
dinje i tropskog voća. Odlikuje ga puno telo i dobro izbalansirane kiseline.
Njen ukus se najbolje oseća u kombinaciji sa piletinom i morskim specijalitetima.
Sorta: Smederevka 100 % • Serviranje: 10 – 12°C • Alkohol: 12.0%
Alexandrija-white cuvće, Tikveš, 0,75, Makedonija
Suvo vino zlatno žute boje sa refleksijom arome banane, kruške, breskve i blagim
notama cvetova jabuke, narandže i limuna. Slaže se sa raznim sirevima, pastama,
suvim mesom i salatama.
Sorta: Chardonnay 100 % • Serviranje: 12°C • Alkohol: 12.0 %
Chardonnay, Chateau Kamnik, 0,75, Makedonija
Suvo vino žuto zelene boje. Kompleksno zrelo vino sa aromama francuskog hrasta
i diskretnim naznakama vanile i breskve. Slaže se sa belim mesom, raznim
pastama i sirevima.
Sorta: Chardonnay 10% • Serviranje: 8°C - 10°C • Alkohol :14,1 %
Žilavka, Vukoje, 0,75, Bosna i Hercegovina
Suvo vino žuto zelenkaste boje intenzivnog mirisa vinogradarske breskve i
hercegovackog bilja. odlično se slaže sa plodovima mora, morskom i rečnom
ribom, piletinom, ćuretinom, prasetinom, pršutom.
Sorta: Žilavka 95%, Bena 5% • Serviranje: 10-12°C • Alkohol: 13.0 %
Pošip, Vinarija Jokić, 0,75, Hrvatska
Vrhunsko organsko, belo, suvo vino autentične dalmatinske sorte, dobre
uravnoteženosti kako na mirisu tako i na ukusu. Svetlo, slamnato žute boje,
karakterističnog, diskretnog ali jasnog sortnog mirisa! Aromatičnog i mekog
ukusa. Idealno se slaže uz sve vrste ribe.
Sorta: Pošip • Serviranje: 10 – 12°C • Alkohol: 14.3
Maraština, Vinarija Jokić, 0,75, Hrvatska
Vrhunsko organsko, belo, suvo vino autentične dalmatinske sorte.
Svetlo, slamnato žute boje, karakterističnog, diskretnog ali jasnog sortnog
mirisa. Aromatičnog i mekog ukusa. Idealno uz supu, čorbe, pršut, prešu i
dalmatinski Paški sir.
Sorta: Maraština • Serviranje: 10 – 12°C • Alkohol: 12.7
Malvazija, Kozlović, 0,75, Hrvatska
Suvo vino lako prepoznatljive voćne i cvetne arome sa intenzivnim mirisom cveta
bagrema, sa izraženim bademkastim ukusom, slatkom gorčinom i kiselošću.
Slaže se sa morskom ribom i belim mesima.
Sorta: Malvazija • Serviranje: od 10 – 12°C • Alkohol: 13,1 %
CHABLIS, Maligny, 0,75, Francuska
Suvo vino prelepe nijanse slamnato-žute boje. Ukus je srednje pun sa
savršeno zaokruženim kiselinama koje pružaju prijatnu i dugu završnicu.
Predstavlja idealnu kombinaciju uz laganu hranu kao što su spacijaliteti od ribe.
Služiti ga uz belo meso i lagane sireve.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje:8-10°C • Alkohol:12,5%
Sant'Helena Pinot Grigio, Vin. Fantinel, 0,75, Italija
Suvo vino sa svežim i tipičnim aromatićnim profilom. Aroma podseća na miris
breskve, svežeg cveća i zelene jabuke. Ukus je svež, elegantan i diskretno
mineralan. Uparuje se odlično sa morskim plodovima, rečnom i morskom ribom.
Sorta: Pinot Grigio • Serviranje: 10 - 12°C Alkohol:-13.0 %
Chardonnay, Jermann, 0,75, Italija
Suvo vino intenzivno slamnate boje sa zelenim odsjajima. Iskazuje intenzivne i
bogate arome voća gde se posebno ističu banane dok je vino mlado, a potom sa
starenjem aroma se pretvara u divnu jabuku uz dodatak manga. Odlično se
slaže sa ribom u sosu, povrtnim kremovima. Idealno za savremenu kuhinju.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 13.0 %
Sant'Helena Sauvignon, Vin. Fantinel, 0,75, Italija
Suvo belo vino zelenkastih nijansi, opojnih nota žute paprike, banane i dinje
zatim, glatko-primamljiv i čvrsto strukturiranog tela. Vino upariti sa ribljom
zakuskom.
Sorta: Sauvignon Blanc 100% • Serviranje: 10°C-12°C Alkohol: 13 %
Crvena vina
Schlossberg, Džervin, 0,75, Srbija
Bogato, ekstraktno, taninsko, pravo muško - arhivsko vino. Degustacijskalešha: tamno
crveno sa dubokim narandžastim odbljescima ovo vino na prvi pogled pleni gustinom.
Snažni tanini, dosta alkohola uz finu strukturu, naznake hrasta sa evidentom završnicom.
Slaže se uz crvena mesa, žute sireve, ali i masniju rečnu ribu nudi vatromet bogatih i
plemenitih aroma.
Sorta: Merlot • Serviranje: 16°C • Alkohol: 13,5%
Probus, Deurić, 0,75, Srbija
Bogato, ekstraktno, taninsko, pravo muško - arhivsko vino. Degustacijskalešha: tamno
Probus je vino duboke, tamno crvene boje. Stvoreno je da prati hranu i odlično će se
uklopiti uz čitav spektar jela lokalne kuhinje. Dovoljno karaktera i punoće, intenzivna
aromatika i gipke kiseline čine ga odličnim parom za sočne ćevape, pečenja ispod sača
ili čak juneći perkelt.
Sorta: Probus Serviranje: 18°C • Alkohol: 13,5%
Lastar Merlot-Cabernet Franc, Lastar, 0,75, Srbija
Merlot-Cabernet franc ima veoma raskošan i slojevit miris. Nakon flaširanja vino
odlezava još godinu dana u boci. Preporučuje se uz teleće medaljene u sosu sa
pečurkama, biftek u sosu od šumskog voća ili uz ćuretinu ili pečenu pačetinu.
Sorta: Merlot, Cabernet Franc • Serviranje: 18°C • Alkohol: 15%
Amanet, Aleksić, 0,75, Srbija
Intenzivne, tamne rubin crvene boje. Dominiraju voćne arome protkane hrastovinom i
začinima, naročito karanfilićem. Poželjno dekantirati pre uživanja. Služiti ga sa pikantnim
i dobro začinjenim crvenim mesima.
Sorta: Vranac • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 15%
Chateau Shiraz, Chateau Prince , 0,75, Srbija
Mlado, tamno vino, rubin boje, daje bogate i zavodljive ukuse. Nežno je
obojeno raskošnim aromama bobičastog voća, maline, jagode i kupine.
Ovo vino punog ukusa i bogatog tela balansirano je tako da se odlično uparuje
sa jelima od mesa poput bifteka, svinjetine i junetine.
Sorta: Shiraz 100% • Serviranje: 14-18°C • Alkohol: 14,5%
Otisak, Đurđevića Legat, 0,75, Srbija
Crveno suvo vino intenzivne rubin boje sa svilenkastom strukturom i raskošnim
bukeom kojim dominiraju arome suve šljive i šumskog voća zaokružene tonovima
vanile i kokosa. Lepo se slaže uz crvena mesa i specijalitete sa roštilja, ali se
može Služiti i uz srpska tradicionalna jela poput kolenice i butkice u kiselom
kupusu, gulaš i masne zrele sireve.
Sorta: Cabernet Sauvignon, Merlot • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 15%
Savino polje, Manastir Hilandar, 0,75, Srbija
Hilandarska vina potiču isključivo sa Svete Gore, iz vinograda Savino polje.
Vino je intenzivne tamno rubin boje sa nežnim narandžastim obodom.
Postojanog ukusa, čvrste strukture je dobro izbalansirano vino. Preporučuje se sa
specijalitetima sa roštilja, jača domaća kuvana jela, crvena mesa i polumasne sireve.
Sorta: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 14%
Marselan, Virtus, 0,75, Srbija
Marselan Vinarije Virtus, je intenzivne, rubin crvene boje, voćnog karaktera sa
aromama zrele kupine, višnje, duvana i crne čokolade. Preporučuje se uz biftek
sa intenzivnim sosovima, teletinu, jagnjeću plećku sa ruzmarinom i belim lukom,
tvrdi sir.
Sorta: Marselan • Serviranje: 15-17°C • Alkohol: 13,5%
KANON, Jeremić, 0,75, Srbija
Bogato, ekstraktno, taninsko, arhivsko vino. Snažni tanini, dosta alkohola uz finu
strukturu, naznake hrasta sa evidentnom završnicom. Slaže se uz crvena mesa,
tvrde sireve i masniju ribu.
Sorta: Cabernet sauvignon 60%, Merlot 40% • Serviranje: 18-20°C • Alkohol: 14,1%
SVETI GRAL Prokupac, Botunjac, 0,75, Srbija
Vino je zatvorene rubin boje, bistro i pokretljivo u čaši. Na mirisu suva šljiva,
borovnica, a na ukusu - PROKUPAC. Duge i prijatne završnice. Favorit! Slaže
se uz jače sireve, crvena mesa, biftek ...
Sorta: Prokupac • Serviranje: 18°C • Alkohol:14%
Pino Noir Botunjac, Podrum Botunjac, 0,75, Srbija
Kvalitetno suvo crveno vino. Vino je tamno crvene boje sa rubinkastim odsjajem,
veoma bistro i pokretljivo u čaši. Na nepcima se oseća postojanost voća sa dobro
izbalansiranim taninima koji su meki i zreli, pa vino odiše svežinom i ima prijatan
završetak blago začinskog karaktera. Služiti ga sa laganim mesima, roštiljem,
polumasnim sirevima i salatama na bazi mesa.
Sorta: Pinot Noir 100 • Serviranje: 14 – 15°C Alkohol: 13.0 %
Aglaja - Cabernet Sauvignon, Vimmid, 0,75, Srbija
Vino je tamno crvene boje, diskretnog mirisa koji podseća na kupinu. Na okusu
preovladuje utisak punoće sa teksturom na jeziku, a u završnici utisak voćnosti i
mekoće. Ovo vino je zrelo i u isto vreme sveže. Služiti ga sa crvenim mesima,
teletinom, začnjenim kuvanim jelima.
Sorta: Cabernet 90%, Merlot 10% • Serviranje: 14 – 15°C • Alkohol: 13.0 %
GRAND TRIANON, Erdevik, 0,75, Srbija
Snažne arome zrelog crvenog i crnog voća savršeno su komplementarne sa
aromama crne čokolade i lavande koju pruža Syrah. Odležavanje u hrastu
dodalo je još jedan aromatski sloj kompleksnosti vina i uticalo na njegovu
harmoničnost. Slaže se sa biftekom u sosu od crne čokolade.
Sorta: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah • Serviranje: 18°C • Alkohol: 13%
Stifler's Mom Shiraz, Erdevik, 0,75, Srbija
Reč je o izuzetno bogatom crvenom vinu, tamne rubin boje, intenzivnih
voćnih i začinastih aroma, pre svega crnog šumskog voća, divlje maline,
kupine i trešnje, izbalansisrane esencije hrasta, vanile i dima. Najbolje uz
sve vrste jela od crvenih mesa, specijalitete od divljači i razne vrste bifteka
prelivenih sosevima od šumskog voća.
Sorta: Shiraz: 100% • Serviranje: 15°C-17°C • Alkohol: 14,5 %
Aurelius, Kovačević, 0,75, Srbija
Aurelius barrique se dobija odlezavanjem vina u hrastovim buradima zapremine
225 litara, nagorelih duga unutar bureta. Vino je tamno crvene boje i guste teksture.
Pravi gastronomski užitak doživećete pijuci ovo vino uz tamna mesa, junetinu,
govedinu, ovčetinu, raznu divljač - jelena, srnu, divlju svinju, zeca, patku itd.
Posebno dobro se slaže uz kratko pečen biftek i zrele plave sireve.
Sorta: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 30% • Serviranje: 18 — 20°C • Alkohol: 13.5 %
Regent, Aleksandrović, 0,75, Srbija
Tamno crvena boja sa purpurnim odsjajem. izražajne arome kupina i borovnica,
sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim notama nane. Tanini su glatki,
a završnica ukusa je veoma energična i podseća na zrele višnje.ldealno uz: pršutu,
jake paste i pite sa mesom, rižoto sa parmezanom, hladnu prasetinu, jagnjetinu,
gulade od divljači, ljute kobasice, srednje pečene bifteke i zrele snažne sireve.
Sortni sastav: Cabernet sauvignon 50%, merlot 50% Serviranje: 16-18°CeAlkohol: 13.5 %
Tri Morave, Temet, 0,75, Srbija
Tamo rubin crvene boje. Sveže note crvenog voća se osećaju na nosu,
na ukusu živahan sa zrelim taninima koji se stapaju sa odabranom
konstrukcijom. Najbolje se slaže sa domaćom kuhinjom, pre svega
svinjskim mesom od mangulice.
Sorta: Prokupac 100% • Serviranje: 12 – 16°C • Alkohol: 12,8 %
Zmajavac Prokupac, Topola, 0,75, Srbija
Tradicionalno srpsko crveno vino od istoimene sorte grožđa je tamnocrvene
boje, kompleksne arome i srednje punog ukusa. Tradicionalno srpsko
crveno vino od istoimene sorte grožđa je tamnocrvene boje, kompleksne
arome i srednje punog ukusa.
Sorta: Prokupac: 100% • Serviranje: 16°C-17°C • Alkohol: 13 %
Cabernet Sauvignon Reserve, Radovanović, 0,75
Cabernet Sauvignon Reserve je rezultat odličnog poznavanja enologije i posvećenosti
vinara kreiranju novih vrsta vina. Ovo vrhunsko vino idealno spaja karakteristike loze sa
njenim voćnim strukturama i najbolje buradi od hrastovog drveta. Idealna kombinacija
uz specijalitete crvenog mesa i zrele sireve po Vašem izboru. Sjajno ide uz divljači
pačija prsa, zrele sireve i odležala mesa.
Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol:14 Vol %
Cabernet Sauvignon Franc, Radovanović, 0,75
Nakon sazrevanja u različitim baricima, američke i srpske hrastovine, miris Cabernet-a
može se opisati kao kompleksan, gde je izražena aroma zelene papričice obogaćena
aromama crvenog, bobičastog voća sa primesama vanile, pržene kafe i listova duvana,
mekših tanina. Odlična kombinacija uz specijalitete od crvenog mesa i plemenite
sireve po Vašem izboru. Sorta: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
• Serviranje: 16-18°C • Alkohol:14 Vol %
Cabernet Sauvignon, Radovanović, 0,75, Srbija
Sorta Cabernet Sauvignon koju neguje Podrum Radovanović je u isti mah
divlja i nežna, robusna i elegantna. Dok raste, loza upija specifičnost šumadijske
zemlje i sunca. Idealna kombinacija uz jela sa rištilja, pečena crvena mesa.
Sorta: 100% Cabernet Sauvignon • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol:14 Vol %
Doja, Prokupac, 0,75, Srbija
Vino proizvedeno od istoimene autohtone srpske sorte Prokupac - sinonima
vinogradarstva Topličkog rejona. DOJA se odlikuje intezivnom rubin crvenom
bojom, mirisom crvenog bobičastog voća kroz koje su protkani barikni tonovi.
Vino je odležalo u bariku 6 meseci, karakteriše ga umerena punoća, dobra
struktura, izbalansirane kiseline, mekana i duga završnica. Preporučuje se uz razne
specijalitete srpske kuhinje od mesa.
Sorta: Prokupac • Serviranje: 18°C • Alkohol: 13 %
Onyx Crveno, Cilić, 0,75, Srbija
ONYX crveni je kupaza koju čini Merlot, Cabernet Franc, Cabernet
Sauvignon i Petit Verdot. Vino je fermentisalo mesec dana, a zatim 20
meseci u hrastovim burićima. Veoma reaktivno, još uvek mlado, ali
dramatično brzo napreduje u boci. Servirati uz teletinu, jagnjetinu ili divljač.
Sorta: Cab. Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
• Serviranje: 16 – 18°C Alkohol: 14 %
Barovo, Tikveš 0,75, Makedonija
Sveže noći i topli i suvi dani u vinogradima Barova, visoko u planinama Južne
Makedonije, dali su nam mogućnost da proizvedemo raskošnu, moćnu i savršeno
balansiranu kupažu koja osvaja mirisima kupina, divljih jagoda i borovnica, zrelim
i raskošnim taninima i izuzetno dugom završnicom. Vino služiti uz jagnjetinu,
dimljena rebra, meso divlje svinje ili biftek sa prelivom od šumskog voća.
Sorta: Vranac, Kratošija • Serviranje: 16-18°C • Alkohol:13%
Alexandrija-red cuvee, Tikveš, 0,75, Makedonija
Odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom i kompleksnim aromama
crvenog i crnog voća. Dominiraju trešnje šljive, maline i crne ribizle, kao
i mirisi suvog duvana, dima, bibera i cimeta. Predstavlja idealnu kombinaciju
jelima od govedine, svinjskim mesom na roštilju, ćevapima, tvrdim sirevima ...
Sorta: kupaža merloa, vranca i caberne sovinjona
• Serviranje: 14 – 18°C Alkohol: 13.0 %
T'ga za Jug, Tikveš, 0,75, Makedonija
Odlikuje se sa intenzivnom crvenom bojom, karakterističnom aromom
suvog grožđa i maline, zrelih tanina sa sladunjavim ukusom. Dobro se Slaže
uz sva grilovana jela, razne vrste divljači kao i sa punomasnim sirevima.
Sorta: Vranac • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol: 12.5%
Merlot Special Selection, Tikveš 0,75, Makedonija
Odlikuje se rubin - crvenom bojom sa aromama prezrelog grožđa i mešavine
karameliziranih šumskih plodova. Najbolje se kombinuje sa jagnjetinom,
nemasnom svinjetinom.
Sorta: Merlot • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 14%
Vranac, Tvrdoš, 0,75, Bosna i Hercegovina
Vrhunsko vino hercegovackog podneblja. Ovo vino pleni izrazitom bojom purpura,
upečatljivim ekstraktom, voćnom aromom i ukusom koji podseća na zrele višnje i smokve.
Idealno se slaže sa dimljenim i sušenim mesom, zrelim punomasnim sirevima, sirevima iz
ulja, svim vrstama dimljene ribe, svim vrstama pečenja, a naročito sa jagnjetinom ispod
sača i mesom sa roštilja. Posebno ga preporučujemo uz specijalitete od džigerice.
Sorta: Vranac • Serviranje: 18 - 20°C • Alkohol: 13.0%
Dingač, Dingač, 0,75, Hrvatska
Dingač je vrhunsko crveno suvo vino kontrolisanog porekla sa ograničenih područja
pelješkog polu otoka. 1961. godine zaštićeno je Ženevskom konvencijom i postalo
je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom. Dobija se od autohtone sorte plavac mali sa
lokaliteta Dingač. Duboke je rubin crvene boje, raskošnog bukea, naglašene sortne
arome i harmonične punoće ukusa. Slaže se uz pršutu i sva tamna mesa.
Sorta: Plavac mali • Sreviranje: 17 - 19°C • Alkohol: 15.6%
Cuvee, Vinarija Jokić, 0,75, Hrvatska
Cuvve je vrhunsko organsko, crveno, suvo vino kontrolisanog porekla sa
ograničenih područja Lestane Tinjske. Duboke je rubin crvene boje, raskošnog
bukea, fino naglasene sortne arome i harmonične punoće ukusa. Vino idealno
za uparivanje sa specijalitetima od bifteka, razne vrste pečenja.
Sorta: 50%Cabernet, 25%Merlot i 25%Syrah • Serviranje: 18 — 20'C Alkohol: 13.5
Brunello di Montalcino, Frescobaldi 0,75, Italija
Vrhunsko vino i izvanredan predstavnik svoje luksuzne porodice. Dugo
sazrevanje bobica Sanđovezea stvara snažna vina spremna za višegodišnje
čuvanje u podrumu i za uparivanje sa dobrim, zrelim, crvenim mesom.
Sorta: Sangiovese Grosso • Serviranje: 16-18°C • Alkohol:14,5%
Montepulciano, Marina Cvetić, 0,75, Italija
Vino izraženog bukea, rubin crvene boje sa plamenim odsjajima. Punog tela
i kompleksno, sa zagrevanjem otpušta ukuse voća i cveća, mirisnih začina.
Najbolje iskazuje svoj potencijal uz goveđi odrezak sa crnim tartufima,
jagnjećim kotletima sa ruzmarinom i srnećim paprikašem.
Sorta: Montepulciano d'Abruzzo 100% • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol: 14.5%
EDIZIONE, Fantini, 0,75, Italija
Edizione je tamne rubin boje, sa odličnim aromatskim kompleksom gde
dominiraju intezivne voćne arome kupine i trešnje, obogaćene notama
aromatičnih biljaka, cimeta, karanfila, kakaoa i mineralnog dodira.
Najbolje prija uz pikantna i začinjena jela, crvena mesa, divljač, jake
soseve, i jake sireve.
Sorta: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Malvasia Rossa
• Serviranje: 18-20°C • Alkohol: 14%
Malbec Chakana, Vinarija Chakana, 0,75, Argentina
Ovaj Malbec ostavlja na ukusu duboke tonove i arome šljive i crnog voća,
začina, cvetnih nota i čokolade. Period odležavanja je 12 meseci (50% u
Francuskom hrastu i 50% Američkom hrastu) a onda 6 meseci u boci. Idealno
vino za razna mesa sa roštilja, pečenog mesa, teletine ispod sača i jakih
tvrdih sireva.
Sorta: Malbec • Serviranje: 18°C • Alkohol: 13.5 %
Chateau de Gourdon Jolie Balade, CDG, 0,75, Francuska
Vino duboko crvene boje. Miris je bogat aromama slatkih začina, dok je ukus
elegantan, sočan, propračen okruglim taninima i dugom završnicom.
Odličan je pratilac jagnjećih kotleta, ragua od goveđeg mesa i goveđeg
odreska.
Margaux De Brane, Brane Cantenac, 0,75, Francuska
Crveno vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa. Poseduje nijansu
crvene boje. Predstavlja idealnu kombinaciju uz specijalitete kao što su biftek
i teletina sa pečurkama i parmezanom.
Sorta: Merlot, Cabernet Souvignon • Serviranje: 10-12°C • Alkohol: 14%
Collefrisio Primitivo, Collefrisio, 0,75, Italija
Rubin crvene boje sa ljubičastim odsjajima. Arome crvenih bobica, šljive,
kupine i čokolade. Ukus pun, voćan, bogat, koncentrisan, harmoničan,
duge završnice. Odlično ide uz divljač, govedinu i zrele sireve.
Sorta: Primitivo 100% • Serviranje: 16°C-18°C • Alkohol: 15 %
Macchia Primitivo Lizzano, Lizzano, 0,75, Italija
S rubin crvenim izgledom s odsjajem granata, ima nos sa složenim i
izdadnim aromatičnim bukeom, koji ističe zrelo voće, začine, kakao, vaniliju,
džem od šljiva i balzamicne note. Ukus je suh i elegantan s mekim taninima i
dugim, okruglim završetkom. odlično ide uz crveno meso i tjestenina.
Sorta: Primitivo di manduria 100% • Serviranje: 17°C • Alkohol: 14,5 %
Rose vina
Roseto, Kovačević, 0,75, Srbija
Ovo vino je dobijeno od crnog grožđa tehnološkim postupkom koji se
primenjuje u proizvodnji belih vina. Vino je svetlo ružičaste boje sa odsjajem
kristalne bistrine. Blagog je ukusa jagode i lepršavog mirisa divlje ruže, prijatnog i
dugačkog ukusa. Služi kao aperitiv, a odlično se slaže uz razna predjela: šunku, pršut,
kobasicu. Odličan je pratilac raznih testenina, ali i jela sa roštilja.
Sorta: Cabernet Sauvignon 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 13 %
Rose Nostra, Erdevik, 0,75, Srbija
Suvo vino, stvoreno kupažom sorti Merlot, Shiraz i Cabernet Souvignon.
Predivne losos boje. Miris i ukus karakteriše svežina prožeta voćnim aromama,
gde do izražaja dolaze note crvenog voća. Predstavlja idealnu kombinaciju sa
širokim spektrom specijaliteta počevši od jela od prasećeg mesa pa sve do
čokoladnih poslastica.
Sorta: Merlot, Shiraz, Cabernet Souvignon • Serviranje: 8 - 12°C • Alkohol: 13.5 %
Varijanta, Aleksandrović, 0,75, Srbija
Kristalno svetla boja rubina, upečatljiv miris šumskih jagoda, sa tonovima
divlje ruže, ratluka i slatkih začina. Osvežavajuće, voćno, veoma pitko vino,
sa dugom aromatičnom završnicom. Po strukturi i snazi, vino je na samom
prelazu izmedu ružičastog i crvenog vina. lzvrsno uz srpska predjela (pršuta,
sirevi), roštilj, kao i uz voćne deserte. Idealno uz: suvo meso, kobasice i
krmenadle, praseće pečenje, voćne salate.
Sorta: Muskat Hamburg 100% • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 12.8 %
Trijumf rose, Aleksandrović, 0,75, Srbija
Odlikuje se izuzetno voćnim mirisima jagode i maline sa vrlo blagim mirisom
kajsije i breskve. Izuzetan kao aperativno pice, uz salate, predjela, ribe, piletinu,
čuretinu, roštilj i svu masniju hranu, sarme, pečenja, kobasice ali i uz sireve fetu
i mocarelu.
Sorta: Cabernet Franc 70%, Cabernet Sauvignon 30% • Serviranje: 10 - 12°C
• Alkohol: 13.5 %
Rose, Doja, 0,75, Srbija
U složenom mirisu voćnog karaktera dominiraju arome šumskog voća - maline, jagode,
crvene ribizle i borovnice. Umereno punog, skladnog ukusa i prijatne svežine.
Diskretno prožeto mekim taninima, karakterističnim za sorte grožđa prokupac
iz topličkog reona, koji naglašavaju strukturu ovog vina. Preporučuje se kao
aperitiv uz svetla mesa sa kremastim prelivima, riblje specijalitete i lagane deserte.
Sorta: Prokupac 100 % • Serviranje: 10 - 121°C • Alkohol: 13%
Rose, Temet, 0,75, Srbija
Na liniji vrhunskih novih rose vina Srbije, vina koja su se najbrže uklopila u novi
svetski trend. Neobično kristalno bistre Barbie boje. Ovo je tipično Osvežavajuće
vino, izuzetno pitko i kremasto, baš ono vino zbog koga rose toliko vole u Provansi.
Treba ga probati uz klasično srpsko predjelo, sa ljutkastim, crvenim salamama,
pršutom, sirom i štrudli svih vrsta.
Sorta: Shiraz, Cabernet Sauvignon • Serviranje: 8 - 10°C • Alkohol: 13,8%
Rose, Radovanović, 0,75, Srbija
Izrazena roze boja vina ukazuje na bogatstvo aroma. Deminantan je ukus zrelog
crvenog voća. Idealno kao prelaz sa belih na crvena vina. Služiti uz ribu na žaru,
lagane salate sa mnogo povrća.
Sorta: Cabernet Sauvignon • Serviranje: 8 - 12°C • Alkohol: 12,0%
Sestre, Đurđevića Legat, 0,75, Srbija
Suvo roze vino nežne ružičaste boje sa raskošnom i kompleksnom aromom
crvenog voća, kojom dominiraju note jagode, maline, ribizle i trešnje, protkane
cvetnim tonovima. Služi se uz teletinu, govedinu, jagnjetinu, svinjetinu.
Lepo se kombinuije i sa ribom, rižotima, voćnim salatama ...
Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 10°C • Alkohol: 13%.
Rose Elegance, Kamnik 0,75, Makedonija
Ovaj roze vino nastaje mešanjem nekoliko sorta vinove loze primjenom
tzv. metode 'Saignee'. Ova metoda omogućava nekoliko sati direktan kontakt
soka od grožđa sa grožđem, što je rezultiralo u izvanredanu boju svijetle ruže.
Uživajte u ovom rose vinu kao aperitivu, ili sa svežim voćnim salatama.
Sorta: Sangiovese 48%, Motepulciano 20%, Arinarnoa 12% i Cabernet Sauvignon 20%
• Serviranje: 8 - 10°C • Alkohol: 12,5%
Roze, Tikveš, 0,75, Makedonija
Odlikuje se kristalnom roze bojom, mirisima sitnog crvenog voća sa nežnom
cvetnom notom i laganim, osvežavajućim ukusom. Preporučuje se uz slana
predjela, piletinu, ribu i voćne salate:
Sorta: Kratošija • Serviranje: 10-12°C • Alkohol: 11%
Alexandria Cuvee Rose, Tikveš, 0,75, Makedonija
Stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa. Poseduje bledu boju lososa.
Predlažemo da ga služite uz meze sa slanim sirevima i dimljenim mesom.
Sorta: Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon • Serviranje: 10 - 12°C • Alkohol: 13%
CASAL MENDES, Caves Alianca, 0,75, Portugal
Ovo aperitivno vino je boje lososa. Nosi lepršave i džemaste arome jagoda
i marmelade, na nepcu izaziva pravi vatromet. Neko u svemu tome otkrije
koncentrovanu dinju, neko krem brule. Izvrsno sa lososom, usoljenim kapri,
morskim plodovima, uz slane i slatke bademe.
Sorta: baga, jaen, tinta roriz • Serviranje: 9°C • Alkohol: 10,5 %
Chateau M de Minuty, Chateau Minuty, 0,75, Francuska
Oduševiće Vas intenzivne arome crvene ribizle i kore narandže. Izuzetno sveže i kao
stvoreno za svakodnevno uživanje. Odlično ide uz pizzu, burgere, letnje salate,
pečene paprike i laganiji sushi. Međutim, M de Minuty isto tako dobro se slaže i
uz klasični leskovački roštilj.
Sorta: Grenache, Cinsault, Syrah • Serviranje: 8 - 10°C • Alkohol: 13%
Whispering Angel, Caves d'Esclans, 0,75, Francuska
Vino boje lososa sa mirisom bobičastog voća i poljskog cveća. Na nepcima
ćete osetiti voće, uz dodatke herbalnih nota kao što je ruzmarin. Punog ukusa
sa glatkom i dugom završnicom. Upariti ovo vino sa lagano grilovanim stekom,
lososom, drugim jelima od ribe i salate, takođe sa sirevima.
Sorta: Grenahe Noir 73%, Cinsault 9%, Syrah 8,5%, Mourvedre 5,5% •
Serviranje: 10°C-12°C • Alkohol: 13,5 %
Desertna vina
Kupinovo vino, Župa, 0,75, Srbija
U pitanju je orginalni proizvod nastao posebnim tehnoloskim postupkom,
fermentacijom matičnog soka šumske kupine, zasladen borovim i livadskim
medom. Skladan ukus je propoznatljiv izvorni miris prijaće svim vašim čulima.
Nizak sadržaj alkohola i brojne mogućnosti konzumacije čine ovo piće nezaboravnim
u trenucima druženja i opuštanja. Slaže se uz razne kolače i poslastice.
Serviranje: 16°C • Alkohol: 4.0%
Bermet Beli, Vinarija Kiš, 0,50, Srbija
Aromatizovano belo slatko vino. Na mirisu ćete osetiti obilje začinskih nota,
pre svega karanfilić, cimet, gorka narandža i pelin. Arome začina, voća i bilja
zadržavaju se u ustima izuzetno dugo. Slaganje sa hranom: Beli bermet može
da bude savršen dižestiv, ali i pratilac kolača sa kajsijama, krem brulea, štrudle
sa orasima i vanilicama.
Sorta: Chardonnay, Italijanski rizling • Serviranje: 20°C • Alkohol: 17.0 %
Bermet Crveni, Vinarija Kiš, 0,50, Srbija
Raskošan miris suvih višanja, cimeta, karanfilića, spekulasa, vanile i crne čokolade
koji ćete osetiti na nosu, ponoviće se u ustima podržan umerenom slašću i bogatom
strukturom ovog vina. Slaganje sa hranom: Idealan par crvenom bermetu su Švarcvald
torta, višnje u čokoladi, čokoladni sufle, štrudla sa makom ili orasnice.
Sorta: Italijanski Rizling, Rajnski Rizling, Frankovka, Merlot, Cabernet Sauvignon,
Portugizer • Serviranje: 18°C • Alkohol: 17.0 %
Rezerva vina
Jagoda, Botunjac , 0,75, Srbija
Kvalitetno suvo vino sa žuto zelenim nijansama. Izražen voćni karakter vina
sa dugom i prijatnom završnicom. Odlična kombinacija uz sva mesa, morske
specijalitete i selekciju polutvrdih i tvrdih sireva.
Sorta: Jagoda 100% • Serviranje: 8-10°C • Alkohol: 14,5%
Rodoslov, Aleksandrović , 0,75, Srbija
Kvalitetno suvo vino velikim potencijalom za dugo obeležavanje.
Izvrsno se slaže uz pačetinu, ćuretinu, grilovano i pečeno crveno meso kao
i jagnjetinu, uz pečenu ćurku (ili gusku), roštilj, sve vrste džigerica, juneće pečenje,
sve vrste bifteka, sve specijalitete od jaretine i jagnjetine.
1 Hektar, Vladimir, 0,75, Srbija
Kvalitetno suvo vino intenzivne tamnorubin boje, prosarana ljubičastim tonom.
Intenzivan miris ovog kvalitetnog vina zaokružuju fine arome - hrastovine, vanile,
karanfilića i dima. Idealan partner uz zrelije sireve, bifteke i druge specijalitete od
crvenog mesa, meso divljači, ali i uz poslastice sa crnom čokoladom.
Sorta: Merlot, Kabernet Sovinjon, Kaberne Franc • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 14,5%
Kremen Kamen, Matalj, 0,75, Srbija
Ovo kvalitetno suvo vino je pravi predstavnik podneblja Negotinske Krajine.
Zagasito rubin boje. Veoma složen miris, videslojan i raskošan. Preporučuje se uz
tvrde zrele sireve, suve šljive sa slaninom, ragu od divlje svinje, srneći gulaš, biftek.
Sorta: Cabernet sauvignon 100% • Serviranje:16-18°C • Alkohol: 14,5%
33, Braća Rajković 0,75, Srbija
Vino izrazite snage, na ukusu potentno, suptilno, sa aromama grožđa i
divlje kupine, duvana, zrna kafe. Izrazito kompleksna aroma hrasta, začina
i minerala. Slaže se izvrsno uz roštilj mesa, džigericu. Odlično uz bifteke,
junetinu, crvene sosove. Preporuka: uz crnu čokoladu.
Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 20°C • Alkohol: 15%
Kamnik Merlot, Chateau Kamnik , 0,75, Makedonija
Kvalitetno vino duboke rubin crvene boje. Miris je voćno začinski. Ukus je
pun i elegantan. Upariti uz specijalitete od mesa, posebno uz divljač sa
dodatkom pikantnih soseva i različit izbor sireva.
Sorta: Merlot 100% • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 15,7%
Terroir Vranec, Chateau Kamnik , 0,75, Makedonija
Odlikuje ga tamno rubin crvena boja i intenzivna začinska aroma koja podseća
na kupinu. Odlično se slaže sa specijalitetima od crvenog mesa, divljači i sa jakim
sirevima.
Sorta: Vranac 100% • Serviranje: 16-18°C • Alkohol: 15,7%
Domaine Lepovo Chardonnay, Dom. Lepovo, 0,75, Makedonija
Suvo belo vino intenzivne arome lipe, badema, pečenih lesnika i dinje protkano
notama putera i tosta. Najbolje ga služiti sa ćuretinom sa tartufima, pastrmkom sa
bademima ili zrelim ovčijim sirom. Godišnja proizvodnja 7.000 boca.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 12-13°C • Alkohol: 14%
Terrasse a I'Ombre, Chateau Gourdon, 0,75, Francuska
Kvalitetno vino duboke, intenzivne purpurne boje sa svetlim crvenkastim tonovima.
Na nepcima izražava punoću, eleganciju i kompleksnost. Služiti ga sa crvenim mesima,
biftekom, ramstekom, t-bone stekom.
Sorta: Syrah, Grenache Noir • Serviranje: 18-20°C • Alkohol: 15,5 %
TIGNANELLO, Antinori, 0,75, Italija
Kvalitetno vino Tignanello se pojavljuje vrlo svetle ruby-crvene boje. Na nosu,
složenost inicijalnih senzacija je impresivna, sa znagajnim prisustvom crvenih i
crnih bobica i slatkih začina. Vino koje pretvara moć Sangiovese u apsolutno
rafiniranje. Najbolje poslužiti uz divljač, teletinu ili specijalitete sa roštilja.
Sorta: Sangiovese, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon • Serviranje: 18-20°C
• Alkohol: 14%
Amarone della Valpolicella DOC Riserva “1888”, Vinarija Villa Canestrari, 0,75, Italija
Amarone je suvo vino nastalo kupažom sorti grožđa Corvina, Corvinone i Rondinella.
Buke je pikantan i tipičan. Ukus je pun, topao i baršunast, sa blagim nagoveštajem
tost aftertejstom na završnici. Upariti ovo vino sa grilovanim mesom, pečenjem i
jelima od divljači, vrlo zrele i oštre sireve.
Sorta: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta i Croatina. • Serviranje: 20°C
• Alkohol: 16%
Chablis Grand Cru, Grenouilles, 0,75, Francuska
Kvalitetno vino prelepe nijanse slamnato-žute boje. Miris i ukus karakterišu
voćne arome u savršenoj harmoniji. Ukus je srednje pun sa savršeno
zaokruženim kiselinama koje pružaju prijatnu i dugu završnicu. Predstavlja
idealnu kombinaciju uz laganu hranu kao što su spacijaliteti od morskih plodova
i ribe. Služiti ga uz stare sireve, morsku ribu, dimljenu ćuretinu i piletinu.
Sorta: Chardonnay 100% • Serviranje: 6-8°C • Alkohol: 13%
Chablis Grand Cru, Grenouilles, 0,75, Francuska
Amarone della Valpolicella DOC Riserva
'Dieci Anni', Vinarija Villa Canestrari, 0,75, Italija
Kvalitetno vino tamno rubin crvene boje. Buke je pikantan, tipičan i intenzivan dok,
na ukus pun, topao i baršunast. Jednom rečiju vino koje pruža maksimalni užitak dok
ga pijete. Odličan u kombinaciji sa raznim specijalitetima od divljači, biftecima
pripremljenim na razne načine, zrele sireve...
Sorta: Corvina i Corvinone 70%, Rondinella 15%, Oseleta, Croatina
• Serviranje: 20°C • Alkohol: 16 %
Selekcija vina
Chateau Angelus, Bordeaux Wine Stars, 0,75, Francuska
Suvo, kvalitetno vino, gotovo neprobojne crne/ljubičaste boje i prekrasnog
mirisa tamjana, grafita, likera od kupina, tartufa i prolećnog cveća. Ima
veličanstvenu koncetraciju aroma crnog voća. Ide u kombinaciji sa specijalitetima
od mesa, gulašima, masnom ribom, začinjenim testeninama spremljenim sa mesom.
Sorta: Merlot, Cabernet Franc • Serviranje: 8°C • Alkohol: 14.0%
Chateau Lafite Rothschild, Chateau Lafite 0,75, Francuska
Ovo zapanjujuće suvo, kvalitetno vino gotovo crne boje je prekrasno, bogato i gusto.
Veličanstven i snažan,sa snažnim osjećajem vlastite važnosti. Lepi tanini i mirisni plodovi
crne ribizle su opipljivi. To je sjajno vino, s ogromnim potencijalom. Odlična kombinacija
uz specijalitete raznih mesa ili meso divljači, kao i uz sve vrste sireva.
Sorta: Cabernet Sauvignon 87%, Merlot 13% • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol: 13.5%
Petrus 2011, Chateau Petrus, 0,75, Francuska
Suvo, kvalitetno vino guste rubin-ljubičaste boje. Arome pekmeza, drveta i duda.
Ovo je tipično otvoreno i raskošno vino. Konzumirati uz najdelikatnije specijalitete
od mesa, raznoraznih variva, testenina i sireva.
Sorta: Merlot • Serviranje: 16 - 18°C • Alkohol: 13.5%
Opus One, Opus One, 0,75, USA
Prelepo suvo, kvalitetno vino iz sunčane Kalifornije. Stvoreno tradicijom, proizišlo
iz strasti i posvećeno onima koji ne pristaju na kompromis u kvalitetu. Najbolje servirati
sa svim vrstama mesa, Slaže se sa ribom kao što su losos i tuna, ali i sa pečurkama i pastom.
Sorta: Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Malbec • Serviranje: 16 - 18°C
• Alkohol: 13.5%
Penušava vina
Moet & Chandon, Brut Imperial, 0,75, Francuska
Vino je zlatno žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu se izdvajaju arome zelene
jabuke i tropskog voća, arome cveća, žitarica, svežih oraha... Na ukusu se mogu
osetiti arome kruške, breskve i jabuke. Slaže se sa školjkama, ostrigama, sušijem,
belim ribama, belim mesom.
Sorta: Pinot Noir 30-40%., Pinot Meunier 30-40%, Chardonnay 20-30%,
specijalno odabrana vina 20-30% • Serviranje: 6 - 8°C • Alkohol: 12.0%
Moet & Chandon, Brut Imperial 0,2, Francuska
Vino je zlatno žute boje sa zelenim odsjajem. Na nosu se izdvajaju arome zelene
jabuke i tropskog voća, arome cveća, žitarica, svežih oraha... Na ukusu se mogu
osetiti arome kruške, breskve i jabuke. Slaže se sa školjkama, ostrigama, sušijem,
belim ribama, belim mesom.
Sorta: Pinot Noir 30-40%., Pinot Meunier 30-40%, Chardonnay 20-30%,
specijalno odabrana vina 20-30% • Serviranje: 6 - 8°C • Alkohol: 12.0%
Dom Perignon, Vintage, 0,75, Francuska
Suvo, vrhunsko, penušavo vino. Visoka koncentracija ekstrakta, svojevrsna
krematoznost i energičnost koja uzbuđuje tri su osnovne karakteristike ovog
vina koje već na nosu asocira na badem, limun i suvo voće. Pojedine berbe
sadržavale su u bukeu sandalovinu, vanilu i praline... Topao i voćan neće odbiti
ni lepu belu ribu ili piletinu u finom belom sosu, a može i reš.
Sorta: chardonnay, pinot noir, pinot meunier • Serviranje: 6 - 10°C • Alkohol: 12.5%
Fantinel Prosecco, Guppo Vinicolo Fantinel, Italija
Penušavo vino iz sorte Glera. Rađeno po Charmat metodi. Vino je sveže,
aromatično sa mekim kiselinama i elegantnom gaziranošću. Odličan je kao aperitiv.
Predlažemo ga uz tvrde, polutvrde i mekane sireve, omlet od pečuraka i laganu
morsku hranu i nemasnu ribu.
Sorta: Glera • Serviranje: 7 - 8°C • Alkohol: 11.5%
Stona vina
Dubravka, Džervin, Srbija
belo vino 1l
Smederevka, Tikveš, Makedonija
belo vino 1l
Despot, Džervin, Srbija
crveno vino 1l
Rose, Tikveš, Makedonija
rose vino 1l
Rose, Rubin, Srbija
rose vino 1l
Rose, Džervin, Srbija
rose vino 1l
Spricer / sprinter
0,2l